cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida Alta febrer – Montardo (2.853 m) – 22 i 23 de febrer 2020

By 10 febrer, 2020CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Els propers dies 22 i 23 de febrer, dins del cicle de sortides d’alta muntanya, us proposem una sortida al Montardo. El Montardo és un pic dels Pirineus centrals, situat a la comarca de la Vall d’Aran. Medeix 2.833,2 metres i per la seva vistositat i situació és una de les muntanyes més conegudes d’aquella comarca i de tot el Pirineu. Freqüentment és anomenat també Montarto.

El Montardo des d’Arties

Tot i l’austeritat del seu aspecte quan es mira des del riu de Valarties, és un cim que té una ascensió fàcil des del vessant sud, tot i el fort pendent dels seus darrers cent metres, el cim és fàcilment accessible per un seguit de tarteres, que trobarem totalment nevades..

Des del refugi Joan Ventosa i Calvell (2.200 m), cal anar cap als estanys de Travessany sempre en direcció nord fins a arribar a l’estany de Monges (2.410 m). Seguint la mateixa direcció, s’ataca directament el cim pel seu vessant sud fins a arribar al Cap de la Serra (2.781 m). Passarem pel coll del Montardo (2.729 m) i sense cap dificultat al cim sense problemes.

.

Dissabte dia 22 de febrer

Sortirem ben d’hora de Palau Reial direcció a la Vall de Boí. Farem parada a Artesa de Segre a esmorzar, i seguirem fins arribar a Caldes de Boí, que és a on deixarem el cotxe.

Ens equiparem, i començarem a caminar direcció a la presa de cavallers. Un cop creuada, remuntarem un petit desnivell on trobarem segurament alguna cascada gelada, fins a arribar al planell del Riou Malo. Seguirem el curs del Riu Negre fins arribar al Refugi Ventosa i Calvell, a 2220 metres d’altitud. Allí recuperarem forces amb un bon sopar.

Distància: 8 km 400 metres

Desnivell: 760 metres +

.

Diumenge dia 23 de febrer

Sortirem a trenc d’alba direcció a l’estany de Travessani, per posteriorment passar pel de les Monges amb just el què necessitem. Com que al tornar passarem pel refugi, podrem recollir les coses que no haguem necessitat per a fer cim.

Passat l’estany de les Monges, el terreny començarà a guanyar desnivell ràpidament. A la última pala, segurament, depenent de l’estat de la neu, necessitarem grampons i piolet.

Distància: 4 km i 500 metres + 12 km i 100 metres => 16 km 600 metres

Desnivell: + 613 metres / – 1372 metres

Track

https://ca.wikiloc.com/rutes-raquetes-de-neu/caldes-de-boi-montardo-8585830.

Allotjament

Refugi Ventosa i Calvell

Preus FEEC

Preus NO Federat

Mitja Pensió : 48.80 €

Mitja Pensió : 52 €

Allotjament i esmorzar : 27.80 €

Allotjament i esmorzar : 31 €

.

Material

Material de seguretat necessari: Grampons i piolet

Material de seguretat que valorarem si és necessari la setmana abans de la sortida: Arva (amb bateria), pala i sonda.

No es podrà realitzar la sortida sense portar el material de seguretat que el coordinador fixi. Com que desgraciadament en alguna ocasió, s’ha donat el cas que tot i haver-ho comunicat a la notícia, i haver-se recordat a la reunió prèvia, algun participant, ha fet cas omís a les indicacions del/s coordinador/s, i NO ha portat algun element de seguretat, es farà revisió de les motxilles abans de sortir de Barcelona. Si algú no porta l’arva, per exemple, o la porta sense piles, lamentablement, no podrà venir. 

.

Requisits

 • Disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés compte de la secció (ES09 2100 0880 3002 0029 6417) per l’import de assegurança temporal. Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.

 • Cal tenir una bona forma física. Tant pel desnivell acumulat com per les condicions en que ens trobarem als cims (gel, neu).

 • La sortida que demana una certa condició tècnica per poder-la seguir.

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.

 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

..

Condicions generals

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

 • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions i possibles altres comunicacions com, per exemple, un sopar de germanor. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec o a tac.aicargecnull@aynatnum.

 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.

..

Altres dades

 • Ens reunirem el dijous dia 20 de febrer a les 20,30 hores.

 • L’excursió es limita a 16 (15 +1) persones.

 • S’ha de portar el menjar pel dissabte i diumenge.

..

Coordinació

 

.

Ricard Campos

Jordi Monsó Ferré

moc.liamgnull@77sopmacikcir

moc.liamgnull@osnom.idroj

Formulari

Aquest formulari s’obrirà el dimecres dia 12 de  febrer a les 22,30 hores