Skip to main content

Nova sortida del grup de Matinals de Veterans 🍊

Més informació del grup

 • Data de sortida: dimecres 1 de març del 2023
 • Nombre de places: sense límit
 • Punt de trobada: davant les taquilles dels FGC de plaça Espanya.
 • Hora de trobada: 7:00. Agafarem el tren R5 de les 7:36 en direcció a Manresa. Hora prevista d’arribada a les 8:40. En aquesta ocasió hem de quedar una mica més d’hora de l’habitual per gestionar amb el personal de FGC el bitllet de grup, que prèviament haurem reservat. Sigueu puntuals!
 • Tipus de bitllet: Bitllet combinat Tren + Cremallera anada i tornada des de Barcelona a Montserrat, a la tarifa especial de col·lectiu de 18,25 € per persona. CAL PORTAR EL CARNET DE LA FEEC. Tingueu-lo a mà a l’estació de plaça Espanya! Aquest bitllet de grup el pagarem a l’estació de plaça Espanya, assistits pel personal de FGC, a les màquines de l’estació. Cadascú traurà el seu bitllet.
 • Material necessari (si n’hi ha): Us proposem fer un dinar de carmanyola comunitari en un punt del recorregut. Porteu el què us vingui de gust però per compartir! També aigua o alguna beguda refrescant. No oblideu l’hora de la Mandarina! I, com sempre, moltes ganes de passar-ho bé!
 • Quilòmetres aproximats del recorregut: 12 km (8 km, la versió CURTA).
 • Desnivell acumulat del recorregut:  +700/-700 m (+/-400 m, la CURTA).
 • IBP: 64 (46, la CURTA ).

Descripció i ruta

Aquesta Matinal especial l’hem pensat com una jornada de convivència per compartir la muntanya i també l’estona del dinar. Anem a Montserrat, un lloc que difícilment seria accessible en una sortida d’un matí. Aquí farem un recorregut típic entre el Monestir de Montserrat i Sant Jeroni. Passarem per camins ben coneguts de la majoria, amb bells perfils de roca i boscos encisadors, vistes increïbles i ermites dedicades a tots els sants del món!

Creiem sincerament que la sortida està a l’abast de tothom. Tot i les xifres de desnivells i la durada prevista, penseu que hi ha algun tram d’anada i tornada que pot ser opcional, així com altres detalls que us poden simplificar el recorregut si no us convé caminar tant.

Com veureu, us presentem una opció CURTA i una amb el recorregut complet. Cadascú podrà escollir la que més li convingui, segons les seves ganes de caminar i forma física.

Començarem la caminada pujant cap a Sant Miquel, marxant en direcció sud per girar després en direcció nord-oest, pel perfil de ponent del massís, tot seguint la carena amb vistes a ponent.

Després de passar l’estació superior del funicular de Sant Joan, al Pla de les Taràntules, seguirem fins a l’Ermita de Sant Jeroni, i fins al magnífic cim de Sant Jeroni (1236 m) on ens aturarem a gaudir de les vistes impressionants i fer una foto de grup.

Iniciarem la caminada de retorn pel camí interior, més tradicional, passant pel Pla dels Ocells, i fins a arribar al refugi d’escaladors de Sant Benet.

Aquí preveiem compartir un dinar de carmanyola, amb l’ajuda de tots!

Abans o després del dinar, depenent de l’horari, us proposem pujar a l’ermita de Sant Salvador. De tornada, passarem pel pla de La Trinitat, el Pas dels Francesos i, després d’uns quants graons, arribar de nou a Montserrat, on agafarem el cremallera, seguit del tren de tornada a Barcelona.

 • Horari de trens de tornada: aproximadament, cremallera cada 20′, tren cada mitja hora.
 • Coordinador(a) de la sortida: Antoni Mas (619 762 196)
 • Preu de la sortida: cadascú es paga el seu bitllet de transport. Us informarem del preu del bitllet combinat tren+cremallera, així com de les condicions de possibles descomptes.

RUTA COMPLETA

Download file: CEG Matinal especial a Montserrat.gpx
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut
Veure la ruta a Wikiloc

RUTA CURTA

Download file: CEG Matinal Montserrat CURTA.gpx
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut
Veure la ruta a Wikiloc

Informació important

 • 👉🏼 Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
 • 👉🏼 Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • 👉🏼 Cal ser soci del CEG per participar en aquesta activitat.
 • 👉🏼 És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari
 • 👉🏼 De forma extraordinària, un no-soci, podrà demanar participar en una Matinal, a tall de prova, una única vegada, per valorar si és el tipus d’activitat que l’hi interessa. Per fer-ho, cal que enviï un correu a ‘tac.aicargecnull@slanitam’.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida