Skip to main content
Quan:
4 juny, 2022 – 6 juny, 2022 tot el dia
2022-06-04T00:00:00+02:00
2022-06-07T00:00:00+02:00
On:
Sagunt
Preu:
160€-200€
Contacte:
Secció Senders

Nova sortida de la secció de Senders!
(més informació sobre el grup clicant aquí)

 • Dates: 4, 5 i 6 de juny del 2022/3/2022
 • Duració: 3 dies
 • Lloc de trobada:

  Al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)

 • Hora de trobada: 6:45 (l’autocar sortirà a  les 7:00 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les set i les vuit del vespre de dilluns.

Descripció i ruta

Farem una ruta cada dia:

Dissabte 4 de juny

 • Ruta: Albalat dels Tarongers
 • Distància: 13 km
 • Desnivell: +/- 650 m
 • Durada efectiva: 4h 30 min.

Sortirem de Barcelona fins Albalat dels Tarongers. Hi tenim uns 340 km per Autopista. Comptem unes 4h parant a esmorzar.

Arribats a Albalat, seguirem el PR-CV-318 pel Parc Natural de Serra Calderona. El recorregut circular té diversos punts d’interès, com ara, el Barranc de Pijol, la bonica Font de la Murta, la pujada al Xocainet (442 m) i a la Muntanya Redona (429 m)

Passarem pel Barranc de les Merles i per la Via Verda “Ojos Negros”, i de tornada cap a Albalat. En un punt d’aquest recorregut, pararem a dinar.

A la tarda, l’autocar ens durà a l’hotel, situat al Puig de Santa Maria, on ens instal·larem a les habitacions i disposarem de la tarda lliure.

Sopar i dormir a l’hotel.

Download file: SAGUNT_Albalat-dels-Tarongers.gpx

Descarrega el mapa

Diumenge 5 de juny

 • Ruta: Castell de Sagunt
 • Distància: 7,8 km
 • Desnivell: +/- 195 m
 • Durada efectiva: 3h.

Després d’esmorzar a l’hotel, sortirem en autocar en direcció a Sagunt, on farem un bonic recorregut circular pels punts més emblemàtics de la ciutat. Començarem al Parc del Monestir Medieval, seguirem cap a l’Ermira de Sant Miquel i la Porta Ferrissa.

Tot seguit, sortirem pel carrer de Vista Alegre, per agafar l’anomenada Senda dels Lladres, que ens durà fins a la Porta Sud del Castell de Sagunt. Des d’aquí, seguirem cap al Mirador de la Calderona i baixarem cap al Clot del Moro i fins el riu Palancia, on contemplarem l’Assut romà i medieval.

Ja a l’altra banda del riu, pujarem fins a l’Ermita de Sant Cristòfol i, de baixada cap a Sagunt, seguirem el traçat de la Via Augusta, fins a tornar a travessar el riu Palancia, que anirem seguint fins arribar de nou al punt de partida.

Dinar per concretar al mateix Sagunt o a l’hotel. Tarda lliure.

Sopar i dormir a l’hotel.

Download file: SAGUNT_Castell-de-Sagunt.gpx

Descarrega el mapa

Dilluns 6 de juny

 • Ruta: El Grau Vell
 • Distància: 12,9 km
 • Desnivell: +/- 42 m
 • Durada efectiva: 4h.

El Grau Vell és el nom de l’antic port de Sagunt. Des dels temps dels grecs, ja es va establir un potent nucli comercial que s’ha mantingut al llarg dels segles. A l’edat mitja, aquest punt era l’únic port autoritzat per embarcar i desembarcar mercaderies d’aquest zona, i estava fortament protegit i fortificat per evitar atacs de pirates i de tota mena.

Un com esmorzats al mateix hotel, ens dirigirem en autocar a l’entrada del recinte del Grau Vell, on podrem admirar les restes de les torres de defensa que protegien l’indret. Seguirem pel Marjal dels Moros, seguint la línia de la costa, fins arribar a un observatori d’aus, des d’on anirem terra endins, fins a la llacuna del Fartet.

Des d’aquí, iniciarem el camí de retorn per l’interior, travessant els Marjals, on trobarem diversos punts d’observació d’aquest vell paratge.

Al final del recorregut, ens recollirà l’autocar per tornar a l’hotel, dinar i iniciar el retorn cap a Barcelona.

Download file: SAGUNT_Grau-Vell.gpx

Descarrega el mapa

Requisits

 • Material necessari:
  mascareta obligatòria. Cal portar també aigua, fruita. esmorzar i dinar de carmanyola del primer dia. També recomanem gel hidroalcohòlic i bastons de senderisme. Material de muntanya preveient canvis de temps, pluja i vent.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament:

  Olympia Hotel Ronda II, El Puig de Santa Maria (prop de Sagunt)

 • Límit de places:
  Màx. 30 places
 • Preus:

  Socis: 160€ – Socis, sense Llicència Federativa: 175€
  No socis: 200€

Informació important

Com puc reservar la plaça?

ATENCIÓ: PLACES EXHAURIDES!

Si has reservat una plaça en aquesta sortida assegura’t que, ABANS DEL 2 DE MAIG, hagis fet el pagament a compte de 80€, a través d’una transferència, com s’indica més avall.

En els propers dies, ens posarem en contacte amb tots els que heu reservat plaça per fer-vos arribar l’enllaç al formulari d’inscripció. En aquest formulari hi podreu introduir la resta d’informacions que ens cal per a la sortida.

Si has quedat fora de la convocatòria, ens pots fer arribar un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, per a la llista d’espera, per si de cas es produeix alguna baixa.

Pagament:

s’ha de realitzar al compte de Senders. Teniu dues opcions:

 1. com a pagaments a “Tercers” per La Caixa (codi d’entitat: 0107938)
 2. o per transferència bancària al compte: ES 03 2100 0850 1202 00 38 5140

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic.

   IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.