El Grup de Senders és la secció del Club Excursionista de Gràcia que es dedica a fer excursionisme per camins balisats amb les marques de GR, PR i SL.

GR, PR i SL són marques de gran recorregut, petit recorregut i sender local, i també per qualsevol altre camí senyalitzat, catalogat i promogut per institucions oficials o privades que els posin a disposició de tots els afeccionats per gaudir caminant tant pel medi natural com urbà.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu el document de Condicions Generals de les Sortides de Senders per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, punt de sortida i arribada de l’autocar i altres detalls d’interès.

Vols veure les fitxes de les sortides que hem fet fins ara?

Aquí trobaràs les darreres sortides que ha fet la secció

SENDERS

L’existència del Grup de Senders té l’origen en la tradició senderista del Club al qual pertany, i es remunta als inicis del senderisme a la península, atès que “el Gràcia” en va promoure la seva implantació. Va ser a finals de la dècada dels 60, arran de la relació amb directius senderistes francesos durant els Ratllis de l’Amistat que se celebraven entre el Càmping Club de França i el nostre Càmping Caravàning Club de Gràcia, quan membres de la secció d’acampada i en especial en Joan Cullell i Altimiras, que van decidir que calia endegar la continuació dels senders europeus cap a aquesta banda dels Pirineus. Així, el Club aconseguí el reconeixement de la iniciativa i la creació del Comitè Català de Senders de l’aleshores Federació Catalana de Muntanyisme, durant l’assemblea d’octubre de 1972.

L’altra etapa rellevant prèvia a la constitució formal del Grup, va ser l’endegada pel Manel Arnau la tardor de 1993, quan va iniciar l’organització dels cicles anuals de sortides senderistes articulades dins la secció de muntanya.

Finalment, la volada que va anar prenent la constant activitat i el nobre de participants, va conduir a la creació del Grup de Senders, l’11 de gener de 2011.

Activitats

Sortides el tercer diumenge de cada mes.
Sortida trimestral de dos o tres dies.
Matinals de Veterans i Veteranes cada dimecres d’octubre a juny.
Sopar de final de curs.
Dinar de Nadal.
Mostra fotogràfica Roger Lloses i Huguet.
Cursos i xarrades: fotografia, GPS, anglès per viatjar, iniciació a l’excursionisme, orientació a la muntanya, etc.
Publicacions articles al Butlletí Social i a la revista Mai Enrera.

Assemblea Ordinària de la Secció Senders 2022

El passat 16 de març del 2023, va tenir lloc a la sala d’actes del nostre club, l’Assemblea General Ordinària de Senders. En ella es van explicar les activitats realitzades l’any 2022 i les que s’han planificat per al 2023. També es van presentar els comptes del 2022 i el pressupost per aquest 2023.

Aquí trobareu els documents proporcionats per poder seguir l’Assemblea.


Assemblea Ordinària de la Secció Senders 2021

El passat 31 de març d’aquest 2022, va tenir lloc a la sala d’actes del nostre club l’Assemblea General Ordinària de Senders. En ella, es van explicar les activitats i pressupost del passat 2021, i es va presentar la programació d’activitats i el pressupost d’enguany.

Tot i que la participació no va ser molt nombrosa, hi va haver un animat debat sobre diversos aspectes del funcionament de Senders, que ha quedat recollit a l’acta. Podeu descarregar i llegir, en els enllaços que posem aquí sota, l’acta de l’assemblea i l’estat de comptes que es va presentar als assistents.

ACTA DE L’ASSEMBLEA

ESTAT DE COMPTES I PRESSUPOST 2022


Junta Directiva

Felip Cabrera i Llumà PRESIDENT
Josep Perez i Bort SECRETARI
Pilar Venteo i Garcia TRESORERA
Antoni Moreno i Sans VOCAL COMUNICACIO I MATERIAL
Miquel Fabro i Rafols VOCAL SORTIDES
Antoni Mas i Raguer VOCAL SORTIDES I MATINALS

