Skip to main content
WP GPX Maps Error: GPX file not found! /var/www/vhosts/cegracia.cat/httpdocs/wp-content/uploads/gpx/grupdesenders@cegracia.cat/Gandesa-Fontcalda-Prat_del_Compte.gpxWP GPX Maps Error: GPX file not found! /var/www/vhosts/cegracia.cat/httpdocs/wp-content/uploads/gpx/grupdesenders@cegracia.cat/Gandesa-Fonteta-Sta_Magdalena-Cota_705-Gandesa.gpx

Dates: 3 i 4 de febre de 2018

Primer dia:
Gandesa – Fontcalda – Prat del Compte
Distància: 15.530 km
Durada: 5:30 h
Desnivells: positiu: 377 m
Desnivell negatiu: 355,8 m

Segon dia:
Fonteta – Sta Madalena – Cota 705.
Visita: Poblé Vell Corbera de Ebre
Distància: 7,7 km
Durada: 2:15 h
Desnivells: positiu: 388,2 m
Desnivell negatiu: 449,30 m

Comentari del recorregut del 1r dia:
Espectacular, preciosa, variada i completa travessa per la Terra Alta, entre Gandesa i Prat del Comte, pujant el Puig Cavaller, creuant la Cresta dels Volendins i baixant al Coll d’en Torner. Aquí agafem un tram del camí asfaltat que va a la Fontcalda fins a trobar el GR-171 que surt a la dreta, i ens portarà a la Vall del Frare. Passem pel costat de l’escultura de Tapies i aviat arribem al Riu Canaletes, on creuem la gorja que ens portarà al Santuari de la Fontcalda. Continuarem, creuant la via verda, pujant al Coll de la Fontcalda i continuant pel GR-171 arribarem a Prat del Comte.
Dinar de motxilla

Es Pernoctarà a l’Hotel Pique de Gandesa, en règim de pensió completa, en habitacions dobles amb bany.

Comentari del 2n dia:
La Terra Alta va ser escenari, durant la passada Guerra Civil, dels tràgics esdeveniments de la Batalla de l’Ebre (abril a novembre 1938).
Les abruptes Serres de Pàndols i Cavalls, amb els seus esquerps penya-segats, foren refugi dels soldats i el lloc on es lliuraren les més aferrissades lluites. Recorrent aquests llocs, se’ns fa difícil imaginar les terribles situacions que s’hi van desenvolupar. El silenci i la pau que actualment s’hi respira, convida a visitar-los, gaudir de l’espai, i la natura que ens ofereix.
Pujarem fins a la cota 705 resseguint el GR-7.1 des d’on gaudirem d’una esplèndida panoràmica que, si el temps acompanya, cobreix gran part de la Terra Alta, La Ribera d’Ebre, El Baix Ebre, els Ports, i fins i tot els Pirineus.

A les 13 h, visita guiada pel Lloc Històric del Poble Vell Corbera d’Ebre.
La guerra civil de 1936-1939 va suposar per a Corbera el pitjor desastre de la seva història. Durant la batalla de l’Ebre, el poble va quedar en l’avantguarda del front republicà establert, l’agost de 1938, als afores de La Pobla de Massaluca, Vilalba i Gandesa. El front es va trencar a Corbera el 3 de setembre i tot el poble va resultar pràcticament destruït. A mesura que va augmentar la degradació del nucli antic, els veïns es van traslladar a la part baixa. Les ruïnes abandonades es van convertir en símbol de la fèrria defensa durant l’episodi més tràgic de la seva història recent i lloc de visita obligada per qui desitja recordar aquells fets o contemplar els desastres de la guerra.


Dinar a l’Hotel Pique de Gandesa.

PREUS / INSCRIPCIONS:
Socis: 85 €
Socis amb assegurança temporal: 92 €
No socis: 100 €
No socis amb assegurança temporal: 108 €

INSCRIPCIONS:
El preu de la sortida és de 85 € pels socis (100 € per als no socis), places limitades a 40 persones, cal que des d’ara i fins al dia 14 de gener, feu l’ingrés de preinscripció i reserva de plaça per un import de 30 €. Per fer l’ingrés cal seguir el procediment habitual descrit a l’apartat del Cicle de Senderisme del web del Club: www.cegracia.cat.; Per inscriure’s els no socis cal que enviïn un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg demanant plaça, des d’ara i fins el dia 14 de gener i quan se’ls confirmi aquesta, hauran de fer l’ingrés de 100 € pel mateix procediment abans descrit.
La resta de l’import (55 €), els socis, el faran efectiu a partir del dia 14 de gener. L’últim dia de pagament és dilluns 22 de gener.
En cas d’anul•lació de la inscripció es retornarà l’import, als socis que avisin abans de les 22.00 h del dimecres anterior a la sortida per correu electrònic a l’adreça de Senders: tac.aicargecnull@srednesedpurg. Fora d’aquest termini sols es retornarà l’import, si la plaça es pot cobrir per un altre senderista de la llista d’espera. L’import de la inscripció es podrà recuperar per transferència bancària (us l’enviarem al compte que ens digueu, si el compte no és de LA CAIXA, la devolució té un cost de 3 €, que seran descomptats de l’import de la devolució). El NO SOCIS no tenen dret a devolució.

ALTRES DADES:
Sortirem amb l’autocar a les 6.30 h del matí de dissabte des de Príncep d’Astúries/Guillem Tell, i hi ha prevista la tornada cap a les vuit del vespre de diumenge.
Farem l’estada a l’Hotel Pique de Gandesa, en règim de pensió completa en habitacions dobles amb bany.
Recordeu de subscriure la llicència federativa per a la cobertura de riscos a la muntanya.
Pels no socis, inclou l’assegurança temporal i la condició de soci del Club, durant la durada de l’activitat.
Per a més informació poseu-vos en contacte a través de la nostra adreça electrònica tac.aicargecnull@srednesedpurg.
La inscripció comporta que estic assabentat/da de les característiques i equipament necessari per a la sortida i n’assumeixo els riscos en considerar-me capacitat/da per participar en l’activitat.

Fitxa_Sortida_d’hiverd_-_Gandesa

Perfil Gandesa – Fontcalda – Prat del Compte

Perfil Fonteta – Sta Madalena – Cota 705

Planol Gandesa – Fontcalda – Prat del Compte

Planol Fonteta – Sta Madalena – Cota 705

Download file: Gandesa-Fontcalda-Prat_del_Compte.gpx
Download file: Gandesa-Fonteta-Sta_Magdalena-Cota_705-Gandesa.gpx