Skip to main content

Requisits

Material necessari:

  • Motxilla
  • Roba per mitja muntanya (folre polar, jaqueta per si fa vent, botes o calçat per fer trekking)
  • Dinar de carmanyola o entrepà (també hi ha un restaurant)
  • Ganyips
  • Crema solar, ulleres de sol i gorra

Assegurança:

Cal disposar de l’assegurança vigent, en aquest cas la llicència B, per poder dur a terme l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, haurà de pagar la temporal abans de la sortida.

 Desplaçament:

En cotxe: Cotxes particulars amb opció a compartir. En cotxe són 1h 45 minuts de trajecte (uns 115 km) des de Barcelona.

 Allotjament:
No hi ha pernocta.

Material necessari:

  • Motxilla
  • Roba per sortida de tardor muntanya (folre polar, jaqueta paravent, calçat per fer trekking, impermeable)
  • Ganyips (se suposa que farem el dinar de germanor del centenari al poliesportiu de Monistrol)
  • Crema solar, ulleres de sol i gorra
  • Aigua per tot el recorregut

Assegurança:

Cal disposar de l’assegurança vigent, en aquest cas la llicència B, per poder dur a terme l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, haurà de pagar la temporal abans de la sortida.

 Desplaçament:

En cotxe:

Cotxes particulars amb opció a compartir. En cotxe són 1h 45 minuts de trajecte (uns 115 km) des de Barcelona.

 Allotjament:
No hi ha pernocta.

Nova sortida del grup de famílies del CEG

Més informació de la secció aquí

Informació bàsica:

  • Inici: 15/10/2022
  • Duració: amb calma, incloent-hi les parades, 6-7 hores (segons el tríptic son 4h20).
  • Lloc i hora de trobada:
    Aparcament de La Fageda d’en Jordà, a les 10h https://goo.gl/maps/McxKNqFiPhqD5eYP9
  • Inscripcions: a partir del 3/10 fins al 10/10 (o fins a exhaurir places)
  • Edat recomanada: totes les edats. La idea és que els més petits es puguin quedar per la zona de la Fageda, i els més grans (a partir de 7 anys o que estiguin acostumats a caminar) facin la ruta fins a Santa Margarida. I els més agosarats la circular completa!
  • Coordina: Francesc Arbona

Descripció i ruta:

  Distància i desnivell: 8,5km (fins a Sta Margarida) i 12,7 km (circular) i  +/-200 m desnivell 

La idea és seguir l’itinerari 1 que és circular i passa per tres dels llocs més coneguts i atractius del Pare Natural.

Començarem a l’Àrea de can Serra (Fageda d’en Jordà), on hi ha un aparcament de pagament (per minut, uns 9 euros/dia), però com que no sabem a priori si  tothom caminarà els 12,7 quilòmetres, el millor és deixar uns cotxes (*) a l’aparcament de Santa Margarida (4 euros/dia). Així es podrà fer l’excursió fins l’àrea de Santa Margarida. I si veiem que hi ha energia, doncs es pot seguir fins al Volcà de Croscat.

Els més petits poden potser aprofitar per visitar la Granja de la Fageda, però s’ha de reservar amb antelació i s’omple aviat. Mireu si hi ha places a https://www.fageda.com/visites-la-fageda/.

(*) Segons el mapa, entre els aparcaments hi ha 20 minuts caminant a pas d’adult, o bé algun cotxe pot acompanyar els conductors de Sta Margarida a Can Serra. Ho concretarem en saber els cotxes que s’apunten al xat que obrirem entre els participants.

La Fageda d’en Jordà

La famosa Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer, de baixa altitud (550 m). De fet, s’assenta damunt d’una colada de lava que va emetre el volcà del Croscat, la qual ofereix un relleu accidentat, amb abundants prominències molt característiques, que poden assolir més de 20 m d’alçada i que reben el nom local de tossols.

Sortint de la Fageda, el camí s’enfila cap al coll de can Batlle i Sant Miquel de Sacot, església de planta romànica del segle XI. D’allà baixa al pla de Sacot i pel collet de Bassols se situa al flanc sud-oest del volcà de Santa Margarida.

El volcà de Santa Margarida

Es tracta d’un volcà mixt, que tingué fases eruptives de tipus estrombolià i freatomagmàtic. Aquestes darreres són explosives, i la que va produir-se al de Santa Margarida va obrir, en esclatar, un ample cràter circular, dins del qual hi ha l’ermita que dona nom al volcà. Tret del cràter, que és avui un prat, la resta del volcà està recobert de boscos, alzinars assolellats i caducifolis mixtos a l’ombra.

L’itinerari baixa ara fins a l’Àrea de Santa Margarida, on enllaça amb l’itinerari 3 (Olot- Santa Pau), travessa la carretera. Aquí podem dinar, sigui de pícnic sigui de restaurant.

Gl-524 i coincideix amb l’itinerari 15 (grederes del Croscat) fins al trencant de can Passavent.

El volcà del Croscat

El Croscat és un volcà de tipus estrombolià i el seu con és el més gran de la península Ibèrica, amb 160 m d’alçada. És també, segons sembla, el més jove de tots. Durant anys va patir extraccions de materials volcànics al seu flanc, que han deixat un tall impressionant (grederes), que pot visitar-se seguint l’itinerari 15 i aquest. Per visitar-lo per dins hauríem de reservar i ser puntuals. Ho podem concretar al xat de l’excursió.

Més informació al web:

https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/garrotxa/gaudeix-del-parc/equipaments-i-itineraris/itineraris/num1/

https://ca.turismegarrotxa.com/itineraris-i-rutes/fageda-d-en-jorda-volca-de-sta-margarida-volca-del-croscat-itinerari-1-parc-natural-18/

Informació important

  • Les places són limitades.
  • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions. Prioritats de participació: màxim 20  persones; socis del CEG prioritat sobre els qui no ho són; i ordre d’inscripció.
  • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
  • Les persones coordinadores de les sortides no en són responsables de les sortides, la seva funció es limita a proposar una sortida o suggerir la ruta. La inscripció a l’activitat comporta l’assumpció de la responsabilitat de cada família.

Com em puc inscriure?

  • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.
  • Teniu temps per decidir-vos fins al 10 d’octubre a les 22h
  • Uns dies abans de la sortida crearem un grup de WhatsApp per acabar d’organitzar-nos: concretar vehicles, horaris, etc.

 Per whatsapp farem indicacions del pagament de la reserva de plaça que cada família haurà d’abonar directament a l’empresa

El pagament de llicències federatives temporals es farà per avançat a tot estirar fins al dilluns previ a la sortida.

S’ha d‘enviar el comprovant de la transferència feta a la secretaria del centre tac.aicargecnull@aicargec i al correu electrònic tac.aicargecnull@seilimaf. Si no s’envia el comprovant no podrem saber si s’ha fet el pagament i no garantirem que l’assegurança estigui tramitada (Depèn de les entitats bancàries el Club pot trigar 2 o 3 dies a rebre els diners).

Els preus de llicències temporals són:
SORTIDES D’UN DIA: 4,50€ SOCIS/6,50€ NO SOCIS

El compte per fer les transferències serà el de llicències:
ES80 2100 0807 72 0201149458

I el concepte NOM + COGNOMS TEMPORAL SORTIDA FAMILIES AMB DATA I NOM DE LA SORTIDA

Esperem que us agradi l’activitat programada!
Ceg Famílies

Per a més informació podeu contactar amb tac.aicargecnull@seilimaf.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