Skip to main content

Nova sortida del grup de Senders🍊

 • Inici:  17 de desembre del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5h LLARGA / 3h CURTA
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:00 (l’autocar sortirà a les 7:15 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Material necessari: Aigua, fruita i esmorzar. Calçat en bon estat. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps. El dinar el farem al Restaurant Pinós, al final del recorregut.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: No hi ha pernocta.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 50 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Seguim amb el GR-7, fent la vuitena etapa d’aquest sender. Hem escollit aquest GR perquè és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament al 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va seguir al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó. 

Com veurem, aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes que, a poc a poc, anirem coneixent millor.

En aquesta etapa 8, anirem del Santuari del Miracle al Santuari de Pinós, al centre geogràfic de Catalunya, sempre caminant pel Solsonès.

Tot i que no és una caminada excessivament llarga, donarem la possibilitat de fer una opció més curta i fàcil, per facilitar que tothom s’hi pugui apuntar. A més, els que vulguin fer la llarga, aniran també a un ritme diferent, per cremar les calories del dinar de després!

OPCIÓ LLARGA:

 • Distància: 12,8 km
 • Desnivell: +240/-160 m
 • IBP: 38 (assequible)

OPCIÓ CURTA:

 • Distància: 7,8 km
 • Desnivell: +60/-80 m
 • IBP: 23 (passejada matinal)

Iniciarem la caminada al Santuari del Miracle, on ja vam ser el passat octubre. Com en la majoria d’etapes d’aquest GR, ens mourem gairebé sempre en direcció sud.  Creuarem en aquesta ocasió una zona majoritàriament de boscos i planures agrícoles i amb nuclis habitats molt petits, com són els de Su, Casacremada o Pinós.

A l’inici del camí, seguirem un petit tram asfaltat que surt del Miracle, fins a situar-nos paral·lels a la carretera LV-3002. Ens en separarem ràpidament per travessar el Pla de la Llaüna.

Més endavant, després de passar aquesta carretera, seguirem per la vora d’una petita carena que ens mostrarà una vista excel·lent del poblet de Su. Seguint pel caire d’aquest altiplà, passarem pel costat del Bosc dels Piulats i el Pla de Llobera, fins a arribar a Cal Marxant.

Després de vorejar l’Obaga de l’Espinagosa, el camí travessa la carretera de la Pera, per arribar a Casacremada, final del recorregut curt. A la sortida d’aquest llogarret, es pot veure el Dolmen de Casacremada.

Pels que segueixin la ruta llarga, ens separarem de la carretera per endinsar-nos en una zona majoritàriament agrícola, però esquitxada de zones boscoses. És un camí que ressegueix el caire superior de la Serra de Pinós, amb grans vistes sobres les planures que envolten Vallmanya.

Un petit tram final de carretera ens durà fins al Santuari de Pinós, construït i reformat diverses vegades a partir d’una capella del 1312. Aquí podrem admirar també una magnífica creu de terme i la verge i el retaule d’estil gòtic. Finalment, arribem a l’Hostal, on farem el dinar de Nadal de Senders, punt final d’aquesta vuitena etapa.

Els tracks que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

OPCIÓ CURTA

Per descarregar el track, clica al logo de Wikiloc que hi ha a la part superior dreta del mapa.
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

OPCIÓ LLARGA

Per descarregar el track, clica al logo de Wikiloc que hi ha a la part superior dreta del mapa.
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Dinar de Nadal

L’activitat inclou l’assistència al tradicional dinar de Nadal de Senders. En aquesta ocasió, el farem a l’Hostal Pinós, en el mateix punt d’arribada de la caminada llarga.

Al formulari d’inscripció podreu fer la selecció del segon plat i les postres, entre un ampli ventall de possibilitats.

Us deixem el menú perquè aneu fent boca, si punxeu sobre la imatge us el podreu descarregar.

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que ja no acceptem pagaments per transferència. La inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT. No ens feu transferències. Ajudeu-nos a simplificar la feina!

ACTIVITAT RESERVADA ALS SOCIS I SÒCIES DE PLE DRET

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres de la setmana anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

 • Socis ple dret: 35 €
 • Socis ple dret, més assegurança obligatòria: 51 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No s’acceptaran transferències com a pagament.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals de la sortida:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!