Skip to main content

Introducció

El cap de setmana del 16 i 17 de desembre, es farà una sortida a la Punta Oriental Russell (3.034 m), dins el programa d’alta muntanya de la secció. El pic Russell és l’últim dels cims de la cresta més llarga dels Pirineus, que comença al Pic d’Alba, i conté cims tan emblemàtics com l’Aneto o les Maladetes.

En aquesta sortida farem la Punta Oriental del Russell, que queda a una bonica alçada, i ens permetrà uns paisatges fantàstics al llarg de tot l’itinerari i unes vistes privilegiades de tot el voltant des del cim (boscos alpins, prats de muntanya, muntanyes nevades…,).

Aquesta serà una sortida d’alta muntanya. Farà fred i trepitjarem neu (més tova o dura, en funció de les zones). El recorregut no és gaire llarg, ni exigent físicament pel desnivell de pujada o baixada. Serà una sortida ideal per carregar piles, gaudir de la muntanya, i de les converses amb la resta de membres del grup.

Vinga, animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 16/12/2023
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dijous 23 de novembre a les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte dia 16 de desembre

Dissabte sortirem aviat de Barcelona. De camí ens aturarem a esmorzar. Arribarem al poble d’Aneto. Seguirem fins a l’embassament de la Baserca (N-230), on aparcarem els cotxes. Des d’allà ja començarem a caminar, pujant per la vall de Rigüeno. Passarem per boscos de faigs, avets, i pins, veurem diversos estanys de muntanya, i arribarem al fantàstic refugi de Cap de Llauset. Un cop al refugi, podrem descansar, llegir, conversar, jugar a jocs de sobretaula, fer alguna passejada pels voltants, o refrescar tècniques de progressió, autodentenció, i recerca amb arva. Soparem, prepararem la motxilla per a l’endemà, i anirem a dormir.

Diumenge dia 17 de desembre

Diumenge esmorzarem al refugi. Sortirem per fer l’excursió. Pujarem fins al coll de Vallibierna, d’allà anirem al coll dels Isards, i d’allà creuarem la pala en diagonal en direcció al pla que queda sota la Punta Oriental (que ja és fàcilment identificable). Passat el pla, girarem a l’esquerra per pujar per una altra diagonal que ens durà fins l’aresta. Un darrer tram de cresta i arribarem al cim de la Punta Oriental del Russell (3.034m).

Si les condicions son favorables (ganes i estat físic dels participants, estat de la neu, condicions meteorològiques, horari), de manera opcional es podrà seguir per la banda dreta de la carena, i pujar fins al cim del Russell (que ens queda 150m per damunt de la Punta Oriental).

Si les condicions no son favorables, ens donarem per àmpliament satisfets amb la Punta Oriental, que és el cim previst a la sortida.

La tornada al refugi, en ambdós cassos, serà pel mateix camí que haurem fet d’anada. Un cop al refugi, recollirem les coses que hi haurem deixat, i seguirem avall fins als cotxes.

De tornada cap a Barcelona, ens aturarem per fer un beure, o un most, passarem comptes del transport, i ens acomiadarem. Des d’aquí, cada cotxe retornarà pel al seu ritme cap a Barcelona.

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança: per la sortida és de 15,4 € sòcies (preu actualitzat) més 4€ no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dimecres 4 d’octubre al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

S’haurà de portar l’esmorzar de dissabte (o comprar-lo al lloc on ens aturarem per esmorzar), i el menjar i beguda per l’excursió.

Material excursió:
– Roba i calçat adequats per una sortida d’alta muntanya.
– Guants, ulleres de sol, crema solar…
– Sac de llençol (o sac de dormir)
– Piolet, grampons, paraneus.
Arva, pala, i sonda.

Allotjament:

Ens allotjarem al modern refugi de Cap de Llauset (2.425 m). Caldrà dur sac de dormir o llençol. Hi haurà mantes. Farem mitja pensió.:
Federació aragonesa i federacions recíproques: 45,70 €/p.
No federats, o federacions no recíproques: 55,10 €/p.

Cada persona a qui el coordinador li confirmi que té plaça a la sortida, haurà de fer la seva pròpia reserva al refugi, i pagar-la. S’haurà d’indicar que es forma part del grup del “CEG (Jordi Pi)”.

El Coordinador haurà fet la seva pròpia reserva, i avisat al refugi del nombre de participants previstos a la sortida (per tal de poder estar junts als dormitoris i taules de sopar i esmorzar)

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 20 (18+2)  persones.
Coordinació

Jordi Pi – 636 256 777 – moc.liamgnull@zenitramipidroj

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida