Skip to main content

data, destí i coordinació
Lloc: raquetada pel Capcir i la Cerdanya
Data: 13 i 14 de gener de 2018
Coordinació: Montse Soler i Xavi Garcia

Programa i ruta prevista
Ruta amb raquetes de neu pel Capcir, partint de l’estació d’esquí de Formiguera, per la Serra de Mauri i davallant, si hi ha temps, als estanys i refugi de Camporells. Un lloc idíl·lic.

Dissabte 13 de gener, matinarem. Quedarem a les 6 am a Fabra i Puig, davant de l’estació de Renfe i ens dirigirem cap a Puigcerdà. Per aprofitar bé el dia i la llum anirem pel túnel del Cadí (almenys la pujada). Esmorzarem de camí. Un cop a Puigcerdà ens dirigirem cap a Formigueres, a la Catalunya Nord. Allà deixarem els cotxes al pàrquing de l’estació d’esquí per enfilar amunt per la serra de Mauri. Tenim una pujada d’uns 600 metres de desnivell. Un cop a la part alta es tracta d’anar seguint la carena. Depenent de com anem de temps decidirem si baixar als llacs on hi ha el refugi de Camporells o bé si tornar pel mateix camí. Calculem una ruta d’unes sis o set hores. Esperem trobar força neu!

De baixada hi ha la intenció de parar una estona a les termes de Llo a banyar-nos en aigua calenteta (qui vulgui). Per tant agafeu banyador (o no) i tovallola… a no ser que tingueu molt clar que no voleu entrar-hi. Depenent de l’hora i els cotxes podem fer dos grups.

Dissabte a la nit decidirem la ruta que volem fer diumenge, hi ha diverses opcions per la zona, depenent de la neu que hi hagi farem una cosa o una altra. La intenció és no arribar gaire tard…

Cal portar el dinar dels dos dies, l’esmorzar del diumenge i el sopar de dissabte, a no ser que es vulgui anar a sopar al bar que hi ha a tocar del refugi, cadascú decideix… Al refugi hi ha estris de cuina, vitroceràmica i microones.

Allotjament
Dormirem al refugi del Club a La Molina. El refugi val 4 euros per persona (per les sòcies) i 15 euros (per les no sòcies) que caldrà pagar el dissabte. Porteu sac de dormir. Al refugi hi ha estufes però arribarem i estarà fresquet. Hi ha dutxes i aigua calenta.

Material necessari
POT FER FRED! Porteu roba d’abric, tant per poder-vos equipar durant la ruta com per després poder-vos canviar si arribeu mullats al cotxe… GUANTS, PARANEUS, BARRETS, BUFF, IMPERMEABLE… i, evidentment, les RAQUETES! Porteu Frontal.

Ruta
Estanys i refugi de Camporells

Previsió meteorològica
Formiguères (Météo France)

Requisits
– Puntualitat. Tindrem poques hores de llum.
– Cal tenir bona forma física i resistència adequades a la sortida que es proposa.
– Cal disposar d’assegurança de la FEEC vigent i apropiada per poder realitzar l’activitat que es proposa (qui no disposi d’assegurança, se li tramitarà per l’activitat una de temporal).
– Sortida limitada a 16 persones amb les coordinadores.
– La reunió serà a les 9pm dijous abans de la sortida. 8:30 pels q hagin de tramitar la llicència temporal.
– Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
– Anirem en cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km, vagin els cotxes més plens o més buits.
– El peatge de pujada també a repartir.

Coordinació
Xavi Garcia (elxavi66@gmail.com) i Montse Soler (moc.oohaynull@sriwilfm)

 

 

 

 

 

Les inscripcions s’obriran el dijous 4 de gener de 2018 cap a les 22h, aproximadament. Assolit el nombre de participants, es tancarà el formulari d’inscripció. Les coordinadors confirmaran la inscripció o no a la sortida.

Vídeo de la sortida, gentilesa de Josep Vilella: