Skip to main content

Presentació

Pel proper cap de setmana 6-7 d’abril, dins del cicle de sortides de mitja muntanya, us proposem una sortida primaveral al Parc Natural de la Serra del Montsant, a la comarca del Priorat.

La serra del Montsant es caracteritza pels conglomerats que donen lloc als seus cingles i pels diferents graus que permeten accedir a la Serra Major. És una zona molt coneguda també pels seus sectors d’escalada.

 

Dissabte dia 6 d’abril

El dissabte arribarem en cotxe fins a Siurana, un poblet de carrers empedrats amb unes vistes magnifiques de la Serra del Montsant. Iniciarem l’excursió baixant pel Grau de la Trona per arribar fins al riu Siurana, que anirem seguint fins al Molí de l’Esquirola. Allà trobarem el primer dels tres Gorgs de la Febró, anomenat La Gorguina.

Anirem seguint i creuant el riu per veure també el Gorguet i el Gorg. A partir d’allà agafarem el GR7 que ens portarà fins al poble abandonat de Gallicant des d’on podrem tenir una bona perspectiva del poble de Siurana.

De tornada baixarem per Grau del Bodro fins al riu i per últim ens tocarà fer un esforç final pujant de nou pel Grau de la Trona. A la tarda podrem fer una volta per Siurana i apreciar la posta de sol i les vistes del pantà.

És una excursió d’uns 15 km aprox amb un desnivell de 650 m.

Diumenge dia 7 d’abril

 El diumenge farem una de les excursions més boniques del Montsant, passant per diferents graus ens permetran arribar fins a dalt de la Serra Major i gaudir de les vistes pels dos costats. Iniciarem l’excursió al pàrquing de La Morera de Montsant i començarem a pujar passant pel Balcó del Priorat i el Grau de Barrots que ens portarà fins al Piló dels Senyalets.

A partir d’aquí anirem carenejant fins al Pi Cugat i aleshores baixarem al Clot del Cirer, un indret amb una vegetació ben diferent a la que haurem vist fins al moment. Finalment baixarem pel Grau de Salfores per tornar a Morera de Montsant.

És una excursió fàcil d’uns 12 km aprox i un desnivell d’uns 500 m. amb un parell de “passos” accessibles per a tothom.

Allotjament

L’allotjament serà al nou refugi de la FEEC situat al centre del poble de La Morera de Montsant: www.refugimoreramontsant.com

El CEG ha fet la reserva per a tots els participants de la sortida.

L’estança mínima que ens permet aquest refugi és “dormir+esmorzar” amb un preu de 19€. En el cas de voler mitja pensió, el cost és de 29€ (preus amb llicencia federativa de la FEEC). Hi haurà opció de demanar el pícnic pel dinar del diumenge.

 

Material

  • Calçat còmode, recomanable bota de canya alta.
  • Aigua suficient, en la sortida del diumenge no trobarem fonts.
  • Llençols o sac per dormir, sinó s’han de llogar. (3€)

 

Requisits

  • Disposar d’una assegurança vigent per poder realitzar l’activitat. Qui no disposi d’assegurança, ha de fer una llicència temporal dijous abans de la sortida a la reunió que farem al Club.
  • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
  • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
  • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
  • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
  • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
  • Cal portar el material que es demana per la sortida.

 

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.
  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).
  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.
  • Les reserves, inclòs la paga i senyal, es faran a través del Club per totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.
  • Les teves dades personals podran ser comunicades a tercers amb la finalitat de gestionar les inscripcions. Pots exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició a tac.aicargecnull@aicargec.

 

Altres dades

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km.
  • Ens reunirem el dijous dia 4 d’abril a les 21.00 hores. És molt important que les persones que hagin de fer l’assegurança temporal arribin un quart d’hora abans per poder fer els tràmits i no endarrerir la reunió.
  • L’excursió es limita a 18 persones (17+1)
  • S’ha de portar el dinar del dissabte i del diumenge. El sopar del dissabte al refugi és opcional però ens van comentar que no tenen un espai habilitat per a menjar amb carmanyola o entrepans. Com que estarem al centre del poble, també hi haurà la opció d’anar a un altre bar. Hi haurà opció de demanar el pícnic al refugi pel dinar del diumenge.

 

Coordinadora

Sílvia Fernàndez Roig
moc.liamgnull@giorfaivlis
659 03 96 88

Formulari

https://goo.gl/forms/MnFvWtyORO7Ewp5B3