Sortida del grup de Matinals: La Floresta al Papiol – 9 i 10 de juny

By 3 juny, 2021CEG, Senders

Sortida La Floresta al Papiol

Dimecres 9 i 10 de juny de 2021

Nova sortida del grup de Matinals de veterans
(més informació sobre el grup clicant aquí)

 

Quin dia serà?

🗓️ Dimecres 9 de juny del 2021
🗓️ Dijous 10 de juny del 2021 

⏱️ A les 8:50h del matí

On ens trobarem?

📍Andana estació Gràcia FGC, direcció Sarrià (plaça Gal·la Placídia)

T Casual – 1 ZONA o equivalent

Quin material necessito per anar-hi?

😷Mascareta obligatòria

✅Et recomanem que duguis gel hidroalcohòlic per a desinfectar mans

🍊 I també aigua + alguna cosa per fer un mos per esmorzar

💳 La targeta T Casual de 1 ZONA (o equivalent) ens serveix per agafar el tren fins a La Floresta i també per al tren de tornada des del Papiol. 

Quina distància recorrerem?

🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️ El recorregut té aproximadament entre 12 km

📈 +200/-350 m de desnivell.

Descarrega’t el track de la ruta:

Descarregar

Quina ruta farem?

De la Floresta FGC a la estació RENFE del Papiol Passant per l’Ermita de la Salut Torrent Llobet , torrent Can Badal, Les escletxes i Castell de Papiol.

Part de la sortida la farem seguint la riera de Vallvidrera. Potser et preguntaràs perquè hi corre aigua tot l’any.  De forma natural, la riera de Vallvidrera s’assecaria durant les èpoques seques, però no és així. El que la fa comportar-se com un riu permanent és l’entrada d’aigua de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Vallvidrera que tracta les aigües residuals dels habitatges i serveis de les zones urbanes del Tibidabo, Vallvidrera i Les Planes1. Així doncs, la riera de Vallvidrera no només porta la seva aigua, la que s’ha recollit per la pluja caiguda en la seva conca de drenatge, sinó que també porta una l’aigua d’altres rius (en aquest cas, del Ter o el Llobregat), que després de fer-se servir per usos domèstics (higiene, neteja, cuina…), passa per la EDAR de Vallvidrera, on se li extreuen part dels compostos contaminants i s’aboca a la Riera de Vallvidrera, a l’altura dels restaurants i berenadors de l’estació de Les Planes.

Aquests canvis en la hidrologia dels rius per l’acció humana s’anomenen alteracions hidrològiques. Normalment, les persones el que fem és assecar rius i rieres ja que extraiem l’aigua per fer-la servir per l’ús domèstic, regar els camps, donar de veure animals o fer-la servir per usos industrials i miners. En aquests casos, els rius que haurien de tenir un règim hidrològic permanent, poden acabar tenint un règim temporal. El cas de la riera de Vallvidrera, és el contrari, ja que el que fem és afegir-li aigua i, per tant, la riera passa de tenir un règim hidrològic temporal a comportar-se com un riu permanent. Pot semblar que aquest és un efecte positiu per l’ecosistema aquàtic, però no ha de ser així necessàriament. La fauna i la flora de les rieres mediterrànies ha evolucionat durant milions d’anys per adaptar-se a aquestes condicions hidrològiques canviants i quan es veuen modificades, poden causar desajustos greus que posen en perill moltes d’aquestes espècies.

Informació important

👉🏼Màxim 20 places.Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
👉🏼Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
👉🏼És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari (la mascareta).
👉🏼Els coordinadors de les sortides no són els responsables de les sortides, la seva funció es limita a proposar una sortida o suggerir la ruta.

⚠️Emplenant el formulari ja faràs efectiva la teva inscripció a la sortida. No cal que esperis confirmació, t’hi esperarem!

Com em puc inscriure??

Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️

Coordinadors/es: Joan Anton Molinos

Anima’t i participa a la sortida!

EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Següent” o “Next”👇👇