Skip to main content

Presentació

Hola, som l’Ana i l’Aleix, i el cap de setmana del 12 i 13 d’Octubre (dia de la hispanitat) us volíem proposar de descobrir un nou continent i evangelitzar cultures indígenes…, peeeerò finalment hem optat per descobrir el Valle del Tena coronant els tres Picos de los Infiernos (3.073 m, 3.083 m, 3.076 m).

Són uns pics molt característics visualment degut a la taca blanca que enllaça dos dels seus cims, la Marmolera.

Farem una ruta circular dormint al refugi de Bachimaña a 2.200 metres d’alçada i gaudirem de molta varietat de paisatges, de molt bones vistes de tota la vall i d’una cresta que enllaça els tres Picos de los Infiernos que ens farà disfrutar de grimpades.

Així que si us motiva el pla i us animeu a venir haureu d’estar ben atents i desperts el dimecres a la nit per agafar la Pole Position a la preinscripció!

Dissabte dia 12 d’octubre

Sortirem de Barcelona a 7.30 i d’allà en dirigirem a la zona del Valle de Tena. Aparcarem el cotxe al Balneari de Panticosa (1.630m). És important tenir present que la ruta és circular. Per  tant dormirem en un refugi però no tornarem a passar per ell.

Diumenge dia 13 d’octubre

Ens aixecarem ben d’hora per començar a caminar aviat ja que la jornada serà llarga. Continuarem pel GR-11 deixant enrere l’embasament del Bachimaña i apropant-nos als ibones azules (inferior i superior), on veurem per primer cop els Infiernos y la marmolera que els separa.

A partir d’aquí la pujada s’accentuarà fins arribar al Collado de los Infiernos (2.700m) on canviarà el paisatge que hem tingut fins ara i podrem veure l’Ibon y el Pico de Terrabai.

En aquest punt abandonarem el GR-11 i començarem la pujada al primer Infierno. Agafarem el camí l’esquerra on anirem seguint les fites que ens portarà per un camí molt pedregós. I iniciem la grimpada que ens farà utilitzar les mans ens uns quants punts passant pel cim del Garmo Blanco per poder pujar finalment al primer cim de la jornada, Pico del Infierno Occidental (3.073m).

Per continuar cap al següent pic haurem de creuar la marmolera. Una aresta exposada, ampla i amb bons agarres que sense perdre gaire desnivell ens farà arribar al segon 3mil de la jornada, el Pico del Infierno Central (3.082m).

 

 

Per acabar amb el darrer Infierno, caldrà baixar fins a un petit coll i d’allà farem una grimpada fins al Pico de los Infiernos Oriental (3.076m)

En tot aquest camí gaudirem d’unes magnifiques vistes de tot el Valle de Tena on podrem veure el Balaitus, Garmo negro, Gran Facha, Vignemale, Midi d’Ossau,…

I toca començar a baixar. Per això tornarem al petit collado que separa el Infierno Central de l’Oriental i d’allà anirem perdent desnivell per una canal amb força pendent, molta pedra, en forma de terrasses dirigint-nos al Collado de Saretas i d’allà flanquejarem fins al Collado de Pondiellos.

I una llarga i pedregosa baixada ens deixarà finalment al Balneari de Panticosa on acabarem la ruta circular.

 

Allotjament:

Dormirem al Refugio de Bachimaña. Així el dissabte farem una part del camí. Com hem comentat al principi la ruta és circular per tant no tornarem a passar pel refugi a recollir material.

En el moment de la reserva us demanarem quin tipus de pensió voleu: només pernoctar, sopar, i/o esmorzar per poder concretar-ho amb el refugi. Els coordinadors ja ens hem encarregat de fer la reserva al refugi.

https://www.alberguesyrefugios.com/ibonesdebachimaña/reservar

Dormir Sopar Esmorzar
Federats (amb FEDME habilitada)

12€

14.50€

6€

No Federats

17€

16.50€

6.5€

 

Material

  • Roba i calçat adequat per una sortida d’alta muntanya.
  • Dinar de dissabte i diumenge.

 

Requisits

  • Disposar d’una assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer una llicència temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club.
  • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
  • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
  • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
  • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
  • Cal portar el material que es demana per la sortida.
  • Estar acostumat a grimpar i no patir vertigen. L’accés al primer pic requereix de l’ús de les mans i és llarga. Cal estar acostumat a aquest tipus d‘activitat perquè al ser una ruta circular ningú es pot esperar a desfer la cresta. Pel bon funcionament de l’activitat, tot el grup ha de seguir tot l’itinerari.

 

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites

  • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions i possibles altres comunicacions com, per exemple, un sopar de germanor. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec o a tac.aicargecnull@aynatnum.

  • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.

 

Altres dades

  • Ens reunirem el dijous dia 10 d’octubre a les 20.30 hores. És molt important que les persones que hagin de fer l’assegurança temporal arribin un quart d’hora abans per poder fer els tràmits i no endarrerir la reunió.
  • L’excursió es limita a 16 (14 + 2) persones.

 

Coordinació

Ana Cartanya Aleix Garcia
moc.liamgnull@aynatrac moc.liamtohnull@ualboinrocinu

 

Formulari

Formulari tancat

Places exhaurides

Aquest formulari s’obrira el dimecres dia 2 d’octubre a les 22.30 hores.