65
SORTIDES
268
ACTIVITATS
37
XERRADES
439
AGRUPACIONS

AGENDA DE LA SECCIÓ

maig
31
Dc
Matinal: Cabrils, Roques Megalítiques
maig 31 tot el dia
Matinal: Cabrils, Roques Megalítiques

Nova sortida del grup de Matinals🍊

Més informació del grup

 • Data de sortida: dimecres 31 de maig del 2023
 • Nombre de places: sense límit
 • Punt de trobada: Parada d’autobús de Moventis, plaça Tetuan, 38-39, davant de l’Edifici Tetuan (no és la parada habitual de Sagalés)
 • Hora de trobada: 8:05. Agafarem l’autobús 806 de les 8:15. Arriba prevista a Cabrils, a les 8:45. Sigueu puntuals!
 • Tipus de bitllet: bitllet ATM de 2 ZONES o bitllet comprat al bus per 3,40€ (pagament en efectiu). Procureu disposar del bitllet amb antelació o portar l’import exacte.
 • Material necessari (si n’hi ha): Penseu a protegir-vos adequadament del sol. Aigua suficient, alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina. Molt recomanable, bastons o bastó de senderisme i moltes ganes de passar-ho bé.
 • Quilòmetres aproximats del recorregut: 11,5 km
 • Desnivell acumulat del recorregut:  +550/-550 m
 • IBP: 57 (assequible als caminaires habituals)

Descripció i ruta

En aquesta Matinal veurem tot de formacions rocoses ben curioses.

Un cop arribem amb el bus a Cabrils, iniciarem el nostre camí per un corriol fàcil però amb forta pujada. Després seguirem per un altre corriol que va paral·lel al Camí de la Carena. Més endavant ens desviarem per arribar a la Roca de la Granota o Cova de La Granota. És un abric natural format per grans boles granítiques amuntegades. Va ser un lloc d’inhumació col·lectiva durant el Neolític. S’hi van trobar un total de sis individus i l’aixovar funerari més ric de tot el parc.

Aquí farem la parada de la Mandarina per esmorzar i beure, tot aprofitant el bosc i la cabana de troncs que hi ha al costat.

Tot seguit, ens arribarem a la Cova o Roca d’en Pau. Aquest amuntegament de roques forma dues cambres unides per un corredor. El segon jaciment arqueològic en importància per la quantitat d’aixovar funerari.

Continuarem pujant per un corriol fins a arribar als Rocs d’en Sardinyà. És un dels primers assentaments a l’aire lliure a Catalunya durant el Neolític antic o cardial.

Seguirem caminant per un terreny pla i amb una mica de baixada fins a trobar un conjunt de grans blocs de pedra. És el més impressionant i laberíntic del Parc. És el lloc conegut amb el nom de Castell de Pedra o Recers. També s’hi ha trobat diversos materials. Es pensa que primer va ser un lloc d’habitatge per convertir-se després en un espai d’enterrament.

Arribats a aquest punt, vorejarem un camp de vinyes i agafarem la pista que baixa suaument en direcció a Vallromanes. Més endavant agafarem un altre corriol de pujada que ens portarà fins a l’anomenada Pedra del Diable. Un menhir que actualment està tombat a terra a l’esquerra del camí. Aquest feia quasi tres metres alçada, però a conseqüència de les obres d’eixamplament del camí es va trencar i desplaçar.

A partir d’aquí agafarem un corriol de baixada que ens portarà a la pista de Vallromanes. No és gaire llarg, uns quinze minuts i és l’únic que pot presentar una mica de dificultat.

Després pujarem suaument per una pista que ens portarà fins al Dolmen de Can Boquet o Roca d’en Toni. Un sepulcre de planta quadrangular i amb corredor. S’hi han trobat restes d’aixovar funerari del període Calcolític.

Al costat hi ha la Necròpolis Medieval de Can Boquet. Una de les més ben conservades del Maresme. Es tracta de set tombes paral·leles, sis adults i un nen. Probablement eren paleocristianes.

Continuarem pujant una mica per una pista forestal fins a agafar un ample corriol de baixada que ens portarà a la Cova d’en Joan. Aquesta va ser habitada fins fa poc temps.

Continuem sempre per la pista forestal que ens portarà ja de baixada fins a Cabrils.

