Skip to main content

Nova sortida del grup de Senders

  • Dates:  19-20 d’octubre del 2024
  • Durada efectiva de la caminada: diverses caminades amb durades entre 2 i 6 hores
  • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps).
  • Hora de trobada: 6:45 (l’autocar sortirà puntualment a les 7:00 h) Sigueu puntuals!
  • Hora prevista de tornada: entre les sis i les vuit del vespre del diumenge 20.
  • Material necessari: Cal portar aigua suficient per a jornades que encara poden ser caloroses, fruita pel camí (Mandarina) i esmorzar. Pararem durant el viatge d’anada en autocar en algun bar per esmorzar. Dissabte, dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. Calçat en bones condicions. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveient possibles canvis de temps.
  • Assegurança: per poder participar en l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
  • Allotjament: Hotel Terradets (Cellers, Lleida) Estarem en règim de pensió completa (sopar, esmorzar i dinar) en el seu menjador self-service i buffet lliure. L’hotel disposa de piscina, tot i que no és segur que estigui disponible aquests dies. Habitacions de 2 llits.
  • Inscripcions: A partir del dia de publicació.
  • Darrer dia d’inscripció: divendres 4 d’octubre, o fins que s’esgotin les places d’autocar.
  • Nombre de places: 44
  • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg

Descripció i ruta

Els dies 19 i 20 anirem cap al Montsec a fer diverses activitats que us exposem a continuació. Ens allotjarem a l’Hotel Terradets, molt conegut a la zona, i que és un magnífic punt de partida de diverses caminades per les serralades del Montsec.

Dissabte 19

Farem el viatge d’anada fins a Corçà, prop d’Àger, i al vessant sud del Montsec d’Ares. Des d’aquest punt, us proposem dues caminades, una LLARGA i una més CURTA i fàcil.

Congost de Mont-rebei (LLARGA):

Aquesta caminada tampoc és excessivament llarga, però sí més difícil. Us proposem fer el Congost de Mont-rebei, des de l’entrada sud. Per arribar al Congost des de Corçà, cal caminar primer uns 6 km, fent un bonic recorregut pels contraforts del Montsec d’Ares.

Cal tenir en compte que no és una caminada adequada per a gent amb problemes de vertigen, tot i que, si algú ho sol·licita, podem portar una barra direccional per ajudar a superar qualsevol temor. Tret d’aquest detall, el recorregut és fàcil i adequat per a la majoria de persones.

L’autocar ens deixarà a Corçà, des d’on farem un tram de pista fins a arribar a les envistes del castell i l’ermita de La Pertusa. Ens trobarem al costat del Pantà de Canelles, format sobre el curs de la Noguera Ribagorçana. En aquest punt trobarem un gran aparcament, d’on surt el camí que va en direcció nord, passant per diverses obagues, sempre ascendint, per superar el Serrat de Seguer.

A l’altra banda del serrat, el camí va descendent cap al pantà amb vistes magnífiques de l’altra llera escarpada del riu, ja en territori de La Franja. Després d’un parell d’hores, aproximadament, arribarem a l’entrada del Congost de Mont-rebei, que recorrerem fins a la seva sortida nord, tot contemplant la seva bellesa natural.

Sortirem a la zona de pícnic i aparcament de La Masieta, des d’on caminarem poc més de 1 km, fins a la carretera on ens recollirà l’autocar. La tornada en autocar no serà ràpida, ja que cal fer uns 20 km de revolts, fins a Cellers, on tenim l’hotel al costat del llac.

Aquestes són les dades tècniques de resum:

  • Distància: 11,3 km
  • Desnivell: +400/-540 m
  • IBP (índex de dificultat): 50

 

Llac de Terradets (CURTA)

Per a la gent que prefereixi una caminada més tranquil·la, hem preparat un recorregut per la vora del llac (pantà) de Terradets.

L’autocar deixarà als participants que escullin aquesta opció en un punt de la carretera C-13, poc abans d’arribar a l’estació de tren de Cellers. Des d’aquí, seguiran un tram de l’antiga carretera que transcorre seguint el riu Noguera Pallaresa i el congost. Una part d’aquest recorregut passa per dins un túnel amb finestrals i prop de la coneguda cova de Muricecs.

En arribar a la presa, passarem a la banda de la carretera (C-13) per seguir un bonic i ombrívol itinerari per la vora del llac, fins al seu extrem nord, on hi ha una zona de pícnic adequada per dinar. La tornada serà seguint el mateix camí, però només fins a l’hotel, al costat del qual s’haurà passat abans.

Aquestes són les dades tècniques de resum:

  • Distància: 8,3 km
  • Desnivell: +34/-17 m
  • IBP (índex de dificultat): 24

 

IMPORTANT: no cal que prengueu la decisió de si fer LLARGA o CURTA en el moment de la inscripció. Ho farem a l’autocar donant les explicacions i informacions que calgui per entendre bé cada opció.

A la tarda, i en funció de l’hora de tornada del grup que farà el Congost de Mont-rebei, es podrà optar a diverses activitats, com ara, visita a Cellers i la seva bonica església, passeig en caiac pel llac (si l’empresa és oberta) o bany a la piscina de l’hotel (si encara està disponible).

Diumenge 20

Aquest dia farem una caminada molt assequible fins al Castell de Mur. Aquesta caminada acabarà amb una visita cultural guiada del castell i de la col·legiata annexa. Després d’esmorzar cap a les 8 h, agafarem per poca estona l’autocar, fins a La Guàrdia de Noguera (o Guàrdia de Tremp).

Des d’aquí seguirem a peu. Es tracta d’un camí fàcil de pujada sostinguda, amb un tram final d’accés al castell de desnivell més pronunciat.

CAMINADA AL CASTELL DE MUR:

  • Distància: 3,6 km
  • Desnivell: +382/-35 m
  • IBP (índex de dificultat): 36

Un cop arribats a aquest magnífic indret, se’ns farà una visita guiada de gran interès, especialment pel valor històric de l’indret. Cal remarcar que cada any se segueixen fent treballs d’excavació arqueològica i sempre hi ha novetats.

Acabada la visita, l’autocar ens recollirà per tornar-nos directament a l’hotel, dinar i, tot seguit, iniciar el retorn a Barcelona.

Esperem que aquestes activitats siguin del vostre interès i omplim totes les places disponibles!

Els tracs que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que la inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT.

  • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
  • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o en la data indicada en la publicació de la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

  • Socis ple dret: 145 €
  • Socis virtuals: 155 €
  • No socis: 165 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

  • Socis ple dret, més assegurança: 152 €
  • Socis virtuals, més assegurança: 162 €
  • No socis, més assegurança: 172 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No pagueu fent transferències al compte de Senders. No es comptabilitzarien i quedaria la inscripció com no completada, amb el risc de perdre la plaça.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Participa en la sortida!

EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!”

Inscriu-te!