Skip to main content

Presentació

Per tancar amb les sortides d’aquest any, dins del cicle de sortides de mitja muntanya, el proper dia dissabte 21 desembre i així poder gaudir d’una zona que tenim molt a prop i que ens ofereix un munt de possibilitats, us proposem un dia per Sant Llorenç del Munt.

Us animeu? Serà una sortida molt maca i divertida.

Sant LLorenç del Munt i Serra de l’Obac és un massís format principalment per conglomerat i es divideix en dues zones principals i separades pel Coll d’Estenalles. Per una banda Sant Llorenç del Munt amb el seu cim més alt, La Mola, seguida pel Montcau, i per una altra, la Serra de l’Obac amb Castellsapera com la cota més alta.

La zona va ser declarada Parc Natural a l’any 1987.

És un massís amb formes i paisatges molt diversos. L’erosió ha modelat una orografia molt escarpada, plena de cingles, torrents i rieres que formen un relleu molt similar a la veïna Montserrat. I a nivell subterrani, l’aigua ha format un impressionant conjunt de coves i avencs.

Molta gent relaciona sempre a Sant Llorenç del Munt amb La Mola, però a més d’això que és una icona del parc, té un munt d’indrets sorprenents, diversos i amb diferents tipus de dificultat.

Nosaltres farem un recorregut per alguns d’aquests indrets, no pujarem a La Mola, però una part de l’itinerari passarà molt a prop.

Aquí està la proposta. Animeu-vos!


Dissabte dia 21

Des de Terrassa agafarem la carretera que va a Castellar del Vallés i després continuarem direcció Sant Llorenç Savall. Abans d’arribar al poble, agafarem una sortida a l’esquerra que ens endinsarà en la Vall d’Horta. En uns minuts estarem al pàrquing del Marquet de les Roques, on deixarem els cotxes.

Des d’aquí començarem la pujada que passant per la Font del Llor ens portarà al Collet del Llor. En aquesta zona ja començarem a gaudir de boniques panoràmiques d’aquesta part del parc.

Continuarem per un corriol que fa un recorregut pels peus del Montcau i que ens portarà a la zona de les Roques de la Coca, que estan situades just davant de la seva vessant nord. Per la seva exposició a les ventades, les pluges i les gelades, aquestes roques han estat molt afectades per l’erosió el que fa que s’hagin obert diversos forats curiosos i una balma que arriba a tenir dos metres de fondària.

Passarem després per la vessant est del Montcau per arribar a una de les coves més conegudes i importants del massís: la cova Simanya. Aquesta cova té un recorregut total de 372 m oberts, distribuïts en quatre galeries. La presencia permanent d’aigua ha contribuït a que la cova estigués habitada intermitentment des del Neolític.

Continuarem per corriols que deixaran a banda i banda diferents formacions com la Roca de l’Abadessa, El Gegant, El Paller, l’Agulla Mitjana i Petita, fins arribar a una de les curiositats geològiques més impressionants del parc: la Roca Encavalcada. És un pont natural penjat a gran alçada sobre el salvatge sector de les Fogueroses. A més, la seva alçada coincideix amb la del cingle que té davant a la carena del Pagès, fet que ha contribuït a facilitar la seva visió i a convertir-la en un símbol.

Continuarem camí per arribar primer, a la Font de la Flavia i una mica després a la zona de Els Obits.

Els Obits són un conjunt de Balmes i petites cavitats situades al peu del cingle del turó dels Obits. Al llarg d’uns 130 metres s’obren vuit boques d’escassa profunditat, però que en el seu conjunt sumen uns 100 metres de recorregut.

Després de gaudir d’aquesta zona, continuarem per arribar a la Carena del Pagès en la zona de Les Pinasses per fer un tros fins el Morral del Drac i després dirigir-nos baixant per la canal del mateix nom, a Santa Agnès.

És un lloc molt interessant del massís, ja que es tracta d’una cavitat on, a més, de trobar-hi les ruïnes del que fou un antic convent, podem observar dins la cova de Les Piques, un conjunt de piques naturals, que generalment estan plenes d’aigua.

Finalment seguirem baixant per la canal fins arribar a la Vall de Mur i més endavant al Marquet de les Roques, completant així una bonica ruta circular.

 

Material

  • Roba i calçat adequats per a una sortida de mitja muntanya hivernal.
  • Aigua suficient
  • Dinar.

Requisits

  • Disposar d’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat (qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club). Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
  • Cal tenir una bona forma física, adequada per a la exigència de la sortida.
  • Puntualitat!!
  • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

 

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
  • La coordinació de la sortida podrà vetar la participació a l’activitat de persones que no tinguin els requisits físics i tècnics que es demanen per aquesta activitat.
  • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.
  • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec.
  • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 

Altres dades

  • Anirem en cotxes particulars.
  • El preu del combustible de tots els cotxes que utilitzem el repartirem a parts iguals entre els assistents, es comptarà a 0,18 € el km.
  • Ens trobarem el dijous 19 de desembre a les 21.00 hores al Club per fer la reunió. Les persones que hagin de fer l’assegurança temporal han d’anar una estona abans.
  • Parlarem dels horaris, de l’organització dels cotxes, de les rutes, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.

 

Coordinació

 

 

Laura
667689957

moc.liamgnull@07.bzereparual

 

Formulari

Aquest formulari s’obrirà el dimecres 11 de desembre a les 22,30 apox.