L’autobús 806 a Barcelona passa a les 13:30. En cas de no arribar-hi a temps, hi ha l’opció d’agafar l’autobús C12 que passa cada 20 minuts, i ens portaria a l’estació de Vilassar de Mar.

Allà agafarem el tren primer tren que passés en direcció a Barcelona.

 • Horari de trens de tornada: aproximadament, cada 15′.
 • Coordinador(a) de la sortida: Isabel Jové (696 773 002)
 • Preu de la sortida: cadascú es paga el seus bitllets de transport.
Download file: CEG CABRILS - ROQUES MEGALITIQUES.gpx
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut
Veure la ruta a Wikiloc

Informació important

 • 👉🏼 Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
 • 👉🏼 Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • 👉🏼 Cal ser soci del CEG per participar en aquesta activitat.
 • 👉🏼 És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari
 • 👉🏼 De forma extraordinària, un no-soci, podrà demanar participar en una Matinal, a tall de prova, una única vegada, per valorar si és el tipus d’activitat que l’hi interessa. Per fer-ho, cal que enviï un correu a ‘tac.aicargecnull@slanitam’.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!
juny
7
Dc
Matinal: Llinars del Vallès, Sant Andreu del Far i Poblat Ibèric
juny 7 tot el dia
Matinal: Llinars del Vallès, Sant Andreu del Far i Poblat Ibèric

Nova sortida del grup de Matinals🍊

Més informació del grup

 • Data de sortida: dimecres 7 de juny del 2023
 • Nombre de places: sense límit
 • Punt de trobada: davant les taquilles de l’estació de RENFE de Passeig de Gràcia.
 • Hora de trobada: 7:25. Agafarem el tren R2 de les 7:36 en direcció a Sant Celoni. Passa per Sants a les 7:31, El Clot a les 7:40 i Sant Andreu a les 7:45. Sigueu puntuals!
 • Tipus de bitllet: targeta Abonament Recurrent de RENFE, o bitllet equivalent, a l’anada i a la tornada. Procureu disposar del bitllet amb antelació.
 • Material necessari (si n’hi ha): Preveieu el necessari per protegir-vos adequadament del sol. Aigua suficient, crema solar, ulleres de sol i barret. També alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina. Molt recomanable, bastons o bastó de senderisme i moltes ganes de passar-ho bé.
 • Quilòmetres aproximats del recorregut: 12 km
 • Desnivell acumulat del recorregut:  +335/-335 m
 • IBP: 45 (assequible)

Descripció i ruta

Aquesta setmana fem una sortida a l’extrem sud del Parc del Corredor. Hi accedirem des de l’estació de tren de Llinars del Vallès. Es tracta d’un recorregut circular que ens durà a l’Ermita de Sant Andreu del Far i al Poblat Ibèric del Far, a tocar del Turó del Vent.

Per accedir al Corredor, haurem de creuar a través de túnels l’AP-7 i la C-35. Salvats aquests obstacles, iniciarem l’ascensió cap al Far.

En un dels punts més elevats del recorregut, passarem per Sant Andreu del Far on, a part d’aquesta antiga església parroquial és, en la seva forma actual, d’estil gòtic tardà i data del segle XVI. Actualment, la rectoria es fa servir com a casa de colònies i, la gran masia propera de Can Guinard, és un restaurant.

Seguirem el nostre camí per la part alta de la serralada fins a arribar, a tocar de la carretera del Corredor, al Poblat Ibèric del Far que, a finals del segle XX es va destruir parcialment per fer passar una carretera.

Des del poblat, iniciarem la baixada cap a Llinars per agafar el tren de tornada a Barcelona.

