cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida Alta – Tuc de Saburó – 29 i 30 de juny

By 15 juny, 2019CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Els propers dies 29 i 30 de juny, dins del cicle de sortides d’alta muntanya, us proposem una sortida al Tuc de Saburó. (2.906 m), on pujarem des de l’embassament de Sallente, situat a la capçalera de la Vall Fosca. El tuc de Saburó, juntament amb el Peguera, al nord, i el Mainera i la Pala Pedregosa, al sud, forma un espectacular circ granític d’origen glacial al peu del qual hi ha un gran nombre de llacs. Es tracta d’un cim assequible amb un tram final força aeri però no difícil.

 

Dissabte 29 de juny: Tossal de l’Espada (2.548 m)

Sortirem de Palau Reial a les 7 h per arribar a Capdella cap a les 10.30 h, després d’haver parat a Senterada a esmorzar. A Capdella (1.422 m) hi deixarem els cotxes i ens endisarem a la vall de Riqüerna, que va pujant suaument per un camí ben marcat que va resseguint el riu Riqüerna. Al cap d’una hora aproximadament arribarem al pontet de Rus, on hi ha una cascada. Aquí el camí es fa una mica més dret i de seguida trobarem el GR-11, que ens portarà a l’estany Tapat (2.160 m), a continuació a l’estany Morera (2.370 m) i després a la collada de Fonts Sobiranes (2.442 m), des d’on podrem veure l’itinerari que farem l’endemà. El tossal de l’Espada (2.548 m) queda a tocar del coll.

Són uns 12 km de distància i 1.100 m de desnivell acumulat.

Diumenge 30 de juny: Tuc de Saburó (2.906 m)

Sortirem ben d’hora cap a l’embassament de Sallente (1.770 m), on deixarem els cotxes. Pujarem per la canal de Pigolo fins a trobar la via del carrilet, que ens portarà a l’estany Gento. Continuarem cap al refugi Colomina, des d’on vorejarem l’estany de Colomina i l’estany de Mar fins al pas de l’Ós, molt a prop de l’estany de Saburó, que també haurem de vorejar. De seguida arribarem a la collada de Saburó (2.668 m) i tot seguit al cim, amb un trosset de cresta final. Des del cim podrem veure com a mínim uns deu estanys.
Recorrerem uns 18 km de distància i farem 1.300 m de desnivell acumulat.

Allotjament

Dormirem al refugi Tacita, que es troba passada la Central de Capdella, 2 km més avall de Capdella. Ens demanen que tots fem mitja pensió, que són 42 euros. No cal fer paga i senyal.
www.refugitacita.com

 

Material

 • Botes de muntanya i bastons
 • Impermeable i/o paravents
 • Crema solar
 • Ulleres de sol i barret
 • Grampons i piolet (per alguna clapa de neu que pugui quedar)
 • Sac de llençol (al refugi hi ha mantes)

 

Requisits

 • Disposar d’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat (qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club). Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal tenir una bona forma física. Tant pel desnivell acumulat com per les condicions en que ens trobarem el cim (neu  i molta neu)
 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

 

Condicions generals

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
 • La coordinació de la sortida podrà vetar la participació a l’activitat de persones que no tinguin els requisits físics i tècnics que es demanen per aquesta activitat.
 • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.
 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec.
 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 

Altres dades

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge dels cotxes el repartirem a parts iguals entre els assistents, i es comptabilitzarà a 0,18€/km.
 • L’excursió es limita a 16 persones (14+2).
 • La reunió la farem el dijous 27 a les 21 hores al Club. És molt important que les persones que han de fer l’assegurança temporal, han d’estar al Club una mica abans per fer la tramitació. Parlarem dels horaris, de la organització dels cotxes, de les rutes, meteorologia, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.

Coordinació

 

Júlia Estadella moc.liamgnull@ateronaronaron

 

David Bermejo moc.liamtohnull@ojemrebvad

 

Formulari

https://forms.gle/CeDAYZVvWCTrRok7A

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra. política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies