Skip to main content

Introducció

Pel 29 i 30 de juny plantegem una sortida el Pic d’Arriel (2.824m) a la vall de Tena. Es tracta d’un cim de figura esvelta i una zona bonica i poc freqüentada. Des del cim tindrem a la vista grans cims com el Balaitús, el Palas, Vignemale, Midi d’Ossau i d’altres. L’itinerari al principi coincideix amb el camí cap al refugi de Respomuso, però més tard es desvia per una vall cap a l’esquerra. El poble que queda més a prop és Sallent de Gállego. Es tracta d’una sortida 100% d’alta muntanya, amb un desnivell de 1.400 m i una grimpada que, encara que no difícil, té dos o tres passos de segon grau i algun pas exposat, per tant, no convé a les persones amb problemes de vertigen.

Sortirem dissabte al matí i una vegada allí farem una petita excursió, allotjament i visita de la part antiga del poble. Diumenge començarem ben aviat per fer el cim, arribar-nos en cotxe fins a l’embassament de la Sarra des d’on començarem l’ascensió.

L’ascensió és bastant completa en desnivell, distància i la laboriositat de la grimpada, per el que l’arribada a Barcelona pot ser entre les 9 i les 12 de la nit del diumenge. Per tant, qui no disposi d’aquest temps que no s’apunti.

Animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 29/06/2024
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimarts 4 de juny a les 22h.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte 29 de juny:

Sortirem al matí de Barcelona per dirigir-nos a Sallent de Gállego, a la Vall de Tena, Pirineu d’Osca. Dinarem en una zona de pícnic a prop de Biescas. Una vegada a Sallent de Gállego farem una petita excursió i després anirem a l’allotjament al mateix poble. Visita de la part antiga. El sopar podem fer-ho a l’apartament o bé fora, qui vulgui.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/circular-sallent-de-gallego-a-la-sarra-por-sendas-100490408

Diumenge 30 de juny:

Ens aixecarem ben d’hora i anirem amb els cotxes fins a l’embassament de la Sarra, on comença l’itinerari. Al link a part del track teniu una explicació detallada: https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/pico-arriel-2-824m-por-el-collado-de-la-soba-desde-embalse-de-la-sarra-13958844

I en aquest altre link podeu veure fotos del cim: https://danielmurmarin.blogspot.com/2022/08/martes-2-de-agosto-pico-arriel-2824-m.html

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança (preus 2024):
  sortida de 2 dies: 6,70 € sòcies. Per les persones no sòcies recàrrec de 4 € (9,70 €).
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dilluns prèvi a la sortida al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.

Informació

Material necessari:

S’ha de portar el dinar del dissabte, sopar del dissabte qui vulgui, esmorzar de diumenge, menjar d’atac del diumenge.

Llista de material específic que s’ha de portar a les sortides.

Botes de muntanya, convindria amb una mica de canya, ja que és terreny pedregós, barret pel sol, crema solar, piolet, grampons, aigua i tot l’habitual en una sortida d’alta muntanya. Ganyips i alguna cosa de menjar pel migdia.

Allotjament:

En un parell d’apartaments a Sallent de Gállego, uns 35 € per cap depenent de quants siguem. No ha sigut possible trobar cap alberg a la zona.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 12 (11 +1)  persones.
Coordinació

Rosa Salas
moc.liamtohnull@tracirsalas.airamasor
626890532

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida