Skip to main content

Nova sortida del grup de Senders🍊

 • Inici:  18 de febrer del 2024
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  6:00 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps).
 • Hora de trobada: 7:00 (l’autocar sortirà a les 7:15 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Material necessari: Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. Calçat en bon estat. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: No hi ha pernocta.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Número de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Seguim amb el GR-7, fent una combinació de les etapes 11 i 12 d’aquest GR. Com ja vam dir, hem escollit aquest GR ja que és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament el 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va seguir al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó. 

Com veurem, aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes d’interior que, a poc a poc, anirem coneixent millor. 

En aquesta etapa 11-12, anirem de Rubió fins al Pantà de Tous, travessant la comarca de l’Anoia. Us proposem una opció CURTA i una de LLARGA.

LLARGA:

Distància: 17,6 km
Desnivell: +430/-550 m
IBP: 58 (moderada)

CURTA:

Distància: 11,2 km
Desnivell: +260/-420 m
IBP: 41 (fàcil)

Com recordareu, l’etapa anterior acabava al Refugi del Mas del Tronc, però, per poder arribar a un punt accessible per a l’autocar, vam fer els tres primers quilòmetres de l’etapa 11. Com també en aquesta etapa hem optat per adaptar una mica el traçat per evitar trams excessivament llargs per carretera, hem unit les etapes 11 i bona part de la 12, en un nou traçat força atractiu.

Passada la meitat del recorregut, trobarem el poblet de Clariana, on finalitzarà la versió curta de l’excursió, per als que no tinguin tantes ganes de caminar. Així i tot, cal dir que l’etapa completa tampoc és excessivament complicada ni dura.

Començarem a caminar a Rubió i, sempre en direcció sud. Després de travessar el Pla de Rubió, arribarem a Torredenuça on, a la font del mateix nom, trobarem una zona de pícnic, on podem fer la Mandarina.

Seguirem caminant pels Plans del Traver, just al caire d’una cinglera amb vistes a llevant, sobre una extensa part de l’Anoia. Poc després, arribarem a l’Hostal del Ganxo, per on travessarem el Riu Anoia, que dona nom a la comarca. Aquí travessarem també l’autovia A2.

Haurem arribat al punt més baix del recorregut, superant un desnivell negatiu d’uns 300 metres. Aquest és també el punt correspon al final de l’etapa 11 del GR-7. Haurem cobert una distància de 7 km, així que seguirem caminant per l’etapa 12, en direcció sud-oest.

Sortirem de la profunda vall de l’Anoia per una curta, però forta pujada que ens durà al Pla de les Alzinetes. Aquí trobarem l’ermita de Sant Julià de les Alzinetes i, poc més endavant, la de Sant Narcís, al costat del Mas Jordà. El camí va fent pujades i baixades menys rellevants, per superar la llera de diversos torrents generalment secs, fins a arribar a Clariana, final de la caminada CURTA d’aquesta sortida.

Per als que vulguin fer la versió LLARGA de la sortida, seguirem ara en direcció sud-est per una forta rampa que ens durà, en mig quilòmetre, al Coll de la Creu, just a sota del Castell de Clariana. Decidirem segons el temps si ens hi arribem. En aquest punt haurem de seguir uns 500 m per la carretera de Clariana.

Agafarem el camí que ens durà a Cal Pau Llarg i a la plana del Solà de La Nou. Poc després, iniciarem una sèrie de trams de baixada que ens portaran fins a la carretera de Montblanc a Igualada, que creuarem. Al cap de poca estona, deixarem el traçat del GR-7 per dirigir-nos cap a la presa del Pantà de Tous, on ens estarà esperant l’autocar per tornar a Barcelona.

Els tracks que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

Ruta llarga

Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que ja no acceptem pagaments per transferència. La inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT.

 • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
 • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça (generalment, no serà abans del divendres de la setmana anterior a la sortida) ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres de la setmana anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 15 €
 • Socis virtuals: 21 €
 • No socis: 25 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 32 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 40 €
 • No socis, més assegurança: 44 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No s’acceptaran transferències com a pagament.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals de la sortida:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!