Skip to main content

Presentació

El dies 23 i 24 d’octubre us proposem una sortida per la subcomarca de l’Alta Garrotxa. El dissabte pujarem al Ferran (983m) des del poble d’Oix i el diumenge al Puig de Bassegoda (1.373m) des de Sadernes.

.

Dissabte 23 d’octubre

Sortirem de Fabra i Puig a les 7:00 cap a Oix. Durant el trajecte farem una aturada per esmorzar.

Deixarem els cotxes a l’entrada del poble (417m) i comencem a caminar en direcció nord-est tot seguint la riera d’Oix. Al cap d’uns cinc quilòmetres arribarem a l’església romànica de Mare de Déu d’Escales i a partir d’aquí el camí s’enfila més fort fins el coll de Terres (747m). Al coll només quedarà un quilòmetre per assolir el cim de Ferran (983m). Baixarem en direcció nord cap al coll de Talaixà (753m) on ens desviarem breument per visitar l’església de Sant Martí de Talaixà. Retrobem el camí que hem deixat i anem baixant en direcció oest per anar a trobar la Vall d’Hortmaier, que ens durà a la riera d’Oix. Seguirem la riera de tornada fins a la població.

L’excursió, d’uns 17km, és circular en la major part, i té un desnivell positiu de 840m.

Del poble d’Oix anirem amb els cotxes fins a la Vall d’en Bas on soparem i passarem la nit a l’Alberg ( https://xanascat.gencat.cat/ca/albergs/albergs/vall-den-bas ).

.

Diumenge 24 d’octubre

El Puig de Bassegoda tot i no ser el més alt de la zona si que és un dels més destacats. El seu aïllament fa que l’aproximació sigui llarga però aquesta es veu recompensada per les vistes espectaculars que ens ofereix el seu cim.

Anirem cap a Sadernes on comencem a caminar per una pista en direcció nord paral·lels al riu Llierca que mica en mica es va engorjant. Al cap d’uns dos quilòmetres, deixarem la pista i agafarem un corriol que ens durà fins l’església romànica de Sant Feliu de Riu. És la Vall de Riu la que, tot resseguint per la seva base els cingles de Gitarriu, ens durà fins el Coll d’Espinabell i posteriorment el Coll de Riu a 993m d’altitud, a través d’una zona boscosa. En aquest punt iniciarem la part més exigent de la sortida, que ens portarà als peus del Bassegoda passant per una tartera amb forta pujada i per alguns passos on haurem d’utilitzar les mans per vèncer el desnivell. Finalment, ja només ens quedarà buscar un pas equipat amb cadenes i grapes per poder assolir el cim. Es tracta d’una grimpada d’uns 10m sense cap dificultat.

La baixada la farem pel Caire de Comadells fins el collet de Santa Maria i després passarem pel Santuari de la Mare de Déu de les Agudes. A partir d’aquí ja anirem a buscar la pista que ens portarà de tornada al pàrquing on hem deixat els cotxes.

Es tracta d’una ruta, en gran part circular, d’uns 19 km, amb un desnivell positiu de 1.300 m.

.

Material

 • Roba i calçat adequats per una sortida de alta muntanya.
 • Menjar.
 • Frontal.

.

Requisits

 • Disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal d’un dia abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança per una sortida de 2 dies és de 5,4 € socis més 4€ (2+2) no sòcies. Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrès s’ha de fer al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@airaterces  i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.

.

Condicions generals

 • No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions i possibles altres comunicacions com, per exemple, un sopar de germanor. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec o a tac.aicargecnull@aynatnum.

 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.

 • En els cotxes s’ha d’anar sempre amb mascareta. https://revista.dgt.es/es/noticias/nacional/2020/05MAYO/0511-COVID-19-Movilidad.shtml

  .

.Altres dades

 • L’excursió es limita a 16 (15 + 1) persones.

 • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida com de tota la informació que sigui necessària.

  .

.Coordinació

David Bermejo

 

moc.liamtohnull@ojemrebvad

607025777

.

.

Formulari

Aquest formulari s’obrira el dimecres dia 13 d’octubre a les 22,30.