GEDE, Grup Especial d’Escalada

El GEDE és la secció d’escalada del Club Excursionista de Gràcia i es va fundar l’any 1941. Juntament amb altres grups va tenir un paper destacat en l’escalada a Catalunya. Alguns dels seus membres van realitzar les primeres ascensions a les parets de Montserrat i arreu del país.

Actualment, el GEDE segueix sent el punt de trobada de persones que troben en l’escalada la seva passió. Fem activitats relacionades amb l’escalada en roca, gel i mixta, així com les d’alpinisme de tipus més tècnic. Totes elles, formen part del conjunt d’activitats que es realitzen al Club Excursionista de Gràcia.

Rocòdrom

Dins les instal·lacions de la seu social del CEG, al pati interior, disposem d’un rocòdrom que ens serveix com a lloc d’entrenament, de formació i sobretot com a punt de trobada.

Hi podem diferenciar tres espais:

  • Rocòdrom de 13 m d’alçada que cobreix la façana interior de l’edifici. Està equipat amb cintes express. Hi ha seccions des de verticals fins a desplomades, que el converteixen en un entorn ideal tant per iniciar-se i practicar-hi maniobres, com per apretar a les vies més exigents.

  • Boulder de 3 m d’alçada. Permet l’escalada contínua al voltant de tot el pati, amb vies de diferents dificultats (indicades per colors).

  • Campus Board integrat al Boulder. Serveix per a l’entrenament muscular específic de força i potència.

Disposem de material d’entrenament: armilles de llast, estoretes i piolets adaptats al rocòdrom. Aquests últims ens permeten practicar el Dry Tooling tant al boulder com a les vies que tenim a la paret.

El rocòdrom està a disposició de tots els socis del Club, independentment de si pertanyen o no a la secció d’escalada. Per a poder-ne fer ús és necessari disposar d’una assegurança, ja sigui de la federativa o altres, que cobreixi l’activitat que s’hi realitza.
L’horari del rocòdrom és de dilluns a divendres de 17h a 21:45h.

Darrerament hem consolidat un grup molt motivat que ens reunim els dimarts i dijous, al voltant de les 19 h per entrenar i passar una bona estona. Plegats l’entrenament és més divertit i ens animem per apretar més del que faríem sols.

No tenim ningú que ens ho dirigeixi. És a dir, que es tracta d’un moment de trobada on nosaltres mateixos ens marquem l’entrenament. És un espai obert a tothom qui vulgui venir, així com una oportunitat per conèixer gent, entrenar i escalar amb bona companyia. No busquem la competivitat, tan sols divertiment i amistat.

L’últim dimecres de cada mes, dins del consolidat Cicle de pel·lícules d’escalada Josep Mª Rodés, fem projeccions d’escalada i alpinisme a la sala d’actes del CEG.

Les pel·lícules sempre van ben acompanyades del “pack de supervivència” (entrepà + beguda) i un sorteig de material.

Calendari Cicle de pel·lícules

Tot i que l’escalada, per naturalesa, és anàrquica i poc gregària, periòdicament quedem per anar a escalar a una mateixa paret o sector. Des de la canalla més fanàtica fins a la irreductible generació veterana! El que busquem és divertir-nos.

Us hi apunteu?

Calendari de Sortides

CURSOS…

La formació és bàsica per a la seguretat en l’escalada, i des del GEDE organitzem diferents cursos d’aprenentatge i reciclatge, procurant cobrir les necessitats de les persones interessades, sigui quin sigui el seu nivell. Els cursos més habituals són:

  • Curs d’iniciació a l’escalada

  • Curs d’escalada en via llarga

  • Curs d’escalada d’autoprotecció

  • Curs d’autorescat

Aquesta formació normalment es realitza a la tardor i a la primavera. Tot i així, si us interessa participar en algun dels cursos però les dates proposades no us van bé, o us agradaria fer algun curs que no tinguem programat, feu-nos-ho saber i mirarem de gestionar-ho (tant si aneu de manera individual o en grup).

Contacta amb la gent de la Secció del GEDE.

He llegit i accepto l'Avís Legal i la Política de Privacitat.

65
SORTIDES
268
ACTIVITATS
37
XERRADES
439
AGRUPACIONS
FormacióGEDE
15 octubre, 2020

GEDE- Curs d’iniciació a l’escalada 5 i 6 desembre

En aquesta entrada t’expliquem els objectius principals del curs d’iniciació a l’escalada, com inscriure’t, els…

GEDE
2 octubre, 2020

GEDE- Sortida d’escalada de via llarga a Montserrat – Dissabte 17 d’octubre de 2020

CEGDestacatFormacióGEDE
23 setembre, 2020

GEDE- Curs d’iniciació a l’escalada 7 i 8 novembre

DestacatFormacióGEDE
22 juny, 2020

GEDE- Curs d’autorescat (escalada) – 18 de juliol

Vols aprendre a solucionar imprevistos que poden sorgir en la pràctica de l’escalada? Maniobres de…

CEGDestacatFormacióGEDE
16 juny, 2020

GEDE- Curs d’iniciació a l’escalada 11 i 12 de juliol

Voleu aprendre a escalar amb seguretat? Heu pensat que us agradaria iniciar-vos però no sabeu com,…

CEGDestacatGEDE
26 febrer, 2020

Sortida d’escalada femenina a Montserrat – Dissabte 7 de març

    Dones del GEDE! Dissabte 7 de març ens veiem a Montserrat, a la…