Skip to main content

Repte #100anys100vies

Descripció

Aprofitant el festiu del dilluns de Segona Pasqua i agafant-nos també el divendres a les corresponents feines, ens trobem amb 4 dies per a desenvolupar activitat escaladora o alpinística. La il·lusió estava posada en els Alps, però hi ha vegades que Zeus no ens ho posa fàcil per accedir a les muntanyes properes a l’Olimp, ISO elevada, pluja i tempestes de tarda. Sospesem les alternatives, Pirineus sota les mateixes condicions, sembla que paga la pena anar cap al sud, però no volem patir la calor, resultat un indret famós per les seves fissures i prou allunyat per a viure el viatge: Galayos.Com a primera experiència a l’indret, cercarem les clàssiques amb un format que ens agrada molt, camp base i successives escalades.

Escalades realitzades:

Via Cara Oest al “Pequeño Galayo”, de grau IV+ rematem amb petita variant al cim que voltarà el 6a+.Via Underground-Malagón al “Torreón”, de grau V+ obligat. Resulta la gran clàssica a l’agulla imponent que predomina sobre el conjunt, malgrat ser més baixa que alguna de les seves companyes. Escalada exigent amb bona autoprotecció i que et deixa sobre un cim impressionant des d’on s’haurà d’enfrontar un ràpel de vertigen.Encadenament de la Via “Oeste Clásica” (grau V) al “Pequeño Galayo” i Via “Gran Diedro” al “Gran Galayo” (grau V). Bona activitat per a recórrer dos dels cims emblemàtics d’aquest lloc màgic.

La fabulosa imatge aèria de l’agulla es obra del fotògraf Victor Barro (fotosconletra.com)

Ens hem deixat feina per fer en aquest lloc que ens ha agradat força pel bon ambient d’escaladors, la qualitat de les vies d’autoprotecció i les sensacions viscudes.  Amunt! i Visca el GEDE!

Activitat realitzada per Oriol Lecha, Imanol Montero i Jose Lloret

Informació

Condicions generals

⭐⭐⭐⭐⭐ (molt bones)

Tipus d’activitat

Escalada

Data

3-6 de juny de 2022

Localització

Los Galayos (Serra de Gredos)