El Grup de Senders és la secció del Club Excursionista de Gràcia que es dedica a fer excursionisme per camins balisats amb les marques de GR, PR i SL.

GR, PR i SL són marques de gran recorregut, petit recorregut i sender local, i també per qualsevol altre camí senyalitzat, catalogat i promogut per institucions oficials o privades que els posin a disposició de tots els afeccionats per gaudir caminant tant pel medi natural com urbà.

SENDERS

L’existència del Grup de Senders té l’origen en la tradició senderista del Club al qual pertany, i es remunta als inicis del senderisme a la península, atès que “el Gràcia” en va promoure la seva implantació. Va ser a finals de la dècada dels 60, arran de la relació amb directius senderistes francesos durant els Ratllis de l’Amistat que se celebraven entre el Càmping Club de França i el nostre Càmping Caravàning Club de Gràcia, quan membres de la secció d’acampada i en especial en Joan Cullell i Altimiras, que van decidir que calia endegar la continuació dels senders europeus cap a aquesta banda dels Pirineus. Així, el Club aconseguí el reconeixement de la iniciativa i la creació del Comitè Català de Senders de l’aleshores Federació Catalana de Muntanyisme, durant l’assemblea d’octubre de 1972.

L’altra etapa rellevant prèvia a la constitució formal del Grup, va ser l’endegada pel Manel Arnau la tardor de 1993, quan va iniciar l’organització dels cicles anuals de sortides senderistes articulades dins la secció de muntanya.

Finalment, la volada que va anar prenent la constant activitat i el nobre de participants, va conduir a la creació del Grup de Senders, l’11 de gener de 2011.

Activitats

Sortides el tercer diumenge de cada mes.
Sortida de dos o tres dies cada trimestre.
Matinals de Veterans i Veteranes.
Sopar de final de curs.
Dinar de Nadal.
Mostra fotogràfica Roger Lloses i Huguet.
Cursos i xarrades: fotografia, GPS, anglès per viatjar, iniciació a l’excursionisme, orientació a la muntanya, etc.
Publicacions articles al Butlletí Social i a la revista Mai Enrera.

Assemblea Ordinària de la Secció Senders 2021

El passat 31 de març d’aquest 2022, va tenir lloc a la sala d’actes del nostre club l’Assemblea General Ordinària de Senders. En ella, es van explicar les activitats i pressupost del passat 2021, i es va presentar la programació d’activitats i el pressupost d’enguany.

Tot i que la participació no va ser molt nombrosa, hi va haver un animat debat sobre diversos aspectes del funcionament de Senders, que ha quedat recollit a l’acta. Podeu descarregar i llegir, en els enllaços que posem aquí sota, l’acta de l’assemblea i l’estat de comptes que es va presentar als assistents.

ACTA DE L’ASSEMBLEA

ESTAT DE COMPTES I PRESSUPOST 2022


Junta Directiva

Felip Cabrera i Llumà PRESIDENT
Josep Perez i Bort SECRETARI
Pilar Venteo i Garcia TRESORERA
Antoni Moreno i Sans VOCAL COMUNICACIO I MATERIAL
Miquel Fabro i Rafols VOCAL SORTIDES
Antoni Mas i Raguer VOCAL SORTIDES I MATINALS

65
SORTIDES
268
ACTIVITATS
37
XERRADES
439
AGRUPACIONS

AGENDA DE LA SECCIÓ

set.
28
Dc
Matinal: Camí Fluvial del Congost. Del Figaró a la Garriga
set. 28 tot el dia
Matinal: Camí Fluvial del Congost. Del Figaró a la Garriga

Nova sortida del grup de Matinals de Veterans
(més informació sobre el grup clicant aquí)

 • Dates: dimecres 28/9/2022
 • Duració: sortida d’1 dia
 • Lloc i hora de trobada: Davant de les taquilles de RENFE de Plaça Catalunya..
 • Hora de trobada: 7:50. Agafarem el tren de Rodalies R3, destinació Vic, de les 8:06, Arc de Triomf: 8.09, Sagrera: 8.15 (hora prevista d’arribada: 8:58) Sigueu puntuals! 

