cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

07 Sortida Alta desembre – Pic de Font Blanca (2.903 m) i al Pic Alt de Griu (2.879 m) – 14 15 de desembre 2019

By 21 novembre, 2019CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Per aquest cap de setmana prenadalenc  (14 i 15 de desembre) dins del cicle de sortides d’alta muntanya us proposem una sortida a un dels cims més emblemàtics d’Andorra: el Font Blanca, de 2.904 m. Complementarem aquesta sortida amb l’ascensió al Pic Alt del Griu, de 2.879 m.

Serà una sortida que ens portarà a conèixer la zona, gaudir de bones vistes, paisatges hivernals “un mar blanc” i indrets d’aquest “País dels Pirineus”.

 

Dissabte 14: Font Blanca, de 2.904 m.

El Font Blanca, un “dels gegants d’Andorra”, és una elevat pic de 2.904 m al bell mig d’un dels indrets més solitaris, tot i la proximitat de les pistes d’esquí d’Arcalís. És un excel·lent mirador del Pirineu andorrà. Un cim que, en arribar a la Massana, ja es visualitza a la llunyania. La seva forma cònica el fa totalment reconeixible.

Sortirem a les sis del matí de Barcelona per dirigir-nos a Ponts on esmorzarem i seguirem fins a Andorra i un cop al “País dels Pirineus” cap a la Massana i d’allà a l’estació d’esquí d’Ordino – Arcalís on, des del Pont del Castellar i el Comís Vell iniciarem la ruta que ens portarà al Font Blanca. La baixada la farem pel mateix itinerari. És una ruta amb un fort desnivell: més de 1.000 metres, per tant cal una molt bona forma física i saber progressar en terrenys on la neu farà acta de presència des de l’inici.

En acabar ens dirigirem a la Parròquia de Canillo on farem nit al Mountain Hostel Tarter. Si anem per feina i arribem relativament aviat podrem gaudir de la piscina-jacuzzi exterior i climatitzada, amb meravelloses vistes a la muntanya. Que més volem?

Tracks https://www.wikiloc.com/mountaineering-trails/ascension-a-la-font-blanca-6244968

Diumenge 15: Pic Alt del Griu, de 2.879 m

Ens aixecarem ben aviat, esmorzarem i ens dirigirem a Els Cortals d’Encamp des d’on iniciarem l’ascensió al Pic Alt del Griu, un 2.879 m, sostre de la parròquia d’Encamp, passant per les Pedrusques el Pic de l’Aspra, de 2693 m, i la Collada d’Entinyola. És una ruta amb un desnivell d’uns 1.000 metres, per tant cal una molt bona forma física i saber progressar en terrenys on la neu farà acta de presència des de l’inici.

Tracks https://www.wikiloc.com/snowshoeing-trails/alt-del-griu-6452760

 

Allotjament

al Mountain Hostel Tarter. Un hostal on podrem gaudir de: sala d’estar amb xemeneia, menjador, banys, una gran cuina totalment equipada amb tots els utensilis i electrodomèstics per a cuinar (nevera, microones, forn, vitro, torradora…etc.). Està tot pensat per, simplement portar el menjar i cadascú pugui preparar-se els seus àpats. La roba de llit i edredó està inclòs en el preu, però no les tovalloles. Podeu portar les vostres o llogar-les.

Preu dormir: 35 €.

 

Material

 • Equipament per una sortida hivernal: grampons, piolet, roba adequada, calçat adequat.
 • Valorarem la necessitat o no de raquetes.
 • Valorarem la necessitat o no de PAS (pala, arva i sonda).
 • Banyador.

 

Requisits

 • Disposar d’una assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer una llicència temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.

 

Condicions generals

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
 • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites
 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions i possibles altres comunicacions com, per exemple, un sopar de germanor. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec o a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.
 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.

 

Altres dades

 • Ens reunirem el dijous dia 12  de desembre a les 21 hores. És molt important que les persones que hagin de fer l’assegurança temporal arribin un quart d’hora abans per poder fer els tràmits i no endarrerir la reunió.
 • L’excursió es limita a 16 (14 + 2) persones.

 

Coordinació

Montse Criado Arnau Guardiola
 tac.aicargecnull@aynatnum

 

Formulari

Aquest formulari s’obrirà el dimecres 4 de desembre a les 22,30 apox.