Sortida – Pico Tebarray – 2 i 3 d’octubre

By 9 setembre, 2021CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Els dies 2 i 3 d’octubre us proposem una sortida al Pico Tebarray. El pico Tebarray (2.916 m) és una de les “piràmides” que conforma el Circ de Piedrafita, en el entorn d’una de les zones més boniques del Vall de Tena al Pirineu Aragonés.

Es troba estratègicament situada entre els Infernos i el massís del Balaitous, donant unes panoràmiques molt complertes d’aquesta zona.

La seva clàssica forma de piràmide la fa una muntanya molt estètica i que ens permetrà gaudir de tot el seu recorregut i de fantàstiques vistes al cim.

Hi ha diverses vies d’accés per assolir el cim, però nosaltres hem triat la que puja des d’el Embalse de la Sarra, passant pel refugi de Respomuso.

Aquí està la proposta:

.

Dissabte 2

Sortirem de Barcelona i anirem direcció Osca per desprès anar al Valle de Tena i finalment, Sallent de Gállego. Des de aquest poble ens dirigirem al Embalse de la Sarra, on deixarem els cotxes.

Aquí començarem la bonica i fàcil ruta cap al refugi de Respomuso, passant pel Valle de Aguas Limpias. Trobarem pel camí, fagedes i cascades, i abans d’arribar a la presa de Respomuso, ja tindrem la primera imatge del nostre objectiu del dia següent.

Una vegada arribats al refugi descansarem, soparem, dormirem i ens prepararem per l’ascensió al Tebarray diumenge.

Desnivell positiu aprox. des de La Sarra fins al refugi: 750 m

.

Diumenge 3

Sortirem del refugi molt aviat per començar la nostra ascensió al cim.

Agafarem el camí que surt del refugi en direcció al Ibón de Campoplano. Passarem molt a prop de les restes del antic refugi de Piedrafita.

A prop del Ibón de Campoplano girarem a la dreta seguint les senyals del GR11 en direcció al Collado de Tebarray. Aquest camí ens portarà sense cap dificultat remarcable fins al Ibón de Llena Cantal i després a la base de la llarga tartera que puja al coll.

El camí està ben marcat en un entorn molt elegant entre les afilades crestes de la LLena Cantal i el Pic Piedrafita. El pendent és més pronunciat al sortir del coll en el que abandonem el GR, girant a la dreta per resseguir les traces de senda per un camí molt pedregós i en direcció al centre de l’ample aresta fins a prop del cim on es suavitza la pendent i finalment arribar al punt culminant.

Les bones vistes dels cims dels circs de Infierno, Piedrafita i Bachimaña ens recompensaran per l’esforç.

La tornada la farem pel mateix camí.

Desnivell positiu aprox. del diumenge: 700 m

.

Material

 • Roba i calçat adequats per una sortida d’alta muntanya d’estiu (si les condicions no canvien).
 • Menjar.

.

Requisits

 • Disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal d’un dia abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança per una sortida de 2 dies és de 5,4 € socis més 4€ (2+2) no socies. Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrès s’ha de fer al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.

INFORMACIÓ REFUGI DE RESPOMUSO

MOLT IMPORTANT!!!!

Cadascú s’ha de fer la reserva al Refugi de Respomuso, ja que s’ha de reservar on-line. Al següent enllaç teniu tota la informació del refugi respecte a les normes actuals degut al COVID i el lloc per fer la reserva.

ÉS MOLT IMPORTANT QUE LA RESERVA ES FACI EL MÉS RÀPID POSSIBLE PERQUÈ AQUEST REFUGI S’OMPLE MOLT RÀPIDAMENT I SI NO, US PODEU QUEDAR SENSE PLAÇA.

Aquí està l’enllaç:

https://www.alberguesyrefugios.com/respomuso/

.

Condicions generals

 • No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions i possibles altres comunicacions com, per exemple, un sopar de germanor. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec o a tac.aicargecnull@aynatnum.

 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.

 • En els cotxes s’ha d’anar sempre amb mascareta. https://revista.dgt.es/es/noticias/nacional/2020/05MAYO/0511-COVID-19-Movilidad.shtml

.

Altres dades

 • L’excursió es limita a 12 (11 + 1) persones.

 • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida com de tota la informació que sigui necessària.

.

Coordinació

Laura

moc.liamgnull@07.bzereparual

667689957

.

Formulari

Aquest formulari s’obrira el dissabte dia 11 de setembre.