 • Inscripcions: fins a exhaurir places.
  *Inscriu-te a través del formulari al final d’aquesta pàgina
 • Coordina: Antoni Mas (619 762 196)

Descripció i ruta

 • Distància recorreguda: 8 km
 • Desnivell acumulat: +25/-70 m
 • IBP: 21 (molt fàcil)

Es tracta d’una caminada molt fàcil i refrescant, seguint el curs del riu Congost entre el Figaró i la Garriga. La sortida té un important component cultural. Per una banda, el recorregut fluvial disposa de diversos plafons explicatius de la vegetació, la fauna i l’aprofitament dels recursos hídrics en diversos molins i séquies. 

A més, en arribar a la Garriga, farem una interessant visita guiada al refugi antiaeri de l’estació de la Garriga. Descobrirem com, a les darreries de la Guerra Civil, aquest poble es va convertir en centre d’acollida de refugiats, i com la solidaritat dels habitants d’aquesta població va facilitar la construcció del refugi. 

La visita està concertada per a les 12 h i té una durada aproximada d’una hora. 

Horari de trens de tornada: 13:22, 13:52, 14:22 i cada mitja hora aproximadament. 

 

Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdfDescarrega't el mapa del recorregut

Requisits

 • Material necessari:
  Mascareta obligatòria a l’interior del tren. Et recomanem gel hidroalcohòlic. També aigua, alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina, i moltes ganes de passar-t’ho bé. No us oblideu dur algun tipus de protecció solar per a la pell, barret i ullerers de sol.
 • Tipus de bitllets:
  Abonament Recurrent RENFE Rodalies Barcelona, o bitllet equivalent.
 • Assegurança:
  Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Preu:
  preu de la visita, uns 4 (depèn del nombre d’assistents) A més, com sempre, cadascú es paga el seu bitllet de tren

Informació important

 • Sense límit de places establert.
 • Aquesta activitat està proposada per als socis i sòcies del CEG. La inscripció de no-socis és possible de forma excepcional, com a prova, amb la finalitat de decidir si es volen fer socis
 • És obligatori tenir la llicència federativa.
 • Cal portar el material necessarimascareta , gel hidroalcohòlic, aigua i alguna cosa per esmorzar.
 • Els coordinadors de les sortides es limiten a proposar la sortida, suggerir la ruta i orientar al grup en el transcurs de la sortida.

Com em puc inscriure?

 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida
oct.
9
Dg
SENDERS – Mm22 Etapa 6 – Pujada a Montserrat
oct. 9 tot el dia
SENDERS - Mm22 Etapa 6 - Pujada a Montserrat

Nova sortida de la secció de Senders!
(més informació sobre el grup clicant aquí)

 • Inici: 9/10/2022
 • Duració: 1 dia (efectiva: 5 hores)
 • Lloc i hora de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
  Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a  les 7:30 h. Sigueu puntuals!
  Hora prevista de tornada: entre les cinc i les set del vespre.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al diumenge anterior a la sortida.
  *Inscriu-te a través del formulari al final d’aquesta pàgina

Descripció i ruta

 • Distància: 10,5 km
 • Desnivell: +/-680 m
 • IBP: 67

Breument, recorrerem la versió actual de la pujada a Montserrat per la Drecera dels Tres Quarts, des de Monistrol. Baixarem pel Camí de l’Àngel.

Coincidint amb el Centenari del CEG, fem la darrera etapa de la nostra Matagalls-Montserrat, i ens afegim al Dinar de Germanor organitzat a monistrol, pel Club. Al llarg de les diverses etapes, hem volgut recuperar traçats emblemàtics d’aquesta prova. Volem evitar que es perdin pel pas del temps i les restriccions d’aquesta prova multitudinària.

Aquesta etapa final fa la pujada a Montserrat per l’anomenada Drecera dels Tres Quarts, seguint el traçat del GR-5. És una pujada exigent però curta (uns 4 km)

Esmorzarem en un punt de la pujada o, si anem bé de temps, en arribar a Montserrat.

