Skip to main content

Nova sortida del grup de Senders🍊

Com veureu, hem incrementat en 1€ el preu de les sortides, a causa de l’increment substancial del cost del transport. Fins ara, l’hem absorbit amb el fons de Senders però, per no reduir-los excessivament, passem a repercutir-los en el preu de les sortides.
 • Inici:  17 de març del 2024
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  6:00 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:00 l’autocar sortirà a les 7:15 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Material necessari: Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. Calçat en bon estat. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: No hi ha pernocta.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Número de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Seguim amb el GR-7, fent una part de l’etapa 13 d’aquest GR. Com sabeu, hem escollit aquest GR per ser el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament el 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va recórrer al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó. 

A l’etapa anterior, vam acabar a Sant Martí de Tous (Anoia), ja que vam unir les etapes 11 i 12 d’aquest GR, descartant alguns trams de carretera. Tampoc en aquesta ocasió farem la part que ens va quedar de l’etapa 12 fins a Bellprat, perquè va tota per carretera asfaltada.

En aquesta etapa 13, anirem de Pontils a Cabra del Camp, travessant la comarca de La Conca de Barberà i arribant a la de l’Alt Camp. En aquesta ocasió, no veiem possible fer opció curta.

Distància: 16,29 km
Desnivell: +495/-546 m
IBP: 61 (moderada)

Caminarem en direcció sud-oest, deixant el riu Gaià a la nostre esquerre, per la carretera que va a Vallespinosa. Després de 500 m. agafarem una pista que va pujant passant per diversos masos, fins a arribar al Pla d’en Llorenç on començarem a baixar fins a Vallespinosa. Si l’hora i el lloc són adients, hi podem fer la Mandarina.

Aquí deixarem el GR, que va per la carretera, i travessarem el poblet en direcció oest. Pujarem per darrere del castell en runes, i baixarem a retrobar el GR al llogarret de Les Eres.

Seguirem caminant en direcció sud-oest i en pujada, pel Camí Vell del Coll de Valls, on trobarem la font del mateix nom. Des del coll, baixarem per la Carrerada de Cabra del Camp a Vallespinosa, fins Als Estrets del Palatí, on farem l’última pujada per travessar el Coll de Sàrria. Aquí passarem per les runes del Corral Nou, a uns 4 km de l’arribada a Cabra del Camp, on ens estarà esperant l’autocar per tornar a Barcelona.

Els tracks que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que la inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT.

 • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
 • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça (generalment, no serà abans del divendres de la setmana anterior a la sortida) ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres de la setmana anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 16 €
 • Socis virtuals: 22 €
 • No socis: 26 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 33 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 41 €
 • No socis, més assegurança: 45 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No pagueu fent transferències al compte de Senders. No es comptabilitzarien i quedaria la inscripció com no completada, amb el risc de perdre la plaça.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!