Skip to main content

El dijous 22 de novembre tenim el goig de comptar amb l’audiovisual “Kerepakupai Merú” d’en Josep M. Parareda i Serra i na M. Rosa Aregall i Presseguer.

En aquest ens expliquen l’expedició que vàren fer a l’Auyantepui, el tepui venezolà per on baixa, entre les seves parets tallades, el salt d’aigua més alt del mon: el famós Salt Àngel.

El reportatge mostra l’ascens a l’Auyantepui des d’Uruyen, travessant la seva superfície fins el Salt Àngel, el descens per aquest salt en ràpel i l’arribada a Isla Ratón navegant amb “curiara” pels rius Churun i Carrao fins a Canaima.

Aquest periple no s’ha fet més de 15 vegades i aquesta és la primera expedició espanyola que l’ha fet. A més són les quartes dones al món que l’han realitzat.

Els tepuis són uns grans altiplans de pedra amb parets i penya-segats rectes que s’aixequen amb majestuositat al mig de la sabana venezolana i el seu aspecte és inaccessible. La base està coberta per una densa selva que es va transformant a mesura que l’alçada modifica el clima i les condicions. La seva superfície està formada per immenses planícies on els anys, el vent i l’aigua han modelat les formes més increïbles que puguem imaginar.

Us esperem a conèixer els tepuis i a reviure amb ells aquesta aventura!!!

Dijous 22 de novembre de 2012

Hora: 21h

Lloc: Club Excursionista de Gràcia