El Grup de Senders és la secció del Club Excursionista de Gràcia que es dedica a fer excursionisme per camins balisats amb les marques de GR, PR i SL.

GR, PR i SL són marques de gran recorregut, petit recorregut i sender local, i també per qualsevol altre camí senyalitzat, catalogat i promogut per institucions oficials o privades que els posin a disposició de tots els afeccionats per gaudir caminant tant pel medi natural com urbà.

Vols veure les fitxes de les sortides que hem fet fins ara?

Aquí trobaràs les darreres sortides que ha fet la secció

SENDERS

L’existència del Grup de Senders té l’origen en la tradició senderista del Club al qual pertany, i es remunta als inicis del senderisme a la península, atès que “el Gràcia” en va promoure la seva implantació. Va ser a finals de la dècada dels 60, arran de la relació amb directius senderistes francesos durant els Ratllis de l’Amistat que se celebraven entre el Càmping Club de França i el nostre Càmping Caravàning Club de Gràcia, quan membres de la secció d’acampada i en especial en Joan Cullell i Altimiras, que van decidir que calia endegar la continuació dels senders europeus cap a aquesta banda dels Pirineus. Així, el Club aconseguí el reconeixement de la iniciativa i la creació del Comitè Català de Senders de l’aleshores Federació Catalana de Muntanyisme, durant l’assemblea d’octubre de 1972.

L’altra etapa rellevant prèvia a la constitució formal del Grup, va ser l’endegada pel Manel Arnau la tardor de 1993, quan va iniciar l’organització dels cicles anuals de sortides senderistes articulades dins la secció de muntanya.

Finalment, la volada que va anar prenent la constant activitat i el nobre de participants, va conduir a la creació del Grup de Senders, l’11 de gener de 2011.

Activitats

Sortides el tercer diumenge de cada mes.
Sortida de dos o tres dies cada trimestre.
Matinals de Veterans i Veteranes.
Sopar de final de curs.
Dinar de Nadal.
Mostra fotogràfica Roger Lloses i Huguet.
Cursos i xarrades: fotografia, GPS, anglès per viatjar, iniciació a l’excursionisme, orientació a la muntanya, etc.
Publicacions articles al Butlletí Social i a la revista Mai Enrera.

Assemblea Ordinària de la Secció Senders 2021

El passat 31 de març d’aquest 2022, va tenir lloc a la sala d’actes del nostre club l’Assemblea General Ordinària de Senders. En ella, es van explicar les activitats i pressupost del passat 2021, i es va presentar la programació d’activitats i el pressupost d’enguany.

Tot i que la participació no va ser molt nombrosa, hi va haver un animat debat sobre diversos aspectes del funcionament de Senders, que ha quedat recollit a l’acta. Podeu descarregar i llegir, en els enllaços que posem aquí sota, l’acta de l’assemblea i l’estat de comptes que es va presentar als assistents.

ACTA DE L’ASSEMBLEA

ESTAT DE COMPTES I PRESSUPOST 2022


Junta Directiva

Felip Cabrera i Llumà PRESIDENT
Josep Perez i Bort SECRETARI
Pilar Venteo i Garcia TRESORERA
Antoni Moreno i Sans VOCAL COMUNICACIO I MATERIAL
Miquel Fabro i Rafols VOCAL SORTIDES
Antoni Mas i Raguer VOCAL SORTIDES I MATINALS

65
SORTIDES
268
ACTIVITATS
37
XERRADES
439
AGRUPACIONS

AGENDA DE LA SECCIÓ

febr.
1
Dc
Matinal: Aqüeductes ciutat Meridiana
febr. 1 tot el dia
Matinal: Aqüeductes ciutat Meridiana

Nova sortida del grup de Matinals de Veterans

(més informació sobre el grup clicant aquí)