 • Horari de trens de tornada: trens aproximadament cada 30′, 12:16, 12:46, 13:16…
 • Coordinador(a) de la sortida: Xavier Serra (644 136 414)
 • Preu de la sortida: cadascú es paga el seus bitllets de transport.
Download file: CEG Circular per Llinars del Vallès.gpx
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut
Veure la ruta a Wikiloc

Informació important

 • 👉🏼 Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
 • 👉🏼 Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • 👉🏼 Cal ser soci del CEG per participar en aquesta activitat.
 • 👉🏼 És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari
 • 👉🏼 De forma extraordinària, un no-soci, podrà demanar participar en una Matinal, a tall de prova, una única vegada, per valorar si és el tipus d’activitat que l’hi interessa. Per fer-ho, cal que enviï un correu a ‘tac.aicargecnull@slanitam’.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!
juny
18
Dg
Senders: GR-7 – Etapa 5 – Sant Llorenç de Morunys a Hostal del Cap del Pla
juny 18 tot el dia
Senders: GR-7 - Etapa 5 - Sant Llorenç de Morunys a Hostal del Cap del Pla

Nova sortida de la secció de Senders!

Més informació del grup

NOVETAT! Hem implementat el pagament en línia.

Per tal de fer el canvi més entenedor, hem fet un PDF amb instruccions detallades de tot procés.

 • Inici:  18 de juny del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5:30 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a  les 7:30 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Iniciem el nou GR-7 amb aquesta cinquena etapa del recorregut. Hem escollit aquest GR ja que és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament al 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. Aquest GR té un recorregut molt llarg, ja que segueix travessant tota la península ibèrica. En el nostre cas, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó.

Hem escollit com etapa inicial la cinquena per facilitar l’adaptació a una sortida de un dia, ja que algunes anteriors requereixen d’un llarg recorregut per carreteres secundàries, estretes i plenes de revolts. Tot arribarà!

Aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes que, poc a poc, anirem coneguent millor.

En el cas del GR-7, etapa 5, anirem de Sant Llorenç de Morunys a l’Hostal del Cap del Pla, prop de Lladurs, al Solsonès.

 • Distància: 13 km
 • Desnivell: +660/-470 m
 • IBP: 60 (moderada amb desnivells importants)

Iniciarem la caminada al mateix poble de Sant Llorenç de Morunys, tot deixant enrere el Prepirineu, en direcció a les terres més baixes del Solsonès. Amb tot i això, els desnivells encara són prou importants.

A l’inici del camí, podrem gaudir d’unes vistes excel·lents sobre Sant Llorenç i el pantà de la Llosa del Cavall. Aviat arribarem a la petita ermita romànica de Sant Serní del Grau (sXI-XII) Des d’aquí seguirem pujant cap al Coll de la Creu de Canalda (1123 m)

Aquí deixem el Camí Ral de Solsona per seguir pujant fins a un mirador situat just a sota del Tossal de la Creu del Codó. Aquest mirador és el punt més alt del nostre recorregut, amb 1370 m.

Ara el camí gira cap al sud, tot seguint una ruta descendent paral·lela a la LV-4241. Després de l’Hostal del Vent, baixem cap a l’Hostal del Cap del Pla, que el nom defineix prou bé: som a l’extrem del pla de Riard, final d’aquesta cinquena etapa.

Els itineraris que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS sigui amb el mòbil.

Download file: CEG GR-7 - Etapa5.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament:

  Sense pernocta

Informació important

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, es fa a través del formulari i no està completa -no tens plaça- fins a fer efectiu el pagament en línia que hem implementat.

SOCIS DE PLE DRET:

 1. Inscriure’s al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. Al mateix moment de fer la inscripció, haureu d’efectuar el pagament en línia que trobareu al final del formulari. En cas que no es completi l’operació de pagament en un marge de 24 hores, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS i SOCIS VIRTUALS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional. En el cas de no-socis, com una prova, abans de decidir fer-se soci/sòcia del CEG. També si ets soci virtual, tens opció de participar en algunes activitats del club, amb un descompte respecte als que no són socis. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà el divendres anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci o que ets Soci Virtual, i si necessites una assegurança puntual, i efectuar el pagament en línia que trobaràs al final del formulari.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Pagament

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 15 €
 • Socis virtuals: 21 €
 • No socis: 25 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 31 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 37 €
 • No socis, més assegurança: 41 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida

Contacta amb la gent de la Secció SENDERS.

  CLUB EXCURSIONISTA DE GRÀCIA com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
  He llegit i accepto l'Avís Legal i les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.