cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida alta – Gran Facha – 28 i 29 setembre

By 16 setembre, 2019CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Els propers dies 28 i 29  setembre, dins del cicle de sortides d’alta muntanya, us proposem una sortida al Gran Facha . El Pic de Gran Facha (3.005 m), també anomenat Bachimaña, és un tres mil solitari que enllaça els massissos de Balaitús i Vignemale. A més, és el vèrtex de les crestes dels circs de Piedrafita, Panticosa i Marcadau.

La seva clàssica forma de piràmide la fan una muntanya molt estètica i que ens permetrà gaudir de fantàstiques vistes de les muntanyes i els paratges que l’envolten.

Hi ha diverses vies d’accés per assolir el cim, però nosaltres hem triat la que puja des d’el Embalse de la Sarra, passant pel refugi de Respomuso.

Aquí està la proposta:

 

Dissabte 28  setembre

Sortirem de Barcelona i anirem direcció Osca per desprès anar al Valle de Tena i finalment, Sallent de Gállego. Des de aquest poble ens dirigirem al Embalse de la Sarra, on deixarem els cotxes.

Aquí començarem la bonica i fàcil ruta cap al refugi de Respomuso, passant pel Valle de Aguas Limpias. Trobarem pel camí, fagedes i cascades, i abans d’arribar a la presa de Respomuso, ja tindrem la primera imatge del nostre objectiu del dia següent.

Una vegada arribats al refugi descansarem, soparem, dormirem i ens prepararem per l’ascensió al Gran Facha diumenge.

Desnivell positiu aprox. des de La Sarra fins al refugi: 750 m.


 

Diumenge 29  setembre

Sortirem del refugi molt aviat per començar la nostra ascensió al cim.

Agafarem el camí que surt del refugi en direcció al Ibón de Campoplano. Passarem molt a prop de les restes del antic refugi de Piedrafita.

Una vegada passat el Ibón i la presa, el nostre següent objectiu és el Barranc de Campoplano, estret i molt bonic. Fins aquí tindrem un desnivell de pujada molt suau, però a partir del barranc la pendent començarà a estar més forta.

Més endavant ens trobarem amb els Ibones de la Facha i des d’aquí ja tindrem a la vista el Coll de la Facha fins a on anirem per un camí pedregós.

Una vegada al coll, ens queda la part més dura de la jornada. El recorregut per la cresta és entretingut i en tot moment s’ha de vigilar de seguir les fites per anar sempre per la millor senda. Sense neu no presenta dificultats tècniques remarcables, però en alguns punt cal utilitzar les mans i fer alguna grimpada.

Després d’una hora d’aresta aproximadament, arribarem al cim. Des d’aquí les vistes són fantàstiques: Vignemale, Balaitús, los Infiernos..

La tornada la farem pel mateix camí.

Desnivell positiu aprox. del diumenge: 800 m.

Nota: La idea és fer la sortida del refugi diumenge molt aviat al mati, perquè aquest dia tindrem la pujada al cim, tota la baixada fins els cotxes i la tornada a Barcelona. Per tant, hem de ser conscients que matinarem molt diumenge i depenent de com vagi tot, podem arribar tard a Barcelona.

Allotjament

Refugi de respomuso

https://www.alberguesyrefugios.com/respomuso/

Ja s’informarà a les persones que s’apuntin a la sortida de les condicions i totes les dades per la pernocta al refugi.

 

Material

 • Roba i calçat adequats per una sortida d’alta muntanya d’estiu (si les condicions no canvien)
 • Dinar de dissabte i diumenge.

 

Requisits

 • Disposar d’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat (qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club). Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal tenir una bona forma física. Adequada per a la exigència de la sortida.
 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

 

Condicions generals

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
 • La coordinació de la sortida podrà vetar la participació a l’activitat de persones que no tinguin els requisits físics i tècnics que es demanen per aquesta activitat.
 • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.
 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec.
 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 

Altres dades

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge dels cotxes el repartirem a parts iguals entre els assistents, i es comptabilitzarà a 0,18€/km.
 • L’excursió es limita a 20 persones (19+1).
 • La reunió la farem el dijous 26 a les 21 hores al Club. És molt important que les persones que han de fer l’assegurança temporal, han d’estar al Club una mica abans per fer la tramitació. Parlarem dels horaris, de la organització dels cotxes, de les rutes, meteorologia, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.
 • Parlarem dels horaris, de la organització dels cotxes, de les rutes, meteorologia, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.

 

Coordinació

Laura Pérez  moc.liamgnull@07.bzereparual  667689957

Formulari