 • Data de sortida: dimecres 1 de febrer del 2023
 • Nombre de places: sense límit
 • Punt de trobada: Davant de les taquilles de RENFE  de Plaça Catalunya.
 • Hora de trobada: 8:50. Agafarem el tren R4 direcció Manresa de les 9:03h. Passa per Arc de Triomf a les 9:06 i per Barcelona La Sagrera-Meridiana, a les 9:12. Arribada a Montcada i Reixac-Santa Maria a les 9:26. Sigueu puntuals!
 • Tipus de bitllet: Abonament Recurrent RENFE Rodalies Barcelona. També amb targeta ATM de 1 ZONA o bitllet equivalent.
 • Material necessari (si n’hi ha): mascareta obligatòria a l’interior del tren. Et recomanem gel hidroalcohòlic. També aigua, alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina, i moltes ganes de passar-t’ho bé.
 • Quilòmetres aproximats del recorregut: 10 km
 • Desnivell acumulat del recorregut:  +250/-250 m
 • IBP: 34 (fàcil)

Descripció i ruta

Aquesta setmana farem un itinerari passant pels aqüeductes de la Ciutat Meridiana.

En ser un recorregut fàcil i no gaire llarg, no farà falta matinar tant!

Des de l’estació de tren, travessarem l’autopista C-58 i ens dirigirem a través d’una pista forestal fins al Mirador de l’Estrella. Un cop situats aquí iniciarem la Ruta dels sis Aqüeductes.

Aquests conjunt d’aqüeductes van ser construïts a les acaballes del segle XIX, moment en què la ciutat estava creixent i l’aportació del Rec Comtal va quedar insuficient. El canal té una longitud de divuit kilòmetres i aportava cada dia mil set-cents metres cúbics d’aigua a la ciutat.

El primer aqüeducte és el de Torrent d’en Tapioles o del Cargol. Aquest està dins d’una zona boscosa. N’hi ha dos trams, un mes llarg i un més petit aquest està molt tapat per la vegetació.

A continuació i seguint la pista forestal, ens anirem acostant a la Ciutat Meridiana on anirem passant per la resta dels altres aqüeductes. El primer serà el del Torrent del Bosc Llarg. Des d’aquí ens dirigirem cap a la Font Muguera on farem la parada de “la Mandarina” o petit esmorzar.

Desfarem una petita part del camí per seguir el nostre itinerari cap al proper aqüeducte, el de la Font Muguera. Actualment hi estan adequant una zona de jardins.

A continuació i per carrers ens dirigirem cap a l’aqüeducte de la Font del Marquès o Torre Vella. Molt proper trobarem el del Carrer Llerona i per acabar, el del Carrer Palau-Solità. Aquests són més petits.

Des d’aquí ens dirigirem, a través d’una pista forestal, cap a la parada de metro de la Trinitat Nova, línies 3, 4 i 11. De camí veurem la Casa de l’Aigua.

 • Tornada: Metro L3.
 • Coordinador(a) de la sortida: Isabel Jové (696 773 002)
 • Preu de la sortida: cadascú es paga el seu bitllet de tren.
Download file: CEG AQUEDUCTES MONTCADA.gpx
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Informació important

 • 👉🏼 Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
 • 👉🏼 Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • 👉🏼 Cal ser soci del CEG per participar en aquesta activitat.
 • 👉🏼 És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari
 • 👉🏼 De forma extraordinària, un no-soci, podrà demanar participar en una Matinal, a tall de prova, una única vegada, per valorar si és el tipus d’activitat que l’hi interessa. Per fer-ho, cal que enviï un correu a ‘tac.aicargecnull@slanitam’.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida
febr.
19
Dg
Senders: GR-151.1 – Etapa 3 – Collada de Bracons
febr. 19 tot el dia
Senders: GR-151.1 - Etapa 3 - Collada de Bracons

Nova sortida de la secció de Senders!
(més informació sobre el grup clicant aquí)

 • Inici:  19 de febrer del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5:30 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps).
 • Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a les 7:30 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 60 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg

