cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

GIE Sortida Espeleològica a la Gouffre du Mounégou

By 3 octubre, 2018CEG, Destacat, GIE

 

CANCEL·LADA!!

Es troba a la regió de l’Ariege França, té -314 m. de desnivell i 1300m. de desenvolupament.

La cavitat es freda, la entrada a l’avenc esta a uns 2000 m. d’altitut.

Accés: D’Aúx les Thermes parteix una carretera en direcció a les pistes d’esquí de la collada d’Acou Pailheres. Un cop ens situem a la collada de Pailheres trobarem un pàrquing a ma esquerra, seguin la carretera a ma dreta es troba un tossal pla i de forma allargada que es dirigeix cap el Pic de Tarberzou. La cavitat es troba al peu del cim i en l’interior d’una dolina de planta plana i rodona.

D’on deixem el cotxe fins la boca de l‘avenc s’ha de caminar uns 20 minuts.

Descripció: Es pot subdividir en quatre parts ben caracteriszades. Fins a -95m. presenta una morfologia clàstica, essent la galeria petita i amb nombrosos passos entre blocs. De -95 a -179 m. la galeria s’enxampla i es determina bé, formant ressalts i pous de 5 a 30m. De -179 a -290 m. denominada galeria de les cascades, com el seu nom indica saturada de petits ressalts d’aigua en una galeria de secció petita i perillosa en cas de crescuda. De -290 al sifó final, la galeria desapareix i obre pas a dues grans sales de morfologia càstica i de planta mes aviat plana, per on el riu, juntament amb un important afluent, circula tranquil·lament entre blocs i sorra.

Trobada: Dissabte dia 13 a les 9h. al pàrquing del Coll de Pailheres.

En sorti de la cavitat les obcions per poder dormir son: 1- al parking del Coll de Pailheres amb furgo o tenda, 2- al camping Ascou la Forge a 12 km. del Coll i 3- al refugi del Club a la Molina.

TOPOGRAFIA:

Resultat d'imatges de a la Gouffre du Mounégou