Skip to main content

Nova sortida de la secció de Senders!

Més informació del grup

NOVETAT! Hem implementat el pagament en línia.

Per tal de fer el canvi més entenedor, hem fet un PDF amb instruccions detallades de tot procés.

 • Inici:  18 de juny del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5:30 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a  les 7:30 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Iniciem el nou GR-7 amb aquesta cinquena etapa del recorregut. Hem escollit aquest GR ja que és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament al 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. Aquest GR té un recorregut molt llarg, ja que segueix travessant tota la península ibèrica. En el nostre cas, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó.

Hem escollit com etapa inicial la cinquena per facilitar l’adaptació a una sortida de un dia, ja que algunes anteriors requereixen d’un llarg recorregut per carreteres secundàries, estretes i plenes de revolts. Tot arribarà!

Aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes que, poc a poc, anirem coneguent millor.

En el cas del GR-7, etapa 5, anirem de Sant Llorenç de Morunys a l’Hostal del Cap del Pla, prop de Lladurs, al Solsonès.

 • Distància: 13 km
 • Desnivell: +660/-470 m
 • IBP: 60 (moderada amb desnivells importants)

Iniciarem la caminada al mateix poble de Sant Llorenç de Morunys, tot deixant enrere el Prepirineu, en direcció a les terres més baixes del Solsonès. Amb tot i això, els desnivells encara són prou importants.

A l’inici del camí, podrem gaudir d’unes vistes excel·lents sobre Sant Llorenç i el pantà de la Llosa del Cavall. Aviat arribarem a la petita ermita romànica de Sant Serní del Grau (sXI-XII) Des d’aquí seguirem pujant cap al Coll de la Creu de Canalda (1123 m)

Aquí deixem el Camí Ral de Solsona per seguir pujant fins a un mirador situat just a sota del Tossal de la Creu del Codó. Aquest mirador és el punt més alt del nostre recorregut, amb 1370 m.

Ara el camí gira cap al sud, tot seguint una ruta descendent paral·lela a la LV-4241. Després de l’Hostal del Vent, baixem cap a l’Hostal del Cap del Pla, que el nom defineix prou bé: som a l’extrem del pla de Riard, final d’aquesta cinquena etapa.

Els itineraris que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS sigui amb el mòbil.

Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament:

  Sense pernocta

Informació important

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, es fa a través del formulari i no està completa -no tens plaça- fins a fer efectiu el pagament en línia que hem implementat.

SOCIS DE PLE DRET:

 1. Inscriure’s al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. Al mateix moment de fer la inscripció, haureu d’efectuar el pagament en línia que trobareu al final del formulari. En cas que no es completi l’operació de pagament en un marge de 24 hores, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS i SOCIS VIRTUALS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional. En el cas de no-socis, com una prova, abans de decidir fer-se soci/sòcia del CEG. També si ets soci virtual, tens opció de participar en algunes activitats del club, amb un descompte respecte als que no són socis. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà el divendres anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci o que ets Soci Virtual, i si necessites una assegurança puntual, i efectuar el pagament en línia que trobaràs al final del formulari.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Pagament

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 15 €
 • Socis virtuals: 21 €
 • No socis: 25 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 31 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 37 €
 • No socis, més assegurança: 41 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida