Skip to main content

Sortida inclusiva: Pic de la Dona

Sortida inclusiva

Què vol dir?

  • Data de sortida: dilluns 28 d’octubre del 2024 . SORTIDA INCLUSIVA, que vol dir?
  • Punt de trobada: aquesta sortida es farà en cotxes particulars. Concretarem el punt exacte de sortida amb tots els inscrits, uns dies abans de l’activitat. Es probable que el punt de trobada sigui al peu de les pistes de Vallter 2000, per flexibilitzar les opcions de sortir des de Barcelona o anar a dormir el dia abans prop de Setcases. Se us demanarà al formulari d’inscripció la vostra preferència sobre aquest punt.
  • Hora de trobada en el punt d’inici de la caminada: 9h. Es decidirà amb els inscrits l’hora exacta uns dies abans de l’activitat.
  • Tipus de bitllet: anirem en cotxes i pagarem les despeses entre tots.
  • Material comú: Barres Direccionals, cintes exprés per a les motxilles i armilles grogues (2 o 3 unitats de cada)
  • Material personal: aigua suficient, alguna cosa per menjar a l’hora de la Mandarina. Preveure dinar de carmanyola, per si s’allarga l’activitat. Bastons o bastó de senderisme. Calçat en bon estat.

Resum tècnic de la caminada: 

  • Quilòmetres aproximats del recorregut: 6,5 km 
  • Desnivell acumulat del recorregut:  +560/-560 m 
  • IBP: 84 (curta però amb pendents pronunciades) 
  • Trams de Dificultat: sense ser un camí complicat, la pendent de pujada, al voltant del 20%, s’ha d’agafar amb calma i controlant bé la respiració. A la baixada, de pendents més suaus, també trobarem algun tram amb pendent pronunciada. 

Descripció i ruta

Aquesta activitat de l’Àrea d’Inclusió del CEG està orientada a la pràctica en tècniques de guiatge amb Barra Direccional i altres recursos relacionats. L’objectiu és millorar els aspectes tècnics i de comunicació entre els guies i les persones guiades. Ens seguim preparant per donar un millor suport a les futures sortides inclusives. 

No és una sortida de muntanya més. Demanem, com a mínim, haver fet la formació bàsica en Barra Direccional de la FEEC, o comprometre’s a fer-la en un futur pròxim i, sobretot, comprometre’s activament amb les activitats inclusives al CEG.

Si hi estàs interessat, però no has fet cap mena de formació en aquest àmbit, ni has participat en cap sortida anterior d’aquest grup, envia’ns un correu a tac.aicargecnull@oisulcni, explicant els teus motius. Ens posarem en contacte amb i t’indicarem com procedir.

En aquesta ocasió, anirem a Ulldeter, just al peu de les pistes de l’estació de Vallter 2000. L’itinerari comença just en el parking de més amunt, on aparcarem els cotxes. Des d’aquest punt, seguirem el camí que va a trobar el Torrent de la Portellam qye seguirem muntanya amunt, fins arribar a la Portella de Mentet (2413 m) 

Ara el camí agafarà la carena per pujar ben de dret cap al Pic de la Dona (2702 m) punt culminant de la nostra sortida. És un cim força planer i força sovint sotmès a forts vents. 

La baixada la farem de forma més suau, seguint la carena cap al Coll de la Geganta i baixant a Vallter per un camí de bosc que va paral·lel a les pistes. 

Preveiem dinar de carmanyola, ja que es tracta d’una caminada que, sense ser complicada, es pot allargar i els dies ja s’han escurçat molt. 

En algun moment de la sortida, com en ocasions anteriors, farem una breu xerrada per comentar detalls tècnics i informar de les notícies a l’Àrea d’Inclusió. 

  • Horaris de tornada: no preveiem arribar a Barcelona abans de les 19 h. 
  • Coordinador(a) de les inscripcions a l’activitat: Antoni Mas (619 762 196) 
  • Preu de la sortida: repartirem el cost del viatge entre tots els participants, utilitzant els barems que fixa el CEG per activitats similars. 

La inscripció a aquesta sortida la interpretarem com una adhesió a l’Àrea d’Inclusió. També interpretarem que els inscrits accepten la cessió de les dades personals per a rebre futures informacions d’aquestes activitats. Així mateix, entendrem que es dona implícitament el permís per publicar imatges de l’activitat en els mitjans propis del CEG, exclusivament. 

Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Informació important

  • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina ⬇️⬇️
  • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
  • Si no ets soci del CEG, fes-nos saber el teu interès per participar-hi, a través del correu: tac.aicargecnull@oisulcni
  • És obligatori tenir la llicència federativa i portar tot el material necessari

Apunta’t a la sortida!

EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!”

Inscriu-te!