Skip to main content

El proper dijous 8 de juny, a les 21:00 hores, el nostre company Xavi Arias, ens presentarà el seu últim i premiat documental, Lothse, el fill gran.

‘Lothse, el fill gran’ és un documental de Quim Hernández, fundador de Corda Films. Va realitzar una producció prèvia, ‘Gent Normal’, que va ser presentada l’any 2014.

En aquesta ocasió, la bona entesa amb en Xavi Arias, reconegut alpinista català, es materialitza amb la narració de la seva ascensió sense oxigen al cim del Lhotse (8.516m), el seu cinquè vuit mil.

Les imatges de l’expedició no havien vist la llum fins ara. Aquestes van ser gravades en format mini HDV i digitalitzades per l’edició del documental.

‘Lhotse, el fill gran’ és una història humana explicada pel Xavi en primera persona, amb espectaculars imatges des de la quarta muntanya més alta del planeta. Malgrat diferents entrebancs, en Xavi va escalar aquest cim amb dos referents mundials, Gerlinde Kaltenbrunner i Ralph Dujmovits. El Lhotse va significar el dotzè vuitmil per a la Gerlinde i l’últim de la llista pel Ralph. Sense cap mena de dubte, tot un document històric.