Com que acabarem la jornada amb el Dinar de Germanor del nostre Centenari, al poliesportiu de Monistrol, us proposem fer la baixada seguint el Camí de l’Àngel, una altra de les rutes tradicionals per accedir a la muntanya de Montserrat des de Monistrol.

Tot i que el recorregut no és excessivament llarg, transcorre per corriols estrets i amb alguna pendent pronunciada. Aconsellem l’ús de bastons de muntanya. També, a la baixada, passarem per un tram curt de grapes, de poca complicació.

Serà una jornada memorable en què totes les seccions del CEG es trobaran a Montserrat fent les activitats que els són pròpies.

Tot plegat culminarà amb el Dinar de Germanor, una oportunitat immillorable per compartir les experiències d’aquest any de celebracions amb totes les companyes i companys del club. Aquest dinar consistirà principalment en una paella, i es farà en un espai adjacent al Pavelló Esportiu Municipal Pau Ribas (veure ubicació al mapa)

IMPORTANT: cal que us apunteu al dinar del club per separat i en feu el pagament seguint les instruccions que el CEG va enviar fa uns dies. Trobareu un enllaç al formulari d’inscripció al dinar al final d’aquesta pàgina.

Us hi esperem, no us ho perdeu!

Us proporcionem un track amb el recorregut proposat, complet. Ens reservem la possibilitat d’introduir-hi modificacions sobre la marxa, en cas d’imprevistos. Per a la bona marxa de l’activitat, entenem que els participants es comprometen, excepte casos de força major, a realitzar l’activitat completa i a seguir les indicacions dels responsables de la sortida.

Aquesta sortida només està oberta a socis del CEG.

WP GPX Maps Error: GPX file not found! /var/www/vhosts/cegracia.cat/httpdocs/wp-content/uploads/gpx/Mm22-Et1de6-CEG PUJADA A MONTSERRAT CENTENARI.gpx
Download file: Mm22-Et1de6-CEG PUJADA A MONTSERRAT CENTENARI.gpx
DESCARREGA'T L'ANÀLISI IBP EN PDF
DESCARREGA'T EL PLÀNOL EN PDF

Requisits

 • Material necessari:
  Mascareta obligatòria a l’autocar.
  Cal portar també aigua, fruita o el què cregueu convenient per esmorzar. No cal portar dinar, a l’hora de dinar, ens afegirem al Dinar de Germanor que organitza el CEG a Monistrol, amb motiu del Centenari. També recomanem gel hidroalcohòlic i bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Allotjament:
  No hi ha pernocta.
 • Límit de places:
  Màx. 60 places
 • Preus:
  Socis: 14€ / Socis sense llicència federativa: 20€ / No socis: 30€

Informació important

 • Places limitades: màxim 60. Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per al dia de l’activitat.

Com em puc inscriure?

La inscripció es fa en 2 passos i no està completa -no tens plaça- fins haver completat els dos passos. Cal fer els dos passos en l’ordre indicat:

SOCIS:

 1. Inscriu-te al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. fes el pagament a través d’una transferència, com s’indica més avall

NO SOCIS:

 1. envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. quan rebis un correu amb la confirmació de la plaça (generalment, no serà abans del dilluns anterior a la sortida) fes el pagament de 30€, per transferència, com s’indica més avall.

Preus:

 • Socis: 14 €
 • Socis, sense Llicència Federativa: 20 €
 • No socis: 30 €

Pagament: s’ha de realitzar al compte de Senders. Teniu dues opcions:

 1. com a pagaments a “Tercers” per La Caixa (codi d’entitat: 0107938)
 2. o per transferència bancària al compte: ES 03 2100 0850 1202 00 38 5140

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic.

   IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida

Contacta amb la gent de la Secció SENDERS.

  CLUB EXCURSIONISTA DE GRÀCIA com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
  He llegit i accepto l'Avís Legal i les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.