cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Comunicat de la Junta del CEG en contra de la inhabilitació del MHP Quim Torra

By 1 octubre, 2020CEG

Comunicat de la Junta del CEG

Des del CEG i arran de la sentència del Tribunal Suprem de Madrid, feta efectiva pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que inhabilita al MHP Quim Torra, volem condemnar la injustícia que això representa tant per a la persona, com per a la institució i per al poble de Catalunya al qual representa.

Quan el poder judicial embruta la política i el sentit que en democràcia “el poder emana del poble” es qüestiona, l’arbre és mort,  les arrels són podrides.

Al CEG, com a entitat quasi centenària, de clara herència democràtica i catalanista, considerem que les catalanes i els catalans som i serem un poble de germanor i acollida, però també ferm i valent davant les injustícies.

Avui, 1 d’octubre, l’Estat ens vol tornar a recordar la repressió de les cadenes, la força de la imposició davant la raó, la brutalitat de la força envers la decisió, la força de la força vers el pensament lliure, l’expressió del vot, la decisió de reafirmar-nos com a poble. Davant de la injustícia, seguim i seguirem tossudament alçats.

 

“Si estirem tots, ella caurà

i molt de temps no pot durar,

segur que tomba, tomba, tomba

ben corcada deu ser ja.”

Junta del CEG