Skip to main content

Nova sortida del grup de Matinals🍊

 • Data de sortida: dimecres 10 d’abril del 2024
 • Nombre de places: sense límit
 • Punt de trobada: parada de bus “Gran Via – Tetuan”, de Pl. Tetuan, 38-39 (No confondre amb la parada de Sagalés)
 • Hora de trobada: 8:00. Agafarem el bus 806 de les 8:15 direcció a Cabrils. Arribada prevista a Cabrils a les 8:49. Sigueu molt puntuals!
 • Tipus de bitllet: A l’anada, targeta ATM de 2 ZONES o bitllet equivalent. El bitllet es pot comprar en efectiu al mateix bus. El conductor no descanvia bitllets superiors a 10€. A la tornada podríem tornar a agafar el bus 806 a la parada del davant d’on hem baixat, però com que hi ha poca freqüència (13:30 14:55 16:40 i 17:20) és millor agafar el bus C12 fins a Vilassar de Mar i allà agafar el rodalies R1 fins a Barcelona. El bus C12 passa cada 20 minuts (a i 10′, a i 30′ i a i 50′) i es pot pagar amb una targeta ATM CASUAL de 1 ZONA. Qui no tingui abonament recurrent de rodalies pot pagar C12 + R1 amb una targeta ATM de 2 ZONES. El rodalies R1 passa cada 15 minuts aproximadament. Procureu disposar dels bitllets amb antelació.
 • Material necessari: aigua suficient, alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina. Molt recomanable, bastons o bastó de senderisme, calçat en bon estat i moltes ganes de passar-ho bé.
 • Quilòmetres aproximats del recorregut: 11 km
 • Desnivell acumulat del recorregut:  +490/-470 m
 • IBP: 52 (assequible)

Descripció i ruta

Des de la parada de Cabrils 2, travessarem el poble de Cabrils fins a trobar el Camí Antic d’Argentona, que seguirem, a estones per zona urbana i a estones per bosc, fins a arribar a la Creu de l’Abella (25’).

Allà deixarem el Camí Antic d’Argentona i ens desviarem per una pista que puja a l’esquerra i ens porta fins al Mirador de Cirers. Una part del recorregut el farem per un corriol que ens permet observar les Roques d’en Vivó.

Des del Mirador de Cirers un corriol ens porta a una pista que acaba al Coll de Gironella (1h 05’); des d’on seguirem un tros la pista que porta a Òrrius, per desviar-nos poc després per una pista a l’esquerra.

Des d’aquesta pista, força planera, prendrem un corriol a la dreta per visitar un Laberint de Pedres atribuït a un professor de ioga i, poc després, un altre corriol a l’esquerra ens permetrà veure La Mutua, on es va rodar la sèrie “Polseres vermelles”. Tant l’un com l’altre corriol ens desvien només 100 o 200 m de la pista i són opcionals. Finalment, arribarem a Can Mastruc (1h 30’) on el paisatge s’eixampla i des d’on tornarem a veure el mar i una panoràmica del Baix Maresme.

Un suau pendent anirà combinant les vistes del mar, a la dreta, i d’Òrrius i (més lluny) el massís del Montseny a l’esquerra, fins a arribar al Coll de Porc (o de Port), on la pista enllaça amb el GR 92.

Des del Coll de Porc anirem uns 200 m a la dreta per veure el Menhir de Cal Camat (1h 45’) per tornar després al Coll i pujar pel GR 92 cap a una plana on trobarem, a la nostra esquerra, el que va ser restaurant/hípica i avui segueix sent la masia de Ca l’Arcís, rodejada d’arbres fruiters en flor, mentre que a la nostra dreta tindrem un antic camp de tir, en primer terme, l’esplanada del Vallès i, al fons, el Tibidabo, Montserrat, La Mola, els Cingles del Bertí i el Montseny.

Seguirem pel GR 92 fins a arribar a una altra plana on trobarem el Dolmen de la Roca d’En Toni (2h 10’) i, a prop, unes tombes medievals. Al davant, les vinyes i els camps de conreu de Can Boquet i, al fons, una singular vista del Castell de Burriac i el mar.

Anirem vorejant els camps de conreu per arribar a un corriol en forta baixada que ens acaba portant de tornada a Cabrils. Concretament a la parada del C12 de Can Bergai (3h 15’ + parades), punt final de l’excursió.

 • Horaris de tornada: bus C12 cada 20′ i tren R1 des de Vilassar, cada 15′.
 • Coordinador(a) de la sortida: Ignasi Garcia (661 247 069)
 • Preu de la sortida: cadascú es paga els seus bitllets de transport.
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Informació important

 • 👉🏼 Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
 • 👉🏼 Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • 👉🏼 Cal ser soci del CEG per participar en aquesta activitat.
 • 👉🏼 És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari
 • 👉🏼 De forma extraordinària, un no-soci, podrà demanar participar en una Matinal, a tall de prova, una única vegada, per valorar si és el tipus d’activitat que l’hi interessa. Per fer-ho, cal que enviï un correu a ‘tac.aicargecnull@slanitam’.

Apunta’t a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!