L’Agrupament Escolta Pere Rosselló, secció del Club Excursionista de Gràcia, és un agrupació escolta laica que ofereix una proposta educativa als joves de Gràcia i de Barcelona treballant aspectes com la participació, el compromís, sinceritat, la natura…

Tríptic informatiu de l'Agrupament

El “Cau”, com el coneix tothom, és un lloc de trobada, de diversió, on s’apleguen infants, joves i caps per dur a terme activitats cada cap de setmana durant el curs.
El cau no està lligat a cap ideologia religiosa ni política; eduquem en i per a la llibertat, entenent la laïcitat com una actitud encaminada a respectar la diversitat de creences i pensaments, i a triar lliurement els propis.

AGRUPAMENT ESCOLTA

L’ A.E. Pere Roselló es va fundar l’any 1957. En el seu naixement va constituir, junt amb tres altres agrupaments, el Nucli B de l’Associació Catalana d’Escoltisme (ACDE), formant part dels Boy Scouts de Catalunya. L’any 1959, diferents associacions que treballaven en el camp de l’educació, la natura,… es van unir, entre elles l’ ACDE, i van fundar els Escoltes Catalans. L’any 1974 l’AEPR va participar en la creació de l’Associació Laica d’Escoltisme Català (Escoltes Catalans), sent a la vegada una secció del Club Excursionista de Gràcia (CEG). Malauradament, però, a l’estiu del 1985 va tancar temporalment les portes. Cal remarcar que alguns membres de l’agrupament varen anar a d’altres caus com l’A.E. Ramon Llull i l’A.E Antoni Gaudí.

Dos anys més tard, un grup d’antics membres d’agrupaments escoltes i de membres del CEG van començar a rumiar la possibilitat de reobrir l’Agrupament. Entre d’altres, hi havia en Jordi Quera, la Gemma Escolà o l’Enric Ripoll, que llavors era president del CEG. Es va proposar obrir una segona etapa de l’AE Pere Rosselló dins del mateix club. Així doncs, l’any 1987/1988 es va refundar el “Cau”.

El curs 1994/95 vam impulsar el naixement d’un nou agrupament al barri de Les Corts, l’ A.E. El Pi de les Corts, que actualment compta amb un centenar de membres en aquest districte barceloní.

Set anys després, amb l’èxit de l’anterior, tornàrem a treballar per crear i obrir un nou agrupa al barri de Sant Gervasi, el A.E Wé Ziza, amb col·laboració de l’ institut Montserrat

Avui l’AEPR intervé en els òrgans de gestió i participació del CEG, com una secció activa i compromesa amb el Club. Any rere any s’ha anat fent gran, per maduresa i per nombre, i actualment té més de cent membres. Una part important de la metodologia de treball de l’Agrupament es fonamenta en el fet de potenciar activitats com l’excursionisme, que ajuden a la formació integral de persones. És important destacar també que el treball entre el CEG i l’Agrupament ha permès establir un pont que fa que desprès de l’etapa escolta molts membres passin a ser membres actius d’altres seccions del CEG. Aquesta col·laboració permet també establir una formació dels caps de l’Agrupament per tal d’oferir millor qualitat en les activitats desenvolupades en el medi natural.

Web del Agrupament

El cau segueix amb més forçes que mai tirant endavant aquest maravellós projecte

EL CAU

Al cau, els infants i joves s’organitzen en grups d’edat anomenats unitats. Cadascuna realitza diferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies. Les unitats o etapes educatives són:

  • FOLLETS: de 6 a 9 anys. Etapa on el nen/a comença a descobrir els altres i s’inicia el treball d’uns hàbits per tota la vida. El joc i l’estímul de la imaginació són bàsics.
  • LLOPS: de 9 a 12 anys. Etapa on aprenem a conviure i a treballar en equip Els. nois/ies desenvolupen els seus propis valors i es van consolidant els hàbits apresos.
  • RAIERS: de 12 a 15 anys. Etapa on aprenem a desenvolupar el caràcter i enriquir la personalitat i les actituds. L’aventura, sobretot a la natura, n’és un ingredient fonamental.
  • PIONERS: de 15 a 17 anys. Etapa on ells/es agafen el protagonisme de la vida de la unitat. El moment on busquem els ideals i sorgeixen les preguntes i les ambicions.
  • CLAN: (17 i 18 anys). La fi del viatge d’ un grup de joves amb finalitat formativa; treballem amb força l’autogestió, tot duent a terme un projecte propi.

Cada dissabte de 16:30h a 19:00h al llarg del curs, exceptuant quan fem caus matinals i sortides de cap de setmana (1 mensual). A més, realitzem campaments de primavera i d’estiu.

CONTACTA AMB NOSALTRES

65
SORTIDES
268
ACTIVITATS
37
XERRADES
439
AGRUPACIONS
CEGDestacatGeneralMuntanya
6 octubre, 2019

Sortida Mitja – Muntanyes de Prades – 19 i 20 d’octubre

Presentació Els dies 19 i 20 de novembre us proposem una sortida a les Muntanyes de Prades. Aquestes muntanyes es troben situades entre el Camp de Tarragona, la Conca de…

CEGDestacatGeneral
1 octubre, 2019

Convocatòria d’eleccions anticipades a la Presidència i Junta del Club

La Junta Directiva del CEG, tal i com preveuen els estatuts de l’entitat, ha acordat la convocatòria d’eleccions anticipades a la Presidència i Junta del Club per al dia 21…

CEGcurs d'alpinismeDestacatGeneralMuntanya
6 setembre, 2019

Càpsula formativa: Monogràfic de Crestes

Càpsula formativa: Monogràfic de Crestes Fas muntanya i vols tenir algun recurs més per quan es complica el terreny? Vols fer aquella muntanya que només s’hi accedeix per una cresta…

DestacatGeneralMuntanya
8 gener, 2019

CURS D’ALPINISME – nivell 2 – del 21 de febrer al 3 de març 2019

CURS D’ALPINISME – NIVELL 2 del 21 de febrer al 3 de març de 2019, amb la coordinació de la FEEC i la col·laboració de MadTeam. Tríptic informatiu. PRESENTACIÓ Fer…

CEGDestacatGeneral
4 octubre, 2018

Nou butlletí, número 153

Ja podeu consultar el nou butlletí del Club, número 153 Matagalls – Montserrat 2018 Sortida d’Alta Muntanya al Comapedrosa Els Eristes des de Viadós Recuperar les parts positives del passat Verkami…

CEGDestacatGeneral
5 juliol, 2018

Nou butlletí, número 152

Ja podeu consultar el nou butlletí del club, número 152   Nou grup de Famílies Micromecenatge per a l’edició del llibre del 75 aniversari del GEDE Matagalls – Montserrat BTT…