Skip to main content

Quaderns de ruta

Descripció

Un grup de companys del CEG varem programar, temps enrere, una sortida per cobrir un forat al calendari muntanyenc d’enguany.Després de diverses propostes, al final, vam triar anar al Posets/Llardana ( Parque Natural de Posets-Maladeta al Pirineu Cental ) i pujar per la ruta clàssica des de la població d’Eriste.

Resolts els temes logístics vam marxar divendres cap a Benasque on ens vam allotjar a La Escuela de Montaña.Dissabte, a primera hora del matí, vam encetar la ruta que ens duria a assolir el segon cim més alt del Pirineu.La marxa (PR-HU 36 i GR11.2), des de l’aparcament de l’Espigantosa, ens va portar por indrets força bonics fins a arribar al refugi Angel Orús. Un cop passat aquest, el paisatge es va tornar salvatge i espectacular alhora.Progressarem constantment passant pel Barranc de Llardaneta fins a la mítica Canal Fonda. Aquesta amb, encara, força neu … que ens va facilitar la pujadaArribats al Collat del Diente de Llardana, on ens aturem una estona per menjar uns ganyips i agafar forces, encetem la darrera i forta pujada cap a la cresta i el cim.Un repte més assolit sense incidents i amb bon sabor de boca. Dos dels nostres companys vam coronar el seu primer 3 mil.La baixada, per la mateixa ruta de l’ascens, va estar marcada, en algun tram, per una pluja no gaire intensa (però suficient per acabar molls) i també amb una miqueta de pedra.

Com a curiositat vàrem sentir un despreniment de roques, sense conseqüències per a nosaltres.

Activitat duta a terme per: Anna, Laia, Jordi, Marc, Xecs i Javier, socis de la secció de Muntanya CEG

Informació

Condicions generals

⭐⭐⭐ (regulars)

Tipus d’activitat

Alpinisme

Data

17 de juny de 2023

Localització

Posets / LLardana = 3369 mCoordenades = 42°39′16″N – 0°26′07″EDesnivell positiu = 1850 m aprox.Desnivell negatiu = 1850 m aprox.