Skip to main content

Nova sortida de la secció de Senders!

Més informació del grup
 • Inici:  7 d’octubre del 2023
 • Durada de l’activitat: dos dies
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (davant de la Biblioteca Jaume Fuster de la plaça Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a  les 7:30 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les cinc i les set del vespre, al mateix lloc.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, i fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 30 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

DESCRIPCIÓ I RUTA

Seguim amb el GR-7, fent la sisena i setena etapa d’aquest GR. Hem escollit aquest GR, ja que és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament el 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va seguir al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó.

Com veurem, aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes que, a poc a poc, anirem coneixent millor.

DISSABTE 7

Aquest dia seguirem l’etapa 6 del GR-7. Començarem a l’Hostal del Cap del Pla, prop de Lladurs, just al punt on vam acabar l’etapa anterior en un dia plujós del passat mes de juny.

Aquesta és una etapa bàsicament de baixada. L’Hostal està situat a l’extrem més elevat del Pla de Riard, que s’inclina de nord a sud seguint la carena. A l’altre extrem d’aquesta planura, arribarem al Coll de Marina, des d’on seguirem baixant cap a Lladurs.

En el trajecte, passarem prop del Castell de Lladurs i de l’àrea recreativa de les Fonts de Lladurs. Seguirem descendent fins a trobar el Riu Negre, que seguirem ja fins a arribar a Solsona, final d’aquesta etapa.

A la tarda ens dirigirem cap a l’Hotel i gestionarem el repartiment d’habitacions. Disposarem de temps lliure fins a l’hora de sopar, per visitar la ciutat.

 • Distància: 12,3 km
 • Desnivell acumulat: +25/-475 m
 • IBP: 33 (assequible, majoritàriament de baixada)
 • Durada efectiva de la caminada:  4,5 h
Download file: CEG GR-7 - Etapa6.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

DIUMENGE 8

Seguirem amb l’etapa 7 del GR-7, entre Solsona i el Monestir del Miracle. Una etapa poc complicada, com la del dia anterior.

Havent esmorzat i deixat els equipatges a l’autocar, iniciarem la caminada pels afores de Solsona fins a reprendre el GR-7 prop de la carretera de Guissona. Seguim per camins una ruta paral·lela a aquesta carretera fins a creuar-la.

Aquí farem una primera pujada cap a les Basses de Brics que rodejarem i seguirem cap a l’Embassament de l’Alzina. Sempre en direcció sud, pujarem cap a Sant Jaume de Riner i Estany.

Després d’una ràpida baixada, ens quedarà el darrer tram que ens enfilarà fins al Santuari del Miracle, on ens estarà esperant l’autocar. Amb un trajecte d’uns 10 minuts, arribarem a Llobera, on dinarem a l’Hostal Nou. Després de dinar, iniciarem el retorna cap a Barcelona.

 • Distància: 12,4 km
 • Desnivell acumulat: +400/- 230 m
 • IBP: 45
 • Durada efectiva de la caminada:  5 h
Download file: CEG GR-7 - Etapa7.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

Us proporcionem els tracks amb els recorreguts de cada caminada, complets. Ens reservem la possibilitat d’introduir-hi modificacions sobre la marxa, en cas d’imprevistos. Us animem a fer servir aquestes informacions de les rutes, sigui amb GPS o amb el mòbil, per disposar d’autonomia suficient a la muntanya.

Per a la bona marxa de l’activitat, entenem que els participants es comprometen, excepte causa de força major, a dur a terme l’activitat completa i a seguir les indicacions dels responsables de la sortida.

DINAR DE DIUMENGE 8 A L’HOSTAL NOU

Al formulari d’inscripció, cal trair els plats i postres entre els que ens ha fet arribar el restaurant. Potser es poden repetir els primers plats com a segon, com hem fet altres vegades. Per als altres àpats, no cal fer cap tria.

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Cal portar aigua, fruita i el què cregueu convenient durant la caminada. Pel primer dia, esmorzar i dinar de carmanyola. També recomanem bastons de senderisme. Calçat adequat i en bon estat. Material de muntanya habitual per preveure possibles canvis de temps. Protecció solar (crema solar, ulleres, barret…)
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.

INFORMACIÓ IMPORTANT

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, es fa a través del formulari i no està completa -no tens plaça- fins a fer efectiu el pagament en línia que hem implementat.

 IMPORTANT: no s’acceptarà pagament per transferència.

SOCIS DE PLE DRET:

 1. Inscriure’s al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. Al mateix moment de fer la inscripció, haureu d’efectuar el pagament en línia que trobareu al final del formulari. En cas que no es completi l’operació de pagament en un marge de 24 hores, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS i SOCIS VIRTUALS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional. En el cas de no-socis, com una prova, abans de decidir fer-se soci/sòcia del CEG. També si ets soci virtual, tens opció de participar en algunes activitats del club, amb un descompte respecte als que no són socis. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà el divendres anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci o que ets Soci Virtual, i si necessites una assegurança puntual, i efectuar el pagament en línia que trobaràs al final del formulari.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Pagament

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 140 €
 • Socis virtuals: 145 €
 • No socis: 150 €

Si necessiteu una assegurança temporal de muntanya (és obligatòria), se sumaran 17€ al preu de la sortida, per tramitar-la.

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida