Skip to main content
Quan:
20 maig, 2023 – 21 maig, 2023 tot el dia
2023-05-20T00:00:00+01:00
2023-05-22T00:00:00+01:00

Nova sortida de la secció de Senders!

Més informació del grup

NOVETAT! Hem implementat el pagament en línia.

Per tal de fer el canvi més entenedor, hem fet un PDF amb instruccions detallades de tot procés.

 • Inici:  20 de maig del 2023
 • Durada de l’activitat: dos dies.
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (davant de la Biblioteca Jaume Fuster de la plaça Lesseps).
 • Hora de trobada: 6:45 (l’autocar sortirà a les 7:00 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les cinc i les set del vespre, al mateix lloc.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, i fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 40 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

DESCRIPCIÓ I RUTA

DISSABTE 20

Us proposem fer una part de la Ruta del Cister, concretament, l’etapa que va del Pla de Santa Maria a Montblanc. Us oferim també la possibilitat de fer una versió CURTA d’aquesta caminada, entre el Pla de Santa Maria i Prenafeta, amb transport fins a Montblanc en autocar. Les característiques de les dues opcions són les següents:

El Pla de Santa Maria a Montblanc (LLARGA):

 • Distància: 16,5 km
 • Desnivell acumulat: +/- 525 m
 • IBP: 62
 • Durada efectiva de la caminada:  6 h

El Pla de Santa Maria a Prenafeta (CURTA):

 • Distància: 9,5 km
 • Desnivell acumulat: +450/-350 m
 • IBP: 48
 • Durada efectiva de la caminada:  4h

Aquesta caminada és una part de la Ruta del Cister (GR-175) que potser continuarem recorrent en futures sortides de 2 dies. En aquesta ocasió sortirem del Pla de Santa Maria per dirigir-nos cap a ponent, just en direcció a les muntanyes de Prades i al Monestir de Poblet.

El camí arrenca amb una pujada suau fins a arribar a la petita població de Figuerola del Camp. Des d’aquí iniciarem la pujada més forta cap a la Serra de Miramar, fins a arribar al Mirador d’en Jordà. Caminant prop de la carena en direcció oest, passarem pel Coll de l’Era del Caterí i pel Coll de la Planota (776 m) el punt més alt del nostre recorregut.

Des d’aquest coll iniciarem la baixada cap a Prenafeta, passant primer per l‘Església Vella de Sant Salvador de Prenafeta, molt a prop del Castell de Prenafeta. Entrarem al poble per la Font d’en Guàrdies, i ens dirigirem al punt de trobada amb l’autocar on, els que facin la ruta curta, pujaran per anar fins a Montblanc.

La resta del grup seguirem baixant per un tram d’uns 7 km cap al riu Francolí, i fins a arribar a Montblanc. Aquí disposarem de temps lliure per visitar la població i refrescar-nos una mica.

Des de Montblanc, ens dirigirem en autocar a l’Alberg Xanascat de L’Espluga de Francolí, on soparem i passarem la nit.

Ruta llarga

Download file: CEG GR-175-PlaStaMaria-Montblanc.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

Ruta curta

Download file: CEG CURTA PLA STA MARIA a PRENAFETA.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

DIUMENGE 21

Aquest dia us proposem una ruta curta i una visita cultural que ens ocuparà tot el matí. Sortirem a peu de l’alberg per anar a L’Espluga del Francolí. Des d’aquesta bonica població, seguirem en direcció al Monestir de Santa Maria de Poblet. Arribats a aquest indret històric, disposarem d’un cert temps per visitar aquest conjunt monumental.

A una hora acordada, tornarem seguint la ruta circular cap a l’alberg, on dinarem per, tot seguit, iniciar el retorn cap a Barcelona.

Circular a L’Espluga del Francolí i Poblet:

 • Distància: 6 km
 • Desnivell acumulat: +/- 120 m
 • IBP: 25
 • Durada efectiva de la caminada:  2:30 h
Download file: CEG ALBERG-LESPLUGA-POBLET.gpx
Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

Us proporcionem els tracks amb els recorreguts de cada caminada, complets. Ens reservem la possibilitat d’introduir-hi modificacions sobre la marxa, en cas d’imprevistos. Us animem a fer servir aquestes informacions de les rutes, sigui amb GPS o amb el mòbil, per disposar d’autonomia suficient a la muntanya.

Per a la bona marxa de l’activitat, entenem que els participants es comprometen, excepte causa de força major, a dur a terme l’activitat completa i a seguir les indicacions dels responsables de la sortida.

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.

INFORMACIÓ IMPORTANT

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, es fa a través del formulari i no està completa -no tens plaça- fins a fer efectiu el pagament en línia que hem implementat.

 IMPORTANT: no s’acceptarà pagament per transferència.

SOCIS DE PLE DRET:

 1. Inscriure’s al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. Al mateix moment de fer la inscripció, haureu d’efectuar el pagament en línia que trobareu al final del formulari. En cas que no es completi l’operació de pagament en un marge de 24 hores, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS i SOCIS VIRTUALS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional. En el cas de no-socis, com una prova, abans de decidir fer-se soci/sòcia del CEG. També si ets soci virtual, tens opció de participar en algunes activitats del club, amb un descompte respecte als que no són socis. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà el divendres anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci o que ets Soci Virtual, i si necessites una assegurança puntual, i efectuar el pagament en línia que trobaràs al final del formulari.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Pagament

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 85 €
 • Socis virtuals: 95 €
 • No socis: 105 €

Si necessiteu una assegurança temporal de muntanya (és obligatòria), se sumaran 17€ al preu de la sortida, per tramitar-la.

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida