Skip to main content

Introducció
El cap de setmana del 25 i 26 de novembre us convidem a acompanyar-nos a la Cerdanya a fer dues excursions per diferents zones d’aquesta bonica comarca. Dissabte ens acostarem al Refugi de Malniu per iniciar des d’allà l’ascensió al Pic Farinós (2591 m), i posteriorment fer una activitat divertida i entretinguda, i diumenge, després d’haver dormit i descansat al Refugi que té el Club a la Molina, ens arribarem fins a Arànser per a fer l’ascensió al Pic de Perafita i al Pic Monturull, units per una bonica i divertida cresta.

Vinga, animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 24/11/2023
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres 15 de novembre a les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Divendres 24 de novembre:

Donem l’opció de sortir a la tarda (hora a convenir entre els participants) per anar a dormir al Refugi de la Molina.

Dissabte 25 de novembre: Pic Farinó.

Pels qui no hagin pogut venir a dormir la nit de divendres al Refugi de la Molina, dissabte quedarem ben d’hora ben d’hora a Fabra i Puig per pujar fins a Meranges. No pararem per esmorzar. En aquesta petita població ens trobarem els qui venen de Barcelona amb els que hagin dormit a La Molina per a dirigir-nos cap al Refugi de Malniu. Deixarem els cotxes al pàrquing del refugi (4 € per cotxe) i des d’allí iniciarem l’ascensió cap al Pic Farinós. Quan acabem la sortida, recuperarem forces tot dinant el que cadascú hagi portat, i iniciarem la segona part de la jornada, amb una activitat que us tenim preparada. En finalitzar-la, ens dirigirem al refugi de la Molina. Un cop instal·lats, estarem preparats per anar al Restaurant el Brezo, on soparem.

Diumenge 26 de novembre:Perafita i Monturull.

Ens llevarem d’hora per esmorzar una miqueta, recollir el refugi deixant-lo tant net com l’hem trobat, i partir cap a Arànser. Deixarem els cotxes a l’estació d’esquí de fons i començarem a escalfar les cames per una pista fins arribar al pla de les Pollineres. Havent fet aquests primers 4 km, continuarem progressant fins a arribar als Estanys de la Pera. Els vorejarem, i seguirem cap amunt fins a arribar al Perafita (2.753 m). Un cop al cim, veurem el nostre proper objectiu, el Monturull. Aquests dos cims estan units per una cresta divertida i entretinguda, no apta per persones amb vertigen. Un cop al Monturull, retornarem fins als estanys sense haver de passar novament per la cresta i desfarem el camí fins a les Pollineres per posteriorment arribar als cotxes caminant per la pista que hem fet al matí.

Track ruta: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/pujada-al-perafita-i-al-monturull-desde-lestacio-desqui-daransa-107506037

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança: per la sortida és de 15,4 € sòcies (preu actualitzat) més 4€ no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dimecres 4 d’octubre al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

Àpats: s’ha de dur l’esmorzar i el dinar de dissabte i diumenge. El sopar de dissabte, el farem al Restaurant El Brezo, situat a 5 minuts caminant del Refugi. Dissabte, NO es pararà a mig camí per esmorzar. Informar-vos als que pugin divendres, que NO encarregarem taula a cap restaurant. Recordem que al refugi hi ha cuina per fer el sopar. També hi ha una cafetera de càpsules Nespresso. Si vols cafè, porta una càpsula.

Per a la sortida, s’ha de portar: frontal, brúixola, àpats indicats a l’apartat: Àpats, aigua suficient per a cada sortida, roba adequada per a fer una activitat a l’aire lliure a més de 2000 metres a finals de novembre (roba d’abrigar). És recomanable dur pals, gore tex, bota de canya mitja. Us indicarem el dia de la reunió, si és necessari portar grampons i piolet.

Allotjament:

Es dormirà al Refugi de la Molina. El cost per pernocta és de 6 € per als socis, i 15 € pels NO socis. Haurem de dur sac de dormir o sac llençol. És recomanable dur funda de coixí. Al refugi hi ha mantes a la nostra disposició. Necessitarem saber si vens a dormir una nit o dues nits.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km. El càlcul de la benzina es farà anant per la C17 i la collada de Toses. Si els ocupants d’algun cotxe volen passar pel peatge de Manresa (9 €) i el túnel del Cadí (13,48 €), el cost d’ambdós peatges seran assumits pels integrants del vehicle.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 16 (14+2)  persones.
Coordinació

Carolina Vilà (moc.liamgnull@27.alivlorac)
Ricard Campos (moc.liamgnull@77sopmacikcir)

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida