cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Sortida als Ports de Tortosa – Beseit per la part oriental a cavall de Catalunya i Aragó

By 28 maig, 2018Destacat, Muntanya

El cap de setmana del 9 i 10 de juny de 2018 us proposem una sortida als Ports de Tortosa-Beseit per la part oriental, a cavall de Catalunya i Aragó.

Programa i ruta prevista
Dissabte 9 de juny de 2018: sortirem de Palau Reial a les 6.45 h puntuals. Farem una parada ràpida a mig camí (bar de Riudecols) per esmorzar. Continuem viatge fins al poble d’Arnes on ens reunificarem i prendrem la pista forestal del toll del Vidre. Deixem els cotxes a prop del coll de la Creu i comencem a caminar pel riu de les Valls. Arribem al magnífic emplaçament del Mas de les Valls (ara esfondrat). Seguim barranc amunt fins a arribar a la pista del Collado de Miralles. Visita als arbres monumentals i classificats “lo Pimpoll” i “Pi Ramut”. Tornem pel mateix camí als cotxes. Si tenim temps, fem bany refrescant al Toll del Vidre o a les basses del mateix riu de les Valls. Temps previst: unes quatre hores i uns 500 m de desnivell.

Agafem els cotxes i ens desplacem a Valderrobres (Aragó) per sopar i dormir a l’alberg de la Plaça Major. Si hi ha quòrum, podem fer una visita nocturna al bonic nucli antic de Valderrobres.

Diumenge 10 de juny de 2018: Matinarem per aprofitar la fresca del matí i anirem a Beseit per fer el circuit del Matarranya. Visita als Estrets del Parrisal (zona molt turística) fugint de la ruta habitual. Des del Pla de la Mina pujarem al bonic Coll de la Balanguera. Moletes del Arany i continuar cordal fins Pou de Borràs. Baixem al clot de Maçana i descens ràpid al curs del riu pel barranc de l’Espasa. Entrem al riu Matarranya, Pont de la Guimerana i entrada Gubies del Parrisal. Aquí caldrà posar-nos el vestit de bany (suposem que hi haurà prou aigua) i passar les botes i motxilles. Tot el tram de les Gubies és aquàtic, sense dificultat tècnica, fins a sortir de l’Estret. Continuem curs del riu (ara ja per la inevitable ruta turística) fins als cotxes. Temps previst: unes 6 h de caminar, allargant fins a les vuit per qüestions logístiques amb un desnivell d’uns 600 m. Ruta en funció d’unes bones condicions meteorològiques. Tornada a Barcelona.

Allotjament
www.hostelvalderrobres.com. Preus de grup acordats: dormir 19 € (sopar 9,50 € + esmorzar 4,50 €)

Material
– Abundant aigua per a tot el dia, així com menjar.
– Vestit i calçat de bany. Tovallola lleugera (recomanable).
– Pals per caminar, bota de canya alta (recomanable).
– Crema solar i barret (imprescindibles).

Requisits
– Molt bona forma física per suportar temperatures altes i la dificultat del terreny.
– Imprescindible saber nedar desimboltament (són aigües tranquil·les, però pot haver-hi certa profunditat).
– Acceptar la disciplina del grup. Terreny dur i molt perdedor.
– Disposar d’una assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer una llicència temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club. Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
– Puntualitat.
– Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

Altres dades
– Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.
– Una part del viatge es farà per autopista, que pagarem entre tots.
– L’accés en cotxe a l’aparcament dels Estrets del Parrisal  té un cost per vehicle, que també pagarem entre tots.
– Tot aquell que s’apunti i sigui escollit, es compromet a pagar la bestreta avançada.
– Sortida limitada a 16 places.
– El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que el coordinador no us confirmi que teniu plaça.
– Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
– Ens trobarem el dijous 7 de juny a les 21.00 hores al Club per fer la reunió. Les persones que hagin de fer l’assegurança temporal han d’anar 20 minuts abans. Parlarem dels horaris, de l’organització dels cotxes, de les rutes… i de tots els dubtes i consultes que siguin necessàries.

Coordinació
Junta de la Secció de Muntanya amb la col·laboració d’en Jordi Cuevas <tac.aicargecnull@aynatnum>.

El formulari
El formulari d’inscripcions s’obrirà el dimecres 30 de maig de 2018 a les 23h, aproximadament. Les dades personals seran gestionades mitjançant Google Drive i comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a:  tac.aicargecnull@aicargec.