Skip to main content

Introducció

El cap de setmana del 20 i 21 de gener, un any més, us proposem participar en la raquetada de principi d’any (esperem que nevi força). Com comença a ser habitual intentarem fer un parell de caminades amb les raquetes i una visita de tarda a unes termes per la banda de la Catalunya del Nord. Ens allotjarem en una Casa/Gite al poble de Planès, no gaire lluny de Montlluís.

Vinga, animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 20/01/2024
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres 10 de gener a les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte dia 20 de gener

Sortirem de Fabra i Puig, Barcelona, aviadet, ja que tenim un llarg viatge per fer i volem començar no gaire tard la caminada. Aquest any ha costat trobar allotjament adequat, però finalment el tenim. Per això encara falta concretar exactament quina serà la caminada exacta de dissabte, tenim diverses opcions per la zona dels Angles, de la vall de Planés, Alta Cerdanya o el Capcir. Dissabte miraríem de fer una caminada amb raquetes d’uns 600, 700 metres de desnivell… per guanyar-nos el banyet d’aigua calenta del vespre a les termes de Llo, que ja coneixem d’anteriors vegades.

Diumenge dia 21 de gener

Diumenge, després d’esmorzar a la casa on haurem dormit, agafarem cotxes una estoneta, direcció oest per acostar-nos al punt de sortida, l’estació d’esquí de Mijanes. La caminada de diumenge serà l’ascensió al Pic Tarbesou (de 2.364 m), una ruta que té aproximadament uns 950 metres de desnivell fins al cim.

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança (preus 2024):
  sortida de 2 dies: 16,70 € sòcies més 4 € no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dilluns prèvi a la sortida al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

S’ha de portar el dinar tant de dissabte com de diumenge, el sopar el farem on finalment decidim. L’esmorzar de diumenge ens el serviran a la casa.

Haurem de portar roba i material pensant en una sortida hivernal. Guants, polaines, botes adequades, RAQUETES DE NEU!!! Els dies anteriors concretarem si cal portar grampons, depenent de com estiguiel tema, però el més probable és que els agafem per si trobem neu gelada.

Allotjament:

Aquest cop ha costat trobar allotjament disponible. Finalment el tenim. Això ha fet que les rutes les acabem de decidir en els pròxims dies, sobretot la de dissabte. Ens allotjarem al poble de Planès, concretament a Orri de Planès, una casa on ens tenen ja reservades algunes habitacions. Tindrem habitació i esmorzar, si omplim les places, per 32 euros per persona. Si fóssim menys el preu igual es modificaria… Tot això ho anem concretant en els pròxims dies. Podeu veure la web: www.orrideplanes.com. El tema del sopar també el concretarem la setmana anterior, ja que la casa ens dona opció sopar, depenent de l’horari de les termes i de si hi ha altres opcions per la zona.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 14 (12+2)  persones.
Coordinació

Montse Soler i Xavi Garcia

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida