cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

Escalades als Astazous

By 1 octubre, 2020CEG

Esperó N.O. del petit Astazou i cresta de Tuca Roia

Comentaris

Muntem campament base al llac de Marboré sense tenir decidides encara les escalades que farem, ja que la zona ofereix força possibilitats. Sabem només que el primer dia volem pujar per l'evident l'esperó NO de l'Astazou petit.
Aquesta via és merescudament una de les clàssiques de la vall. Uns 700 metres d'escalada lògica amb un ambient immillorable, de bona protecció i gaudint de la solitud guanyada amb una bona aproximació de muntanya. Acabem la via amb les últimes llums d'un sol roent sobre un mar de núvols, que tanquen un gran dia d'escalada pirinenca.
L'endemà decidim pujar al Grand Astazou recorrent la bonica cresta de Tucarroia. Té dues parts diferenciades: la primera concentra les dificultats d'escalada en dos llargs de IV, un per sortir de la bretxa de Tuca Roia i l'altre per ascendir a la pròpia Tuca Roia. A partir d'aquí la dificultat decreix, però la roca és més descomposta i cal anar buscant el millor pas. Malgrat l'evidència i l'assequible dificultat no sembla gaire freqüentada, i les traces no són sempre evidents. Tornem a gaudir d'una posta de sol memorable baixant tranquil·lament del cim.
En definitiva, uns dies de pirineisme sense pressa, escalant línies evidents i descobrint noves valls en companyia immillorable. Es pot demanar més?

Imanol Montero, Willy García, Bruno García, Jose Lloret i Oriol Lecha.
Socis de la secció del GEDE (Grup Especial D'Escalada)

Informació

Condicions generals
Tipus d’activitat
Data
Localització

⭐⭐⭐⭐⭐

Escalada en roca

setembre 2020

Parc Natural Ordesa i Monte Perdido – Pirineu d’Osca