Biblioteca electrònica de les publicacions del Club Excursionista de Gràcia

Acomiadament – Sauva Negra – Pic de Salòria – Curs d’iniciació

Butlletí 155

 

 

Aquest any hem celebrat l’aniversari del club amb el passi del Vídeo “Sur le fil des 4000” i la xerrada del Manel Borrell, el primer català que aconsegueix pujar tots els 82 cims de més de quatre mil metres als Alps. El Manel ens va explicar la motivació que l’ha portat a fer totes aquestes ascensions dedicant una part important de la seva vida, ascensions combinades amb altres activitats de muntanya, repeticions de cims, escalades, en definitiva fer muntanya.

Les muntanyes són allà i per això les pugem, cadascú escull el seu repte. Uns col·leccionen tres mils als Pirineus, els altres cares Nord, uns altres barrancs de calcari i els de més enllà l’encadenament de camins senyalitzats com a GR. Els reptes són importants i ajuden a marcar-nos fites, de vegades a treure’ns la mandra de sobre, de vegades són obsessius i majoritàriament els deixem a mitges.

Els Clubs podem ser el trampolí que ajuda a definir i assolir els reptes o podem ser la plataforma que aplaca l’eufòria i ens redueix a mers personatges que fan “el que toca”. I els Clubs som les persones que en formem part, de nosaltres depèn.

Accedeix al Butlletí