Descripció i ruta

Seguim amb la tercera etapa del GR-151.1, Camí Oliba. Aquesta variant va de prop de Rupit, fins a Sant Joan de les Abadesses. Travessa un territori agrest amb boniques fondalades humides i cims escarpats. Un territori de pobles petits i poques carreteres, fet que en dificulta l’accés. En aquesta ocasió travessarem la comarca natural del Cabrarès (o Collsacabra)

Com en altres ocasions, us proposem fer aquesta tercera etapa en una versió curta d’uns 10 km, i una de llarga d’uns 14 km. Aquestes són les dades completes de cada opció:

LLARGA:

 • Distància: 14,3 km
 • Desnivell: +470/-640 m
 • IBP: 59 (moderada)
CURTA:

 • Distància: 10,6km
 • Desnivell: +260/-430 m
 • IBP: 41 (assequible)

El recorregut inclou, fora del GR, pujar al Puigsacalm (1514 m) Aquesta pujada serà opcional i marcarà la diferència entre el recorregut CURT i LLARG. El dinar de carmanyola el farem tots junts, arribant a Vidrà o una mica abans, segons com anem de temps.

Iniciarem la caminada en el mateix punt on ens va recollir l’autocar al final de la segona etapa, el Coll de Bracons (1132 m) Farem un primer tram de pujada fins al Coll de Sant Bartomeu.

Una mica més amunt, ens separarem en dos grups: els que pujaran al Puigsacalm i els que seguiran en direcció a Vidrà. Aquest segon grup seguirà fins a l’ermita de Sant Bartomeu de Covildases, on esperaran al grup del Puigsacalm, per reprendre junts el camí cap a Vidrà.

Des d’aquest punt, el camí va girant cap a ponent seguint un descens continuat pràcticament fins al final del recorregut. Passarem per la Balma de la Cometa, La Canal, la Vila dels Bosquerons, la Font de la Vila, fins a arribar al Ges i, ja pel PR-C 47, fer la darrera pujadeta fins a Vidrà, el nostre final d’etapa.

Els itineraris proporcionats contenen els recorreguts complets de les dues rutes proposades.

RUTA LLARGA

Download file: CEG GR-151.1_Etapa3.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

RUTA CURTA

Download file: CEG GR-151.1_Etapa3-CURTA.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Mascareta obligatòria al bus. Cal portar també aigua, fruita, esmorzar i dinar de carmanyola. També recomanem gel hidroalcohòlic i bastons de senderisme. Material de muntanya habitual per preveure possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament:

  Sense pernocta

Informació important

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, com sempre, es fa en 2 passos i no està completa -no tens plaça- fins a haver completat els dos passos. Cal fer els dos passos en l’ordre indicat:

SOCIS:

 1. Inscriu-te al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. El mateix dia de la inscripció, cal fer el pagament a través d’una transferència, com s’indica més avall. En cas que no es rebi la transferència, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional per a la gent que vol fer una prova, abans de decidir-se a fer-se soci/sòcia del CEG. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà abans del dilluns anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci.
 3. El mateix dia de la inscripció, fes el pagament a través d’una transferència, tal com s’indica més avall.

Pagament

Preus:

 • Socis: 14 €
 • Socis, sense Llicència Federativa: 30 €
 • No socis: 40 €

Pagament: s’ha de realitzar al compte de Senders. Teniu dues opcions:

 1. Com a pagaments a “Tercers” per La Caixa (codi d’entitat: 0107938)
 2. O bé per transferència bancària al compte: ES 03 2100 0850 1202 00 38 5140

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic.

 


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida

Contacta amb la gent de la Secció SENDERS.

  CLUB EXCURSIONISTA DE GRÀCIA com a responsable del tractament tractarà les teves dades amb la finalitat de donar resposta a la teva consulta o petició. Pots accedir, rectificar i suprimir les teves dades, així com exercir altres drets consultant la informació addicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra Política de Privacitat.
  He llegit i accepto l'Avís Legal i les condicions contingudes en la política de privacitat sobre el tractament de les meves dades per a gestionar la meva consulta o petició.