Skip to main content

Mallory i Irvine,

un segle de misteri

Des de la secció de muntanya us convidem a una xerrada sobre la desaparició de Mallory i Irvine a l’Everest a càrrec del Daniel Martí, periodista i soci del Club.

ACTIVITAT OBERTA A TOTHOM!

📅 6 de març , 19h
📌 CEG, Passatge de Mulet, 4, Bcn.

El dia 8 de juny farà 100 anys que dos alpinistes anglesos, George Mallory i Andrew Irvine, van sortir del camp VI que la seva expedició havia plantat a la cara nord de l’Everest amb la voluntat de ser els primers humans en trepitjar el cim de la muntanya més alta del planeta. 

Un company d’expedició, Noel Odell, els va albirar de lluny quan eren a la cresta i de manera decidida avançaven cap al cim. 

Després un núvol els va engolir i Odell ja no els va veure més. Mallory i Irvine no van tornar, van desaparèixer i van morir a l’Everest. 

Van fer el cim? Les misterioses circumstàncies de la seva desaparició han deixat sense resoldre una de les grans incògnites de la història de l’alpinisme i l’exploració. Ara per ara, és impossible saber si la mort va enxampar els dos alpinistes pujant o baixant, i per tant si Mallory i Irvine van ser els primers a fer cim a l’Everest, gairebé trenta anys abans que ho fessin el sherpa Tensing Norway i el neozelandès Edmund Hillary. Ho arribarem a saber?

“”

Dani MartíPeriodista i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna