Skip to main content

Turbón. Imatge: Amàlia

Sortida de mitja muntanya al Congost de Ventamillo i al Castillo del Turbón 2.492 m.

Programa i ruta prevista
Dissabte 7 d’octubre de 2017: Congost de Ventamillo. Sortir de Barcelona a les 08h en direcció a El Run. Es farà una parada per esmorzar a Bellcaire d’Urgell. Des d’El Run pujarem per la banda esquerra del riu Ésera. Passarem pel bonic poble de Gabás i, baixarem cap a El Run. Distància: uns 14 km. Desnivell acumulat: + 550 m. Temps: unes 4 o 5 hores. Cartografia: Ed. Alpina El Turbón. Escala: 1: 25.000.

Un cop finalitzat anirem cap a l’alberg El Run a prendre possessió de les nostres cambres, fer petar la xerrada, sopar, i descansarem fins l’endemà.

Diumenge 8 d’octubre de 2017: Castillo del Turbón 2.492 m. Sortirem de l’alberg de El Run amb cotxe cap a la Font de la Muria. Un cop allà començarem l’ascensió pels boscos de la vessant nord fins a trobar la canal de San Adrián. Aquesta canal està situada entre les dues grans carenes del massís i la seguirem fins al final (collado de Porroduno). Un cop allà ens desviarem cap al cim més alt (Castillo del Turbón 2.492 m). Està prevista una distància d’uns 18 km amb un desnivell acumulat d’uns + 1.250 m. Temps: 5 hores de pujada i 4 de baixada. Cartografia: Ed. Alpina El Turbón. Escala: 1: 25.000. Dificultat: l’ascensió prevista no té cap dificultat tècnica, però atès que a l’octubre els dies són curts i la distancia recorreguda i el desnivell acumulat són grans, calen unes condicions físiques que permetin anar a un ritme àgil.

Participants

Sortida limitada a 16 persones.

Ruta (clicar a la imatge per veure-la més gran)

 

 

 

 

Allotjament
ALBERGUE DE El RUN (Osca):  http://www.alberguesyrefugiosdearagon.com/refugio.php?id=19
Cal portar sac de dormir o sac llençol i coixinera ja que hi ha flassades.
Preus:
- Només dormir (15 €)*
– Dormir i esmorzar (18 €)*
– Mitja pensió (27 €)*
* Nota: els federats tenen un 10% de descompte només en la pernocta.
– Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamaran els diners avançats pel club a les persones inscrites i s’accepta no fer cap reclamació en aquest sentit.

Material necessari

Atès que el Turbón és un cim a cavall entre mitja i alta muntanya, és convenient portar roba d’abric i bon calçat. Aigua abundant per a tot el dia (no hi ha fonts), crema solar, i frontal (amb piles de recanvi).

Requisits
– Disposar d’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi de l’assegurança se l’haurà de fer temporal a través del Club. Ningú podrà fer la sortida sense aquesta assegurança.
– Màxima puntualitat en els horaris establerts.
– Bones condicions físiques que permetin anar a un ritme àgil, ja que la distància recorreguda i el desnivell acumulat són grans.
– Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

Altres dades
– Anirem en cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.
– Itinerari: agafarem la A-2 fins a passat Tàrrega (sortida 504). Seguirem per la C-53 fins a Balaguer a on la carretera en converteix en la C-26 fins Alfarràs.  Una cop a Alfarràs agafarem la N-230 fins a Benabarri, a on anirem cap a Graus per la N-123 i la N-123a. Finalment arribarem a el Run per les carreteres A-139 i N-260
– Reunió informativa el dijous 5 d’octubre de 2017 a les 20:30h a la seu del Club.

Previsió meteorològica

http://www.aemet.es/ca/eltiempo/prediccion/municipios/campo-id22074


Coordinació


Amàlia i Esteve

 

 

 

Amàlia i Esteve
més informació: tac.aicargecnull@aynatnum

 

Formulari inscripció
Les inscripcions s’obriran el dijous 28 de setembre de 2017 a les 23h, aproximadament. Assolit el nombre de participants, es tancarà el formulari d’inscripció. Els coordinadors confirmaran la inscripció o no a la sortida.

 

Secció de Muntanya. Club Excursionista de Gràcia.