cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida de cicle de BTT, GR-175 ampliant la ruta del Cister

By 30 març, 2017BTT

El 6 i 7 de maig fem la propera ruta del cicle de sortides de btt del CEG, que ens porta a fer un recorregut amb història: el GR 175, que amplia La Ruta del Cister original per tal de convertir-la en un itinerari de Gran Recorregut. Durant la ruta, visitarem els tres monestirs cistercencs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Es tracta d’una ruta circular, amb sortida i arribada a Rocafort de Queralt, per on cal arribar amb cotxes, que deixarem allí. Per arribar des de Barcelona, agafarem l’A-2 direcció Lleida, sortida La Panadella / Santa Coloma de Queralt, i un cop a Santa Coloma, la carretera direcció Montblanc fins arribar a Rocafort.

El recorregut es divideix en dos dies, allotjant-nos a l’Alberg Jaume I (l’Espluga de Francolí) amb un preu econòmic que inclou esmorzar, amb opció que ens facin també sopar, i el segon dia, més tranquil, comptem arribar de nou a Rocafort de Queralt, on tenim opcions, si volem, de menjar en algun bar o restaurant del poble.

Resumint, tota “ciclable”, de dificultat moderada però exigent físicament, gairebé tot per pistes que ens han de permetre gaudir en un paisatge de secà per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell. Atenció però ja que hi ha pistes força pedregoses, precaució sobretot a les baixades… i sinó, a peu!

RECORREGUT APROXIMAT: (Realment amb les variants són 107km i 2153m+)

DIA 1: Rocafort de Queralt a Alberg Jaume I (Poblet): 50km +1200 m.

Rocafort de Queralt – Montbrió de la Marca – Vallespinosa – El Pont d’Armentera – Monestir de Santes Creus – Mas Vicenç – Cabra del Camp – Prenafeta – Montblanc – Alberg Jaume I

DIA 2: Poblet a Rocafort de Queralt: 51km +1000 m.

Alberg Jaume I – Monestir de Poblet – L’Espluga de Francolí – Santuari del Tallat (opcional) – Montblanquet – Vallbona de les Monges – Belltal – Forès – Rocafort de Queralt

Informació Addicional:

Els preus i horaris de l’Alberg són:

Llit en habitació i bany compartit: 17.15€ si som grup de 10 pax o més (inclou esmorzar i llençols). Tenim una pre-reserva feta amb aquest preu per a 12 pax, ho concretarem quan sapiguem quants som a la sortida. L’esmorzar es serveix de 8.30h a 9.30h

Sopar: 7.40€ si som grup de 10 pax o més; sinó son 8.75€, es serveix a les 20.30h

Lloguer de tovallola: 3.05€

Passem per força pobles durant la ruta, no cal patir per l’aigua però sí dur-ne suficient, especialment el segon dia (més despoblat). Igualment amb el menjar, cadascú que es gestioni, tot i que preveiem parar per dinar en pobles el primer dia i sopar a l’alberg, el segon dia en funció del ritme, potser haurem de parar de camí a Montblanquet.

INSCRIPCIONSClub Excursionista de GràciaAltre


Sóc del Grup de bttNo sóc del grup de btt


Tinc prou experiència en bttTinc alguna experiència en bttHe sortit poc o mai en btt


Recordeu que és obligatori tenir l'assegurança, el coordinador de la sortida pot demanar-vos que acrediteu que la teniu vigent.
FEEC Mínim Modalitat CAltra Federació modalitat C o equiparableEm vull fer l'Assegurança temporal de dos dies


Em comprometo a portar a la sortida el material necessari i obligatori: Bicicleta, Casc, Calapeus (automàtics o no), bidó d'aigua, llum i frontal *


SiNo