Skip to main content

Senders: 3 dies a la Sierra de Arcos (Terol)

Quan:
18 maig, 2024 – 20 maig, 2024 tot el dia
2024-05-18T00:00:00+01:00
2024-05-21T00:00:00+01:00

Nova sortida del grup de Senders🍊

 • Dates:  18 al 20 de maig del 2024
 • Durada de l’activitat: tres dies
 • Durada efectiva de l’activitat:  diverses caminades amb durades entre 3 i 5 hores
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 6:30 (l’autocar sortirà a  les 6:45 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre del dilluns 20.
 • Material necessari: Cal portar aigua suficient per a jornades caloroses, fruita pel camí i esmorzar (pararem durant el viatge d’anada amb autocar) Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut del primer dia. Calçat en bones condicions. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveient possibles canvis de temps.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: Hotel Sierra de Arcos (Terol)
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al diumenge 14 d’abril a les 24 h, o fins que s’esgotin les places d’autocar.
 • Nombre de places: 50
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg

Descripció i ruta

Us proposem una sortida de 3 dies cap a la Sierra de Arcos, prop d’Andorra (Terol) poble on ens allotjarem a l’Hotel Sierra de Arcos. Al llarg d’aquests tres dies, farem 3 caminades i una visita cultural. Us n’expliquem els detalls:

Dissabte 18 de maig

Sortirem de Barcelona una mica d’hora (6:45) El viatge durarà al voltant de 4h, amb les mínimes parades per esmorzar i anar als serveis. Preveiem arribar a Ariño, punt d’inici de la primera jornada, cap a les 11h.

Recordeu que aquest dia ens hem de portar dinar de carmanyola. La resta dels dies, menjarem a l’hotel o amb menjar proporcionat per l’hotel.

Des d’Ariño, agafarem una pista que va a buscar la ribera del riu Martin. Al cap de 2 km, creuarem una passera i passarem per sota una paret vertical on a dalt hi ha el Torretón i el poblat ibèric de San Pedro amb ruïnes d’un castell on, a les seves pedres, es poden veure fòssils. La pujada és per una pista mal asfaltada d’1,6 km i 100 m de desnivell. Seguint pel mateix lloc, arribarem a l’Ermita de San Pedro, i en 1 km i 70 m de pujada, a la Sima de San Pedro, un espectacular forat amb aigua al fons. Pel mateix camí es baixa fins al riu Martin, que travessarem per un pont per arribar a l’A-1401, on ens recollirà l’autocar.

Abans d’arribar a Ariño hi ha una zona on es poden veure petjades a la roca que es diu que són de dinosaures. Un cop retornats a Ariño, farem una visita al Museu de la Mineria, creat pels mateixos miners quan van tancar la mina de Ariño. Ells ens faran una visita guiada.

D’aquesta caminada, us oferim la possibilitat de fer una versió CURTA, sense pujar al Poblat Ibèric. Les característiques de les dues opcions, són:

LLARGA

 • Distància: 10,8 km
 • Desnivell: +300/-275 m
 • IBP: 43

CURTA

 • Distància: 7,7 km
 • Desnivell: +185/-170 m
 • IBP: 31

Després de la visita, anirem cap a l’hotel, on farem els tràmits d’arribada i ens prepararem per sopar al mateix hotel.

Diumenge 19 de maig

Després d’esmorzar a l’hotel, recollirem unes bosses de pícnic amb el dinar, pujarem a l’autocar, i ens dirigirem cap a Albalate del Arzobispo, desviant-nos cap a la carretera d’Ariño. Poc abans d’arribar-hi, trobarem un pont penjant i una àrea d’esplai. Aquí iniciarem la nostra caminada.

Després de travessar el pont, agafarem el GR-262, que ve d’Ariño, i anirem agafant alçada sobre del riu Martin. Al cap de 1km, veurem a l’altre vessant, l’espectacular Santuari de Nuestra Señora de Arcos, actualment en un estat força precari..

Des d’aquest punt, surt un sender (recorregut opcional) que puja sobre un espadat on hi ha unes tombes antropomòrfiques medievals. Continuarem pel vessant dret del riu, fins a les cases de Los Bataneros. Més endavant, travessarem el riu per la A-1401, pel pont de Batán, i entrarem als estrets del riu Martin.

Es tracta d’una zona de parets verticals, coves i abrics a sota la roca. Primer es troba la Cueva de Los Grabados. Seguirem cap al Mirador de los Chaparros i el Abrigo de Los Chaparros,  on uns panells ens informaran de les pintures rupestres.

Més endavant, trobarem una àrea recreativa on podrem dinar.

Després, seguirem el recorregut travessant el riu dues vegades per unes passeres metàl·liques, i arribarem a la part més estreta del congost. Aquí trobarem alguns trams protegits per baranes, i alguna escala.

Arribarem al Abrigo de los Estrechos i seguirem remuntant el riu fins al Mirador de los Estrechos, des d’on s’albira una central elèctrica en desús. Des del mirador, anirem a trobar una pista que ens durà a Albalate, on disposarem de temps lliure per visitar la població.

Us interessarà saber que Albalate del Arzobispo està catalogada com a conjunt historicoartístic. Els seus carrers ens recorden el seu passat musulmà, on podrem admirar la torre mudèjar de la seva església i el castell gòtic que corona la població.

També en aquesta ocasió disposem d’un recorregut CURT que, des de la zona de pícnic on preveiem fer el dinar, tornarà enrere, seguin per l’altra riba del riu Martín, cap al pont de Batan, on els recollirà l’autocar.

Aquestes són les característiques de les dues variants:

LLARGA

 • Distància: 13,7 km
 • Desnivell: +175/-285 m
 • IBP: 40

CURTA

 • Distància: 8,7 km
 • Desnivell: +95/-140 m
 • IBP: 29

Acabada la visita a Albalate, tornarem cap a l’hotel d’Andorra, i disposarem de temps lliure, fins a l’hora de sopar.

Dilluns 20 de maig

Per aquest dia, hem preparat una caminada curta, ja que hem de tornar a dinar a l’hotel i fer el viatge de tornada cap a casa.

Després d’un curt recorregut en autocar, iniciarem la caminada cap al Barranc de Valdoria i el Rincon del Gorgo. Es tracta d’una caminada circular, amb un tram comú de pujada i baixada. Pujarem primer entre camps d’oliveres, tot passant per alguns masos. El camí ens portarà per dins d’unes escletxes a la roca, fins al Rincón del Gorgo. Després seguirem per sota una cinglera, fins a un camí que puja fins a la presa del petit embassament de Valdoria, on es pot accedir per un forat a la roca. A la tornada, desfarem bona part del mateix camí, fins a arribar al punt de recollida de l’autocar.

Les característiques d’aquesta ruta, són:

 • Distància: 8,2 km
 • Desnivell: +180/-100 m
 • IBP: 31

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que la inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT.

 • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
 • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o en la data indicada en la publicació de la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 175 €
 • Socis virtuals: 185 €
 • No socis: 195 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 193 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 209 €
 • No socis, més assegurança: 219 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No pagueu fent transferències al compte de Senders. No es comptabilitzarien i quedaria la inscripció com no completada, amb el risc de perdre la plaça.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Participa en la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!