Skip to main content

El proper dia 29 gener us proposem una sortida a Sant Llorenç del Munt. Per gaudir d’una zona que tenim molt a prop i que ens ofereix un munt de possibilitats, us proposem un dia per Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac.

Animeu-vos! Serà una sortida circular d’un dia per conèixer sobre tot, alguns dels llocs més emblemàtics de la Serra de l’Obac

Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac és un massís format principalment per conglomerat i es divideix en dues zones principals i separades pel Coll d’Estenalles.

Per una banda Sant Llorenç del Munt amb el seu cim més alt, La Mola, seguida pel Montcau, i per una altra, la Serra de l’Obac amb Castellsapera com la cota més alta.

La zona va ser declarada Parc Natural a l’any 1987.

És un massís amb formes i paisatges molt diversos. L’erosió ha modelat una orografia molt escarpada, plena de cingles, torrents i rieres que formen un relleu molt similar a la veïna Montserrat.

A nivell subterrani, l’aigua ha format un impressionant conjunt de coves i avencs.

Molta gent relaciona sempre a Sant Llorenç del Munt i l’Obac amb La Mola, però a més d’això que és una icona del parc, té un munt d’indrets sorprenents, diversos i amb diferents tipus de dificultat.Nosaltres farem un recorregut molt bonic per alguns d’aquests indrets.

Aquí està la proposta:.

 • Inici: 29 /01/2022
 • Duració: 1 dia
 • Inscripcions

El formulari s’obrirà el dimecres dia 19 de gener a les 22:30 hores
Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Descripció i ruta

Dissabte dia 29 gener

Des de Terrassa agafarem la carretera que va a Rellinars i abans d’arribar al poble, deixarem els cotxes al pàrquing de la Casa Nova de l’Obac.

Des d’aquí començarem la ruta pel camí que agafarà direcció la Serra del Pou. A la pujada ens trobarem amb el primer petit cim de la ruta, el Turó de la Mamella, on gaudirem de esplèndides vistes 360º, fins i tot si el dia està clar, es deixaren veure el mar i el Pirineu.

Continuarem per un corriol que fa un recorregut per la Serra del Pou i passarem pel pou de glaç de l’Estepar, en molt bon estat de conservació. Poc desprès arribarem al Collet Estret on girarem sentit oest per un altre camí que ens continuarà oferint un bonic recorregut per boscos d’alzines, fins que arribem a una petita bifurcació, on un camí molt estret i una canal boscosa,ens deixarà al cim més alt de la Serra de l’Obac: el Castellsapera. Aquest cim és un dels més característics de la serra i amb unes vistes panoràmiques sobre bona part del parc i Montserrat.

Desfem camí fins arribar un altre cop al camí principal que continuarem fins trobar el GR5. Continuem pel GR en sentit al Coll de les Tres Creus i una mica més tard, passant pel coll, arribarem a un altre cim, el Turó de la Pola. Després tornem al GR que farem en sentit contrari un tros, ara per dirigir-nos al Paller de Tot l’Any, una de les agulles més esveltes i vistoses de la Serra de l’Obac. Una vegada hem donat la volta a la base de l’agulla, tornem desfent camí una petita estona. En breu enllaçarem el camí de retorn en una pronunciada baixada pel camí de la Canal de Mura i amb la Roca Salvatge al nostre costat. Passarem per boscos, rieres, canals, gaudint d’una de les zones més salvatges i poc concorregudes del parc.

Després d’una estona passarem per la Font de la Portella, el Turó Roig i finalment arribarem a L’Obac Vell (Casa Vella de l’Obac), un mas que es remunta al segle XII. Una mica més endavant trobarem la Casa Nova i el pàrquing on tenim els cotxes, finalitzant així la nostra ruta circular

Informació

 • Material necessari:
 • Roba i calçat adequats per a una sortida de mitja muntanya hivernal.
 • Menjar i aigua
 • Límit de places:

L’excursió es limita a 16 (14 +2)  persones.

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal tenir una bona forma física, i coneixements tècnics, adequats pel tipus de sortida que es proposa.

Assegurança

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança per la sortida és de 5,4 € sòcies més 4 € no sòcies.
 • L’ingrés s’ha de fer al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.

Condicions generals

 • No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.

 • Portar el passaport Covid .
 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

 • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

 • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.
 • Coordinadores:

Laura    667689957    moc.liamgnull@07.bzereparual

Andrés 609467571    moc.xmgnull@ghc.serdna

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida