cegracia@cegracia.cat | (+34) 93 237 86 59

06 Sortida Mitja – Montsant IV – 23, 24 novembre

By 11 novembre, 2019CEG, Destacat, Muntanya

Presentació

Els propers dies 23 i 24 de novembre, dins del cicle de sortides de mitja, us proposem una sortida a la Serra del Montsant, aquesta serra és tot un símbol pel Priorat i per a les comarques tarragonines. Declarada Parc Natural a l’any 2002, és un massís compacte, amb la major part del seu perímetre emmurallat per cingleres i amb una diversitat de paisatges espectacular.

Aquest any és la quarta edició consecutiva de sortides de mitja muntanya per aquesta serra i per això, la nostra proposta és fer una mini-travessa per continuar coneixent i gaudint dels magnífics indrets que ens ofereix.

 

 

Dissabte 23  (Margalef – Rovellosa – Serra Major – Albarca)

Sortirem aviat de Barcelona per dirigir-nos a la població de Vilanova de Prades on farem una paradeta per esmorzar. Després continuarem fins al Pantà de Margalef, on deixarem els cotxes.
La ruta comença al Pantà de Margalef i continua ascendint per la zona del Barranc de la Coma Closa i passant pel grau de la Rovellosa on hi ha una grimpadeta molt senzilla de 3 o 4 metres . Una vegada passada la Cogulla passarem per sobre el Clot del Cirer per arribar al Piló dels Senyalets, segona cota més alta de la Serra del Montsant (1.107 metres).
Continuarem la nostra ruta per la Serra Major fins trobar el GR174-1 que seguirem una estona, per després deixar-lo i passar per la Roca Corbatera, el cim més elevat del Montsant (1.163 m). Gaudirem de molt bones vistes per sobre els Cingles de Sant Joan. Més endavant tornem a enllaçar el GR que finalment ens portarà a Albarca, on passarem la nit al Refugi Montsant.

 • Distància aprox. : 18 Km.
 • Desnivell positiu aprox. : 900 m.

Track de la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/margalef-albarca-per-la-serra-major-43212179

Tenim una proposta especial per fer després de sopar!
Com que la Serra del Montsant gaudeix d’un cel excel·lent degut a la poca contaminació lumínica, és un lloc excepcional per fer activitats i observacions astronòmiques. Ja fa temps que s’organitzen activitats d’aquest tipus en aquesta zona privilegiada de Catalunya. És per això que hem pensat en fer una activitat dirigida d’observació amb telescopi i així gaudir d’una altra manera de la bellesa d’aquest indret.  Ja s’informarà als apuntats del detall de l’activitat, horari i preus.

Us deixem un enllaç per a què us agafin més ganes de venir! https://www.bocafoscant.org/bona-nit-observacio-amb-telescopi

 

Diumenge 24  (Albarca – Toll de l’ou – Serra Major – Grau de la Taverna – Margalef)

Sortirem d’Albarca per fer una ruta diferent a la del dia anterior i  tornar al punt de partida en Margalef, completant així una petita travessa.
Començarem passant per la zona del Pla del Teix per a buscar el Grau de la Mare de Déu del Montsant i arribar a la ermita de Santa Maria del Montsant. Després continuarem el camí que va pel Barranc dels Pèlags i passarem a prop de la zona de les Coves Fredes, fins arribar a un dels indrets més macos de la serra: el Toll de l’Ou. Indret format per diverses bassetes excavades a la roca i unides per diverses cascades que gairebé tenen aigua tot l’any.
Agafarem després un tros del GR174 que passant per la Cova de l’Ós, ens portarà al camí de la Serra Major. En aquest punt repetirem parcialment el camí fet el dia anterior fins arribar al Barranc de la Taverna (on podrem veure una balma i un teix mil·lenari), i baixarem fins al Pantà de Margalef.

 • Distància aprox.: 19 Km.
 • Desnivell positiu aprox.: 750 m.

Track de la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/albarca-margalef-pel-toll-de-lou-43212477

 

Allotjament

Refugi Montsant (Albarca)

https://www.turismepriorat.org/es/organizate/alojamientos/refugi-dalbarca

Ja s’informarà a les persones que s’apuntin a la sortida de les condicions i totes les dades per la pernocta al refugi.

Material

 • Roba i calçat adequats per a les característiques de la sortida
 • Aigua suficient
 • Protecció solar
 • Dinar de dissabte i diumenge

 

Requisits

 • Disposar d’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat (qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club). Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal tenir una bona forma física, adequada per a la exigència de la sortida.
 • Puntualitat!!
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.

 

Condicions generals

 • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
 • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
 • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
 • La coordinació de la sortida podrà vetar la participació a l’activitat de persones que no tinguin els requisits físics i tècnics que es demanen per aquesta activitat.
 • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.
 • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec.
 • M’he informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me amb suficient capacitat per participar-ne a la activitat.

 

Altres dades

 • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge dels cotxes el repartirem a parts iguals entre els assistents, i es comptabilitzarà a 0,18€/km.
 • L’excursió es limita a 20 persones (18+2).
 • La reunió la farem el dijous 21 a les 21 hores al Club. És molt important que les persones que han de fer l’assegurança temporal, han d’estar al Club una mica abans per fer la tramitació.
 • Parlarem dels horaris, de la organització dels cotxes, de les rutes, meteorologia, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.
 • Deixem els nostres mòbils i adreces de correu electrònic per qualsevol consulta:

 

Coordinació

Silvia Laura

moc.liamgnull@giorfaivlis

moc.liamgnull@07.bzereparual

659039688

667689957

 

Formulari