Skip to main content

Sortida pensada per fer-la en autosuficiència (tenda, màrfega, menjar, fogonet, etc…) per a les persones que els hi agrada estar en contacte directe amb la natura, l’aventura i assaborir la llibertat de poder arribar allà on portin les cames sense altra limitació. La ruta dona la volta al embassament de Canelles i congost de Mont-Rebei, recorrent indrets de gran bellesa: ermites, vestigis de castells frontera, muralles naturals.

Dificultat:

Ruta exigent. Cal bon estat de forma física en quant a resistència, el nivell tècnic no és exigent. Certa experiència en portar pes i el seu transport (alforges o “bikepacking”).

En quant al terreny, el 40% del recorregut és asfalt vell i de vies secundàries. Cal empènyer la bicicleta per sender, entre el poble abandonat de Fet i Montfalcó. La duresa de la ruta rau en el fet de portar pes, la calor de la zona, el desnivell i distancia acumulada. Malgrat tot, al disposar de més hores de sol i al fet de portar tot el que necessitem, podrem pedalar fins on tinguem ganes. Possibles opcions de retallar segons ritme i ganes.

Recorregut

Dissabte 12/06🚴🏻‍♀️🚵🏻

55km +1.345m -1.215m (sortida Vilamajor, anada i tornada Finestres, pernocta a Fet)

Diumenge 13/06🚴🏻‍♀️🚵🏻

61km +1.670m -1.750m (sortida Fet, descens per Viacamp, Arribada Àger)

Descarrega't l'itinerari detallatDescarrega't l'itinerari detallat

Punt de trobada i desplaçament

Cal transport privat. Ens podrem organitzar per cotxes en funció de disponibilitat de dia i hora de sortida….Preferentment es proposa sortir divendres tarda i dormir al càmping d’Àger per a poder sortir dissabte puntualment i descansats. Podent parlar amb tranquil·litat de la ruta i el material a portar. Sortida del poble de Vilamajor 9:00. Haurem hagut de deixar un cotxe a Àger (final ruta).

Equipatge i àpats

Cal preveure abric segons temperatures a considerar a pocs dies vista. No obstant, trobant-nos a les portes de l’estiu, es preveuen temperatures benignes tot i que a mitja muntanya al vespre refresca i cal portar abric i sac de dormir segons tipus de pernocta (tenda o bivac) a més de portar paravent, bidons, casc, eines, recanvis, fogonet si es vol menjar calent (a compartir entre els participants), encenedor, manta tèrmica…

Imprescindible

Portar 2 bidons d’aigua o sistemes d’hidratació (2litres). Fonts d’aigua: Estopiñán, rierol barranc de Fet, Alberg Montfalcó i/o Font Montfalcó, Pont de Montanyana.

Cal portar sopar, esmorzar i menjar de ruta. Cal preveure una petita bossa per la brossa que generem i que ens endurem per tal de respectar al màxim l’entorn. Així, abans d’abandonar el lloc de bivac tindrem cura d’haver reduït al mínim la nostra petjada.

Important

En cas de previsió de temps desfavorable, es cancel·larà o bé es proposarà realitzar sortides de dia, en base a Àger, donat que és un centre BTT amb moltes rutes disponibles.

Sortida limitada a 6 participants i el coordinador.

INSCRIPCIONS:

👉🏼Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️

👉🏼Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.

👉🏼Els socis de la secció de BTT del CEG tenen prioritat en les inscripcions.

👉🏼És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari, la mascareta és obligatòria per als trasllats i el refugi.