Skip to main content

Introducció
El dissabte 2 de desembre es farà una sortida matinal d’un dia per fer una ruta circular per la Serra de Comaverd pujant al Cogulló i al Muntet de Blat, Conca de Barberà. Aquesta Serra forma part de la Serralada del Sistema prelitoral central i de l’espai natural protegit de la xarxa natura 2000: sistema Prelitoral Central.

Em fa especial il·lusió proposar aquesta sortida perquè és per les serres del meu poble i on va néixer el meu pare“, Pili Vendrell, coordinadora.

Vinga, animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 02/12/2023
 • Duració: 1 dia
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres 22 de novembre a les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte dia 2 de novembre

Trasllat:
Es quedarà per sortir a les 7.30 a Palau Reial, al lloc habitual. Designaré un encarregat de la puntualitat donat que seré al poble des de divendres al matí. Desplaçament fins a Sarral per l’A-2 (ruta usual: sortida La Panadella, direcció Santa Coloma de Queralt i Sarral) o AP-2 (sortia Pont d’Armentera Pla de Santa Maria). Aparcareu els cotxes al pàrquing davant del Casal de la gent Gran i esmorzarem al bar Chaplin.

Ruta:
Ens acompanyaran a l’excursió membres del Club Excursionista de Sarral, que faran d’amfitrions perquè puguem conèixer de primera mà aquest indret. Començarem la ruta a Sarral en direcció l’Ermita dels Sants Metges i dinarem pel camí. Sortirem del poble i ens dirigirem direcció el nou camp de futbol, passarem pel Salt d’Anguera, un salt d’aigua quan plovia, del riu Vallverd i ens dirigirem al com Carrer dels Cavallers on haurem de pujar per un vessant dret equipat amb cordes enmig del bosc. Un cop dalt la serra pujarem al Muntet de Blat (680 m) i resseguirem el cordal disfrutant d’unes bones panoràmiques sobre la Conca de Barberà i les Muntanyes de Prades. Arribem a la Roca del Cogulló i el cim del Cogulló (879 m). Des d’allí iniciarem el descens visitant la bauma de la cova Cativera i baixarem fins el barranc de la Vila. Seguirem fins a l’Ermita dels Sants Metges i finalment arribarem al poble de Sarral.
Després de la ruta podrem gaudir del poble i tornar tranquil·lament a casa.

Dades de la ruta:
Distància: 14,93 km
Desnivell positiu: 511 m
Dificultat: mitjana
Podeu consultar la ruta al següent enllaç: wikiloc.com/rutes-senderisme

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança: per la sortida és de 15,4 € sòcies (preu actualitzat) més 4€ no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dimecres 4 d’octubre al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

– Dinar de dissabte.
– Guants de cuir o de ciclista per protecció a l’hora de remuntar les cordes.
– Aigua.
– Calçat habitual de mitja muntanya.
– Pals, si en porteu.
– Roba d’abric segons la temperatura.
– Motxilla.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: l’excursió es limita a un total de 15 persones aproximadament, sempre en funció de la disponibilitat de vehicles. Malauradament la combinació en transport públic és nefasta.
Coordinació

Pili Vendrell Sales – moc.liamgnull@llerdnevilip

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida