Diem que una activitat de muntanya és inclusiva si:
- Disposem de voluntaris que han realitzat algun tipus de formació o que tenen experiència en l’assistència a persones amb algun tipus de dificultat.
- Disposem del material d’assistència i guiatge adequat al tipus de sortida.
- La sortida ha estat preparada o revisada per garantir que les dificultats que es puguin trobar siguin superables per a tots els participants.
- Les persones participants venen disposades a aportar la seva experiència i voluntat, tant per part dels voluntaris sense dificultats específiques com de les persones que necessiten ajuda i exposen què necessiten.
En tots els casos, s’entén que els participants han d’estar en la forma física suficient per realitzar la sortida i han de disposar de l’equipament adequat per a la sortida proposada.
Quins tipus d’assistència podem oferir en una sortida de muntanya inclusiva?
Tot i que ens anirem formant i ampliant els recursos a oferir, ara per ara podem oferir assistència en sortides de muntanya a persones amb les dificultats següents:
- Baixa visió en diferents graus o ceguesa
- Dificultats d’audició que es puguin superar amb un acompanyant dedicat (personal)
- Dificultat lleu de mobilitat que es pugui superar amb Barra Direccional o amb una cinta i mosquetons lligats a la motxilla com a punt d’equilibri.
- Pors i fòbies en situacions específiques (vertigen, pas d’obstacles, ponts…)
Escriu-nos a tac.aicargecnull@oisulcni explicant-nos el teu cas i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te com et podem ajudar.
La limitació del nombre de voluntaris i el material de què disposem fan que les places per a les persones amb necessitat d’assistència siguin reduïdes. Indica’ns quin és el teu cas en el formulari d’inscripció i et confirmarem l’assistència en el menor temps possible.