cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida Alta Muntanya: Pic Lézat (3.107 metres)

By 1 juny, 2018Destacat, Muntanya

El proper cap de setmana del 16 i 17 de juny de 2018, la Montse Soler i en Xavier Garcia ens proposen ascendir al punt més alt del pic Lézat.

Pic Lézat (3.107 m)

El Pic Lézat és un cim de 3.107 m d’altitud, amb una prominència de 127 m, ubicat al massís del Perdiguero, al departament de l’Alta Garona (França).

Dissabte, quedarem a les 5:45 a Palau Reial. Esmorzarem pel camí, per estar a les 12;00 a Granges d´Astau (1.200 m, aproximadament), on deixarem els cotxe. Pujarem fins al refugi de Portillon o Jean Arlaud ( 2.568 m), on farem nit. Per arribar-hi, gaudirem d’extraordinaris paisatges alpins, passant per alguns llacs com els d’ Oô i Espingo. La pujada és llarga, entre 5-6 hores.

Diumenge, atacarem el nostre objectiu. Pujarem al Pic del Lezat per corredors força inclinats però no molt difícils. L’últim tram serà per una cresta. La distància que separa el refugi del cim, la tenim previst fer amb 2-3 hores. Després tindrem una llarga tornada, primer als cotxes i després a casa…..

És imprescindible: 

  • Piolet, casc i grampons.
  • Portar la roba adient
  • La última setmana decidirem si cal dur arva, pala i sonda.
  • Sortida limitada a 16 persones.
  • Cal tenir experiència en sortides hivernals i crestes.
  • Disposar d’una assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no en disposi, n’haurà de fer una de temporal el dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club. Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
  • Cal tenir una bona forma física, adequada a l’exigència de la sortida.
  • Puntualitat!! Si arribes tard, fas esperar a la resta, i ells també s’han llevat d’hora per ser puntuals.
  • Anirem en cotxes particulars. El preu del combustible de tots els cotxes que utilitzem el repartirem a parts iguals entre els assistents, es comptarà a 0,18 € el km.

Ens trobarem el dijous 14 de juny a les 21.00 hores al Club per fer la reunió. Les persones que hagin de fer l’assegurança temporal han de venir 20 minuts abans. Parlarem dels horaris, de l’organització dels cotxes, de les rutes… i de tots els dubtes i consultes que siguin necessàries.

Coordinadors:

 

 

Xavi Garcia: 615 223 799 moc.liamgnull@66ivaxle

Montse Soler: 696 722 992 moc.oohaynull@sriwilfm

 

El formulari d’inscripcions s’obrirà el dimecres 6 de juny de 2018 a les 23h, aproximadament. El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que el coordinador no us confirmi que teniu plaça. Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

Les dades personals seran gestionades mitjançant Google Drive i comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a:  tac.aicargecnull@aicargec.